Introduktion av MyBox-leverans

MyBox Leverans är vår snabba och bekväma tjänst som gör att du kan beställa från så lite som en påse och skicka den till en valfri destination, inklusive direkt till dina kunder.

Med MyBox Leverans kontrollerar du all kommunikation med din kund. Oavsett om dina kunder kontaktar dig i butik, online eller på telefon kommer GA Pet Food Partners aldrig att kommunicera med din kund, och din låda kommer inte heller att visa någon korrespondens från GA Pet Food Partners.

Boxen skickas med vår betrodda budtjänst, som kommer att kommunicera via telefon eller e-post för att informera mottagaren om datum och tid för leverans. Vår kurir kommer sedan att sms:a/maila en timmes tid på leveransmorgonen. Från detta kan du eller din kund ordna om eller lägga till alternativ för att lämna med granne.

Du kan också tilldela dessa meddelanden till din e-postadress för att se till att dina kunders leveranser distribueras enligt plan.

Medan GA Pet Food Partners gör allt arbete i bakgrunden kommer MyBox-leveranserna alltid att vara en positiv upplevelse mellan dig och din kund.

Hur fungerar MyBox Leverans?

Det är enkelt att göra din beställning via partnerportalen eller via din kontoansvarige

Steg 1: Gör Din Beställning

Gör din beställning online via partnerportalen eller kontakta din Account Manager (se till att du har en etikettdesign för produktsortimentet innan du gör din beställning).

Partner Portal
Våra MyBox-experter samlar in och packar din beställning på supersnabb tid

Steg 2: Sammanställ Din Beställning

Vi skriver sedan ut och sätter på etiketterna och förbereder din beställning för leverans.

Vår kurir levererar försiktigt ditt husdjursmat till alla destinationer

Steg 3: Leverera Din Beställning

Med hjälp av vår pålitliga kurirtjänst levereras ditt paket till din valda adress, oavsett om det är din butik eller din kunds dörr, inom 48 timmar* med spårningsalternativ.

*48-timmars leverans är endast tillgänglig i Storbritannien.