Produktion

Vår toppmoderna tillverkningsanläggning har en av de mest tekniskt avancerade extruderingsanläggningarna i världen.

Vår investering i världens första termiska tvillingextruder gör det möjligt för GA att inkludera extremt höga nivåer av färskt kött i premium torrfoder för sällskapsdjur utan användning av torrt köttmjöl.

Den förbättrade smakligheten hos Freshtrusion™-foder förbättras ytterligare genom att vi använder vår nya vakuummaskin för att jämnt fördela fetter, oljor och smakämnen på och genom varje foderkula.

Med tre extruderare har GA en produktionskapacitet på 100,000 5 ton superpremiumfoder för sällskapsdjur och möjlighet att tillverka partier från 200 ton till XNUMX ton för att passa alla partners behov. GA levererar samma exceptionella kvalitet och konsistens, oavsett partistorlek.

Innovation i praktiken: Wenger TT3630

GA Pet Food Partners beställde världens första Wenger TT3630 Thermal Twin-extruder.

Smakämnen Wenger TT3630 Thermal Twin extruder är till skillnad från någon annan twin-screw extruder som används idag. Wenger TT3630 fungerar i perfekt harmoni med Wenger High-Intensity Pre-Conditioner (HIP) när det gäller design, kapacitet och effektivitet.

Ingredienserna blandas försiktigt i HIP med hjälp av två oberoende drivna axlar, vilket gör att ånga kan "vikas" in i produkten. Vinklade ånginsprutningsöppningar i extrudertrumman som är orienterade i materialflödets riktning, tillsammans med en unik skruvprofil, gör det möjligt att blanda in ytterligare ånga i produkten.

Detta innebär att TT3630 kan utnyttja upp till fyra gånger mer värmeenergi och en halv till en fjärdedel av den mekaniska energin än andra tvåskruvmaskiner. Den minskade mekaniska energin garanterar en mycket mindre aggressiv kokningsprocess jämfört med mer traditionella konventionella extruderare. Detta bidrar till att bevara proteinernas smältbarhet och överlevnaden av de naturliga vitaminerna och mineralerna i maten samtidigt som man uppnår en kokning på över 90 %.

Den nya patenterade processen innebär också att vi kan bearbeta kolhydrater som potatis- eller risinnehåll utan den kladdighet som tidigare funnits i andra extruderkonstruktioner. Stärkelse kan kokas helt utan att de funktionella och organoleptiska egenskaperna skadas. Det mest spännande är dock möjligheten att producera torrfoder och godis med upp till 70 procent färskt kött.

Tillagningsprocessen avslutas med en unik förtorkning i två steg och sekundär torkning, vilket gör det möjligt för oss att avlägsna de höga fuktnivåerna i foderkulorna med mycket färskt kött och ett vakuumbeläggningssystem som ger en oöverträffad konsistens vid applicering av fetter och oljor efter extrudering.

Allt detta innebär att GA har en av de mest avancerade produktionsanläggningarna i världen för produktion av torrfoder för sällskapsdjur.

Hur fungerar det?

Ingredienserna blandas försiktigt i High-Intensity Pre-Conditioner med hjälp av två oberoende drivna axlar, vilket gör att ångan kan "vikas" in i produkten.

Vinklade ångportar i extrudertrumman som är orienterade i materialflödets riktning, tillsammans med en unik skruvprofil, gör det möjligt att blanda in ytterligare ånga.

Genom att använda fyra gånger mer värmeenergi och en halv till en fjärdedel av den mekaniska energin än andra dubbelskruvmaskiner, kan en mycket mindre aggressiv kokningsprocess bevara proteinernas smältbarhet.

Vi kan styra temperaturen i varje sektion oberoende av varandra, vilket gör det möjligt för oss att fullända den skräddarsydda tillagningsprocessen för våra recept.

