Livet hos GA Pet Food Partners

GA Pet Food Partners (GA) är ett familjeägt och familjeägt företag där varje kollega anses vara en integrerad del av familjen.

För att erkänna och belöna deras engagerade ansträngningar, har GA åtagit sig att förbättra livet för sina kollegor genom att organisera Team Bonding-evenemang. Dessa evenemang inkluderar en årlig Family Fun Day, julfester, organisering och finansiering av idrottslag och Team Bonding Days Out. Men det finns mycket mer att upptäcka om livet på GA. Läs vidare för att ta reda på mer.

GA Family Fun Days

GA:s årliga Family Fun Day för våra kollegor närmare varandra genom en dag med nöjen och festligheter som delas med hela familjen. Detta fantastiska evenemang gör det möjligt för kollegor som inte regelbundet umgås med varandra att tillbringa kvalitetstid för att lära känna varandra informellt, och alla aktiviteter och faciliteter bekostas av företaget.

Varje Fun Day har ett tema kring en rolig händelse med 2022 baserad på 90-talets succéprogram på ITV: Gladiators. Våra kollegor organiserade sig i lag och tävlade mot varandra i en rad roliga lekar. Titta på videon nedan för att se mer.

Lärlingsplatser

GA Pet Food Partners har ett starkt engagemang med lärlingsutbildningar inom olika affärsområden, inklusive teknik, personal, redovisning och företagsekonomi. För närvarande är det tio lärlingar anställda på olika stadier av sina utbildningar. Dessa kurser genomförs i samarbete med Runshaw College, Preston College, Southport College och St Helens College.

Dessutom har GA etablerat ett nytt partnerskap med Runshaw College. Denna strategiska allians underlättades genom North and Western Lancashire Chamber of Commerce Young Chamber-programmet. Programmet syftar till att öka elevernas engagemang inom det lokala näringslivet, ge dem arbetsförmåga, kunskap och erfarenhet som kompletterar deras akademiska kvalifikationer.

Som en del av GA Pet Food Partnershängivenhet till samarbete med utbildningsinstitutioner är vi glada över att kunna meddela vårt deltagande i Employer Partnership Board (EPB) vid Runshaw College. För att lära dig mer om den här historien, klicka här.

GA Pet Food Partners sträva efter att bidra till det lokala samhället genom att ge tillbaka och stödja utbildning. Ett av våra initiativ i detta avseende är leverans av lärlingsutbildningar, som syftar till att fostra talang i området. Detta program ligger nära vårt kärnvärde av innovation, eftersom det återspeglar vårt engagemang för att utöka och stärka vår GA-familj samtidigt som vi kontinuerligt förbättrar och utvecklar våra avdelningar.

Lärlingsutbildningar erbjuder en utmärkt möjlighet att skaffa praktisk erfarenhet i ett företag samtidigt som du skaffar dig kunskap och förståelse relaterad till rollen. Varje lärling följer en specifik ram som beskriver relevanta kunskaper, färdigheter och beteenden som ska utvecklas under lärlingstiden, som sedan bedöms genom en slutpunktsbedömning.

Vi erbjuder en mängd olika lärlingsutbildningar på olika avdelningar och nivåer, inklusive teknik, labb, kvalitetskontroll och HR. Vi strävar konsekvent efter att förbättra och diversifiera utbudet av lärlingsutbildningar vi erbjuder för att möta de växande behoven i vår verksamhet. För att se våra aktuella lediga lärlingsplatser, klicka här.

Vi är övertygade om att lärlingsutbildning är ett värdefullt sätt att odla nya talanger och ge möjligheter för våra befintliga kollegor att förbättra sina färdigheter och kompetenser.

