Vad är spannmålsfritt djurfoder? - GA Pet Food Partners

Vad är Grain Free pet food?

En vanlig fråga för hundägare är om de ska mata sitt husdjur spannmål sällskapsdjur eller kornfria djur mat. Med ett brett utbud av husdjursfoder tillgängliga på marknaden kan det vara ett ganska tufft beslut. Den här artikeln kommer att fokusera på vad spannmålsfritt husdjursfoder är och fördelarna med att mata en hund som denna diet innebär. Men vad är spannmålsfritt djurfoder?

Vad är korn?

Korn är en grupp ingredienser som innehåller kolhydrater och används ofta i hundmat. Typiska ingredienser som ingår i spannmålssällskapsdjur är havre, vete, korn, majs och ris.

Ett viktigt övervägande för hundägare är att komma ihåg att korn inte är dåliga för hundar. Om de matas med rätt mängder kan de vara bra källor till kolhydrater för att ge hundar energi och fiber för att främja god matsmältning. Korn innehåller också väsentliga näringsämnen som linolsyra som är en essentiell fettsyra för hundar.

Typiska ingredienser som ingår i spannmålsfoder för husdjur är havre, vete, korn, majs och ris.

Kornfri djurmat definierad

På senare tid har spannmålsfoder för husdjur blivit allt populärare, men varför? En kornfri diet består av recept som är fria från spannmål / spannmål. Dessa recept innehåller ofta ingredienser som vitpotatis, sötpotatis, baljväxter, linser och ärtor.

Vissa hundar kämpar för att smälta korn tillräckligt och leda till biverkningar. Den vanliga anledningen till att husdjursägare matar sina hundar med en kornfri diet är att den är idealisk för hundar med känslighet eller intolerans mot spannmål.

Är spannmålsfritt husdjursfoder också glutenfritt?

En bekant missuppfattning från husdjursägare är, 'är kornfri och glutenfri hundmat samma?Svaret på detta är nej. Glutenfria dieter har inte ingredienser som innehåller glutenhaltiga korn som vete och korn men kan innehålla andra korn. Kornfri sällskapsdjur kan också vara glutenfri men kan också innehålla dolda glutenkällor. Vi rekommenderar att du läser etiketten på förpackningen noggrant eller konsulterar en veterinär för råd.

Är spannmålsfritt husdjursfoder också glutenfritt?

Vilka är fördelarna med Grain-Free?

Känsligheter och intoleranser

Om en hund lider av känslighet eller intolerans kan det bli frustrerande för dem, och det kan vara oerhört fördelaktigt att sätta dem på en kornfri diet. En viktig anledning till detta är att vissa hundar lider av känslighet från korn som kan orsaka symtom som hudirritation eller utslag, kräkningar och hudutslag.

Om en hund lider av känslighet eller intolerans kan det vara enormt fördelaktigt att sätta den på en spannmålsfri diet.

Förbättrat hud- och pälsförhållande

En kornfri diet kan vara till hjälp för en hunds hud och päls. Eftersom kornfria livsmedel av hög kvalitet i allmänhet tenderar att ha högre inneslutningar av animaliska ingredienser, såsom nylagat kött, betyder det att det ofta finns en ökad nivå av naturligt förekommande omega-3-fettsyror, särskilt i livsmedel som innehåller fisk. Omega-3-fettsyror är mycket viktiga fetter som däggdjur måste få från sin kost. De bidrar till hälsa och välbefinnande och stöder den friska huden och pälsen hos inte bara hundar utan också människor.

Minskar vinden

Gas hos hundar kan vara ett tecken på matsmältningsfrågan. Korn som vete och majs kan ibland få hundar att producera täta mängder gas som kan leda till att hunden känner obehag i magen. Kornfri husdjursfoder kan hjälpa till att producera mindre gas eftersom de innehåller prebiotika som MOS, FOS och fiber, vilket hjälper till att producera bra bakterier i hundens tarm

Hälsosamt matsmältningssystem

Återgår till en hunds förfäder, vargarna. De jagade efter maten i naturen och matade på proteinrika måltider. När hundar har utvecklats från köttätare kan deras matsmältningssystem kämpa för att smälta mat med korn och hitta det lättare med färre kolhydrater. Kornfri sällskapsdjur har vanligtvis ett högre kött- och proteininnehåll än en spannmålsdiet som gör att de kan smälta maten bättre, särskilt dieter som innehåller nylagade proteinkällor som har hög smältbarhet.

Hur väljer man rätt hundmat?

Det kan vara problematiskt för djurägare att veta vilken mat de ska mata sin hund. En viktig faktor när du bestämmer dig är att se om maten är komplett och balanserad. Detta betyder att det finns den korrekta balansen av viktiga näringsämnen för att uppfylla en hunds behov. Det är också viktigt för djurägare att överväga kvaliteten på ingredienserna som används i maten. Till exempel letar efter nylagad proteinkällor kan hjälpa till att se till att ett mycket näringsrikt och smältbart foder väljs. Djurägare bör också överväga rätt näring när de väljer sitt husdjurs hundmat.

När alla dessa faktorer väl har beaktats kommer beslutet ner på att hundens ägare bestämmer om de vill ge sitt husdjur en spannmåls- eller spannmålsfri djurfoder.

  • Hälsotillstånd

  • Ålder

  • Allergier och intoleranser

  • Matsmältningsfrågor

  • Aktivitetsnivåer

Tillbaka till kunskapscentret

Emma Hunt

GA Pet Food Partners Nutritionist för husdjur

Emma har en kandidatexamen i djurens beteende och välfärd och har därefter avslutat en magisterexamen i veterinär folkhälsa vid University of Glasgow. Efter detta arbetade hon i livsmedelsindustrin i flera år och höll sin egen fårflock innan hon började på GA 2021. Emma tycker om att träna och tävla i stark kvinna, eller umgås med sin älskade collie Lincoln.

Du kanske också gillar...

Artikel skriven av Emma Hunt