Möt vårt ledarskapsteam

Roger Bracewell

Ordförande

Roger gick på Millfield School i Somerset och tillbringade sedan sitt ”gap-år” med att driva familjens gård efter att Farm Manager tog tidig pension. Därefter tillbringade han tre år vid Royal Agricultural College och studerade lantgårdsförvaltning innan han arbetade som ung markagent i Bolton.

1984 återvände han till familjen markföretag och kvalificerade sig som Chartered Surveyor 1985. Han anslöt sig till sin far som partner i familjejordbruket och markbyråns verksamhet 1986. Jordbruksverksamheten började tillverka torrpressad sällskapsdjur 1992 , som var strax före Rogers far Tom Bracewells död 1993.

Som ordförande är Roger ansvarig för den administrativa sidan av verksamheten, särskilt den juridiska, miljö- och IT-utvecklingen, samt fortsätter att ta hand om lantbruksverksamheten.

Dr. Andy Kettle

Verkställande direktör

Andy anslöt sig till GA i januari 2012 som gemensam vd med ansvar för tillverkning och logistik. Andy, som har doktorsexamen i materialvetenskap, har 15 års erfarenhet av FMCG-produktion, främst inom livsmedelssektorn.

Han har haft olika webbplatslednings- och styrelseledamöter och har visat betydande framgång med att skapa magra och lyhörda organisationer. Han är en stolt far till tre flickor och hans intressen utanför jobbet inkluderar tennis och resor.

Giles Bracewell

Direktör

Född och uppfödd i Lancashire, har Giles varit med i styrelsen för Golden Acres sedan den bildades för cirka 20 år sedan.

Efter att ha kvalificerat sig som Chartered Surveyor har han tillbringat sin tid i fritidsbranschen innan han återvände för att ta en aktiv roll på GA. Bortsett från välgörenhetsfrågor ligger hans intressen i Wildlife & Conservation.

Jim Whittingham

Operations direktör

Jim gick med i GA 1991 efter att ha lämnat Agricultural College. Till en början arbetade han på gårdsidan av vår verksamhet, men när husdjursfoderavdelningen expanderade flyttade Jim över till en produktions- och operativ roll och är nu ansvarig för både tillverknings- och distributionsplatserna.

Under åren har Jims ställning vuxit i linje med företaget och han befordrades till styrelsen 2011. På sin fritid tycker Jim om att cykla, åka skidor och driva familjen.

Diane Metcalfe

Kostnadsdirektör

Diane gick med i GA 2002 där hon började i konton och administrationsteamet. De senaste åren har hon enbart fokuserat på GA Pet Food Partners ekonomiska välfärd och 2014 befordrades Diane till Cost Director med ansvar för att kontrollera kostnader och budget över hela företaget.

Vid sidan av sin roll i GA är Diane en fru till John och den stolta mamman till två döttrar. På fritiden tycker Diane om att spendera tid med vänner och familj, läsa och camping (om vädret tillåter). Hon är också en hängiven ledare för sin lokala by Beaver Scout-grupp.

James Bracewell

Internationell försäljningschef

James började arbeta på GA från tidig ålder; han tillbringade sin skol- och universitetssemester och fick erfarenhet från olika delar av verksamheten. Efter examen med en kandidatexamen (Hons) i landsbygdsförvaltning vid Royal Agricultural College 2012 arbetade han för ett antal nationella agenter innan han återvände hem till familjen kartläggningsföretag och kvalificerade sig som Chartered Surveyor.

Han skötte familjejordbruks- och fastighetsföretaget, och flyttade till GA på heltid efter att ha arbetat för en stor veterinärgrupp och avslutat sin MBA vid Manchester Business School 2017.

William Bracewell

Produktionsdirektör

Will Bracewell började i GA i januari 2012 som köttchef, men hans förening sträcker sig tillbaka till 2006 där han fick erfarenhet inom Extrusion när han arbetade mot sin magisterexamen i livsmedelsproduktionsledning och förvärvade expertis inom livsmedelssäkerhet och Lean Manufacturing Principles.

Utanför GA-livet finns Will som arbetar på gården med sin fru Pippa och två barn Harry och George.

Lois Woods

Företagsförsäljningschef

Lois Woods gick med i GA i april 2019 och fokuserade inledningsvis på ”Partner Journey” innan hon flyttade till företagsteamet i juli 2019. Hon har en mängd detaljhandelserfarenhet som innehar en mängd olika fältbaserade och ledande befattningar inom både Boots & WHSmith .

Lois är hustru till James och stolt mamma till Harry och Freya, hon tycker om att laga mat, resa och umgås med vänner och familj.

John Hewitt

Tekniska tjänsteman

John Hewitt anslöt sig till GA 2017 som marknadsföringschef för varumärke och fortsatte sedan med att leda teamet av tekniska tjänster, bestående av marknadsföring och design, näring, forskning och utveckling och projekt innan han blev teknisk servicechef.

John har en examen i marknadsföring och hans bakgrund inkluderar bland annat att arbeta på Nike vid deras europeiska huvudkontor i Nederländerna samt att vara lektor i företagsadministration vid Runshaw Business Center. John är en stolt far och gillar att cykla, camping och resa.