Priser för bästa företag

GA Pet Food Partners är stolta över att ha fått utmärkelsen Priset för bästa företag som är mycket bra att arbeta för 2023. b-Heard-undersökningen bjuder in våra kollegor att göra 70 påståenden om deras välbefinnande, lön och förmåner, personlig tillväxt, team, ledarskap och mycket mer. Den poängsätts på en sjugradig skala som möjliggör mer nyanserade svar än en instämmer/inte håller med-modell eller femgradig skala. Detta, i kombination med Best Companies unika 8-faktormodell, ger GA en strukturerad och korrekt inblick i hur våra kollegor mår. b-Heard-undersökningen är strikt konfidentiell, vilket gör att våra kollegor kan ge ärliga svar utan rädsla för repressalier.

När undersökningen är klar får GA ett BCI-poäng (Best Companies Index), som mäter engagemang på arbetsplatsen. Om BCI-poängen är tillräckligt hög får GA ackreditering. Mycket bra att arbeta för 1-stjärnig ackreditering är en betydande prestation som visar att en organisation tar engagemang på arbetsplatsen på allvar. Tilldelas organisationer med ett BCI-poäng på minst 659.5, den 1-stjärniga ackrediteringen betyder "mycket bra" nivåer av engagemang på arbetsplatsen.

GA är också glada att meddela att vi har tilldelats inte bara utmärkelsen Very Good To Work For utan också rankas bland de 100 bästa stora företagen att arbeta för i Storbritannien, de 75 bästa företagen att arbeta för i Norden. West of England, och ett av de 10 bästa företagen att arbeta för inom tillverkning.

Lancashire Business View Red Rose Awards

Vinnare av stora företag och 2022 års familjeföretagspris och exportpristagare 2023!

Smakämnen Red Rose Awards är ett prestigefyllt evenemang som hyllar företagens, handelns och industrins prestationer i Lancashire. Det fungerar som en värdefull plattform för att främja framgång, främja handel mellan handel och uppmuntra ekonomisk tillväxt i länet.

Lancashire Business View skapade detta evenemang för att uppmärksamma affärsexpertis, tillhandahålla en exceptionell plattform för att dela framgångshistorier och främja handel inom länet.

2022, GA Pet Food Partners var stolt över att ta emot Lancashire Business View Red Rose Award for Large Business. Vi är dock ännu mer glada över att kunna meddela att 2023, GA Pet Food Partners har hedrats med både Familjeföretagspriset och Exportpriset vid Red Rose Awards.

Vinnare av Red Rose Awards 2022 Large Business Award
Red Rose Awards Finalist 2023
2023 Red Rose Awards Export Award Finalist
2023 Red Rose Awards Family Award Finalist

Utveckling av Medarbetare

GA Pet Food Partners har flera kollegor som började sin resa på GA med att arbeta i företagets produktionsområden innan de gick vidare till kontorsbaserade roller.

Diana Stan, som arbetar inom personalavdelningen, började sin resa i Small Pack-avdelningen innan hon blev en nyckelmedlem i personalresursen. Diana är från Rumänien och kom till Storbritannien i juli 2014 med sin man Alin.

Diana tar med sig all kompetens och kunskap från produktionsgrupperna till HR-avdelningen och ger vägledning om vad som kommer att förbättra lycka och välbefinnande för dem som arbetar inom produktionsområdena. Diana är en enorm förespråkare för engelska lektioner, efter att ha studerat sig själv på Preston College efter sina 12-timmarsskift inom Small Pack-avdelningen. Diana har funnit att ha goda engelska språkkunskaper har hjälpt henne att utveckla sig både i GA och Storbritannien. På frågan om hennes GA-resa sa Diana ...

Kvartalets Anställda

GA Pet Food Partners har etablerat ett Employee of the Quarter-program, vilket gör det möjligt för kollegor att nominera sina kamrater som har visat exceptionellt engagemang och överträffat förväntningarna i sina roller. Denna utmärkelse fungerar som ett sätt att fira kollegors prestationer och belönar dem med ett pris på £500, avsett att användas för en helgresa som de själva väljer.

GA erkänner vikten av att uppmärksamma kollegors bidrag och har infört ordförandens pris. Detta initiativ gör det möjligt för chefer och direktörer att personligen berömma förtjänta kollegor och uttrycka tacksamhet för deras ovärderliga engagemang som uppskattade medlemmar av GA-familjen.