Förpackning på GA

På GA Pet Food Partners fortsätter vi att investera i våra förpackningsteam och automatiserade maskiner. Vi är stolta över våra mångkulturella, begåvade, erfarna och engagerade team, och vi är också glada över våra toppmoderna maskiner. Dessutom arbetar vi outtröttligt för att förbättra våra processer till förmån för våra uppskattade partnermärken.

Utrustning

Våra nio förpackningslinjer förpackar en rad olika produkter från 50 g till 25 kg. Varje förpackningslinje har en dator som informerar linjeledaren om den aktuella och efterföljande produktionen, med fullständiga uppgifter om produkt-, förpacknings- och staplingsbehov. Varje produktionsomgång har sin egen unika arbetsorder som kan spåras med RFID (Radio Frequency Identification), vilket förhindrar oförutsedda mänskliga fel och ger fullständig spårbarhet för partnern.

Innan linjen körs kontrollerar linjeoperatören att produkten är korrekt enligt specifikationen med hjälp av ett referensfoto på skärmen. Om produkten inte motsvarar den exakta standarden avvisas den och en kvalitetsutredning inleds. Påsarna placeras också horisontellt i maskinen och passerar genom en kamera som kontrollerar bildmaterialet på påsen och bekräftar att det är korrekt.

Laserkodning

Därefter laserkodas påsarna innan de fylls. Olika uppgifter etsas in på påsen på exakt samma ställe varje gång, vilket ger en garanti för att ingenting saknas eller är oläsbart.

Vägningssystem och kvalitetskontroll

Under tiden matas produkten in i ett vågsystem till ett arrangemang av små hinkar. När vägningssystemet har beräknat den önskade vikten släpper det ett antal hinkar och delar ut den önskade vikten. Om maskinen beräknar en felaktig vikt fungerar ett omlöpssystem och produkten leds bort från påfyllningsröret. Om vikten är korrekt åker produkten ner i ett matningsrör och passerar genom en metalldetektor.

Om maskinen upptäcker ett främmande föremål slår maskinen larm och en process i kvalitetssystemet påbörjar en undersökning av varifrån föremålet kommer. När föremålet har avlägsnats startar maskinen på nytt och fyllningen återupptas.

Försegling av påsen

Påsen passerar förbi en värmekamera som används för att garantera att påsen är förseglad. Kameran använder värmebilder för att kontrollera förseglingen. Om förslutningen av påsen är felaktig avvisar maskinen automatiskt påsen och tar bort den från processen.

System för online-kontroll av vikt

Varje påse passerar genom ett online-system för viktkontroll som väger varje enskild påse och garanterar vikten. Samma system avvisar automatiskt alla påsar som visar sig vara under- eller överviktiga.

Röntgensystem

Påsen går igenom ett röntgensystem för att kontrollera om det finns metall eller främmande föremål. Dessutom fotograferas varje påse för referens och om något upptäcks kommer väskan automatiskt att avvisas och en fullständig undersökning kommer att äga rum.

Automatisering

Påsen går in i en helautomatisk maskin som först indexerar påsarna enligt partnerns önskemål, till exempel 2 x 2. När indexeringen är klar går paketet framåt och blir vertikalt insvept i stretchfilm innan det går igenom samma process för att bli horisontellt insvept. På så sätt är paketet helt omslutet, säkert och skyddat.

När det färdiga paketet kommer ut ur maskinen passerar det en automatisk etikettsapplikator som placerar partnerapplikatorn på utsidan av paketet. Uppgifterna på etiketten genereras automatiskt av huvudstyrdatorn, vilket eliminerar eventuella mänskliga fel. Säckarna förs sedan in i den automatiska palleteringsmaskinen. Denna enorma maskin utför en mängd olika funktioner som resulterar i en färdig pall i slutet av processen. Slutligen sätter vi automatiskt en etikett på pallen. Medan detta görs registrerar rullbanan som pallen står på pallens vikt. Pallen förs nu till vårt lager, redo för partnerens beställning.