Engelska Lektioner

GA Pet Food Partners har nyligen anlitat en oberoende engelsklärare för att leverera engelskalektioner till våra europeiska kollegor. Responsen på detta initiativ har varit enastående, med 230 kollegor för närvarande inskrivna. Att förbättra sina engelska språkkunskaper är avgörande för dem som vill slå sin egen väg i Storbritannien. Dessutom är GA engagerade i att stödja kollegor av alla nationaliteter genom att främja en stabil och stödjande miljö för dem och deras familjer. Genom att tillhandahålla kostnadsfria engelskalektioner strävar GA efter att ge kollegor möjlighet att uppnå sina mål och ambitioner.

GA Sports & Team Building

Vi vill gärna uppmuntra och stödja alla teambuildingaktiviteter och klubbar, från de fyra lagen i GA Football League till Go Karting- och fiskeklubbarna. GA Pet Food Partners erbjuder ekonomisk sponsring för att uppmuntra våra kollegor att delta. Detta gör det möjligt för dem att umgås och komma närmare sina lagkamrater och kollegor från andra avdelningar, vilket ytterligare bidrar till att förbättra moralen och det fysiska och psykiska välbefinnandet hos våra kollegor.

GA Julfester

Julen skulle inte vara komplett utan en julfest, och kl GA Pet Food Partners, vi är engagerade i att se till att alla kan ta del av festligheterna. Vår julfest är alltid en förtjusande och avslappnad affär, med livemusik, gratis mat och dryck och transport för våra kollegor. Det är vårt sätt att uttrycka tacksamhet för deras engagemang och insatser under året.

Runshaw College Employer Partnership Board

Som en del av sitt åtagande att samarbeta med utbildningsinstitutioner i närheten av sina platser, GA Pet Food Partners är glada att kunna meddela att det kommer att gå med i Employer Partnership Board (EPB) för Runshaw College. Med campus i både Leyland och Chorley har Runshaw College levererat enastående undervisning och lärande sedan 1974, samt erbjuder exceptionell pastoral vård. Som ett resultat har studenterna tillgång till ett brett utbud av möjligheter och erfarenheter för att hjälpa till att utveckla färdigheter som förbereder dem fullt ut för högre utbildning och sysselsättning.

EPB bildades för att säkerställa att högskolan fortsätter att erbjuda kurser och lärlingsplatser som kommer att utveckla sina studenter och tillgodose behoven hos framtida arbetsmarknadskrav. Runshaw arbetar med arbetsgivare som GA, i hjärtat av samhället, inom en rad sektorer, som kan informera dem om sin sektor, framtida kompetensbehov, kompetensbrister och möjligheter. Arbetsgivare kombinerade professionella insatser inom dessa områden kommer att ingå i Runshaws framtida läroplaner. Nya kurser och lärlingsprogram kommer att undersökas med hjälp av denna information, vilket gör det möjligt för Runshaw att erbjuda bästa möjliga tillhandahållande till sina studenter.

Syftet med EPB är att:

  • Att dela med sig av viktig branschinformation
  • Identifiera framtida efterfrågan och kompetensbrist
  • Förbättra läroplanen och programmen: Sixth Form College, Adult College & Apprenticeships
  • Ge en avsiktlig läroplan och föreslå ändringar utifrån resultaten.

Det gläder mig att GA Pet Food Partners har blivit medlem i Employer Partnership Board vid Runshaw College. Vi är stolta över att arbeta i nära samarbete med ett brett spektrum av arbetsgivare så att vi kan förstå och tillgodose de framtida kompetensbehoven i vår region. Våra arbetsgivarpartner förbättrar och skapar tillsammans läroplanen så att alla våra elever (oavsett om de är ungdomar, vuxna eller lärlingar) är väl förberedda för sin framtida roll på arbetsmarknaden.

Clare Russell

Rektor och VD, Runshaw College