Djuraffärernas kraft - GA Pet Food Partners

De flesta husdjursägare anser att deras husdjur är en del av familjen, med en stor mängd medvetna om deras husdjurs hälsa. Men med så mycket information tillgänglig och flera metoder för att handla kan husdjursägare hitta det utmanande att veta det bästa stället att köpa mat till sina husdjur. Med detta i åtanke kommer denna artikel att fokusera på djuraffärer och hur de gynnar husdjursägare, förändringarna i konsumenternas shoppingvanor och hur oberoende djuraffärer hjälper lokala samhällen och ekonomin.

Det finns totalt 3000 djuraffärer i Storbritannien. Med ytterligare 60,000 3.2 i Europa, alla med sina egna unika specialiteter. Djuraffärer bidrar med ett stort belopp till värdet på den brittiska sällskapsdjursmatmarknaden, som enligt PFMA nu är värt totalt XNUMX miljarder pund.

Effekten av Covid-19 på djuraffärer

Covid-19 har drabbat ett stort antal industrier, inklusive djurfoder. Som ett resultat av detta har sällskapsdjurägarnas shoppingvanor börjat förändras. E-handelswebbplatser tog marknadsandelar i djurfoderindustrin på grund av att människor var begränsade i sin tid utanför sina hem. Internetförsäljningen av djurfoder ökade stadigt de senaste åren, men pandemin påskyndade denna trend avsevärt.

Medan vissa industrier var tvungna att stänga sina dörrar under en avsevärd tid, visade sig djuraffärer vara motståndskraftiga genom pandemin, med många regeringar över hela världen som ansåg dem vara avgörande. Mindre rörelse bland djurägare och djuraffärer som var lokala hjälpte dem att dra nytta eftersom människor inte behövde resa långt för att få maten till sina husdjur. Dessutom innebar panikinköp, särskilt under de tidiga stadierna av pandemin, en tillströmning av försäljning till djuraffärer. Detta har gradvis återgått till normala nivåer; dock har djurägare som handlat i djuraffärer insett det värde dessa butiker ger.

Ny forskning har visat att konsumenternas förtroende ökade i husdjursförsäljningen med 0.4% i april i år jämfört med samma period 2019. Dessutom har djuraffärerna och veterinärens kategori sett att butiken växer med svindlande 32.4% jämfört med för två år sedan ; detta är snabbare än någon annan high street store. Medan 42% av konsumenterna är mer benägna att handla lokalt än före pandemin, beskriver 47% huvudgatan som hjärtat i sina samhällen.

Hälsa och välbefinnande

Djurägare har också fokuserat på deras husdjurs hälsa och välbefinnande. Låsningar och begränsningar har lett till att människor fokuserar på fysisk kondition, vad de äter och deras allmänna allmänna hälsa.

Detta har utvidgat sig till marknaden för sällskapsdjur. Forskning från förpackade fakta tyder på att 23% av hundägare och 24% av kattägare är särskilt bekymrade över sina husdjurs ångest och stress. Förutom att 20% av hundägare och 21% av kattägare är särskilt bekymrade över deras husdjurs immunförsvar

Hälsodjursägare går ut med sin hund

Eftersom husdjurs hälsa och välbefinnande har blivit en kontaktpunkt har aktuella händelser bara bidragit till detta för husdjursägare. Detta har inneburit att djuraffärer har fått anpassa sitt fokus genom att erbjuda produkter som är särskilt fördelaktiga för ett husdjurs hälsa.

Fördelarna med djuraffärer

Oberoende djuraffärer ger husdjursägare många möjligheter och fördelar. Många av dessa fördelar kan du inte uppleva hos sällskapsdjurhandlare online. Detta avsnitt av artikeln kommer att titta på fördelarna med djuraffärer och varför husdjursägare bör handla där för sina älskade pälsbarn.

Kunskap om deras produkter

Den kunskap du kan få när du går in i en djuraffär är oöverträffad. Specialiserade djuraffärer har mycket information om de produkter de säljer och stor insikt i husdjurs hälsa och välbefinnande. Dessutom har de flesta anställda i djuraffärer fått utbildning. Eftersom de träffar olika kunder varje dag kan de därför erbjuda verkliga upplevelser för att säkerställa att husdjur får produkter av bästa kvalitet.

Förstå individuella behov hos husdjur

Förutom att ha stor kunskap om sina produkter, vet djuraffärer ofta om ett husdjurs specifika behov; oavsett om det är en fråga om rasen eller åldern hos ett husdjur, kommer de i allmänhet att få en rekommendation. Om en vanlig kund besöker kan det finnas en tillgänglig produkt som passar deras husdjurs behov. Detta kan hjälpa till att spara tid och pengar för ägaren eftersom de inte behöver prova olika produkter som kanske inte visar sig vara fördelaktiga för sina husdjur.

Erbjud en unik shoppingupplevelse

Djuraffärer är som ingen annan i sällskapsdjurindustrin när det gäller kundupplevelsen. De är ett utmärkt ställe för ägare att utforska de senaste trenderna inom sällskapsdjurmat och ge dem idéer att ge till sina husdjur. Ofta finns prover tillgängliga för husdjur att försöka, och om de gillar dem kan de köpa hela produkten.

Anslut till likasinnade ägare

För vissa ägare är det en chans att umgås med en djuraffär. Här kan husdjursägare dela sina erfarenheter och också söka lösningar på problem som de har med sina husdjur. Ägare har också mycket sannolikt liknande intressen.

Lokal insikt

Djuraffärer är ett utmärkt sätt att ta reda på händelser som äger rum i lokalsamhället. Oavsett om det är en utställning eller stora lokala promenader för husdjur, är en djuraffär en guldgruva av information.

Ge lösningar

Ofta kan stormarknader och sällskapsdjurhandlare avbryta lager utan alternativ föreslagit. Detta kan visa sig vara ett problem för ägarna eftersom de kan kämpa för att hitta ett alternativ att ge sina husdjur. Djuraffärer kan först informera sina kunder om alla förändringar i lagerförda produkter och ge dem ett lämpligt alternativ för att säkerställa att deras kunds husdjur fortfarande får den bästa kvaliteten.

Djuraffärslösning

Bekvämlighet och val

Djuraffärer är i allmänhet lokala för de flesta. Med moderna livsstilar och hektiska scheman tillåter de husdjursägare att köpa de produkter de behöver snabbt. Det finns också ett brett utbud av produkter att välja mellan som tillgodoser alla typer av husdjur. Till exempel kan en hundägare leta efter mat för sin hund med högt köttinnehåll; en djuraffär kommer att erbjuda olika recept som innehåller mycket kött och olika typer av proteinkällor.

Djuraffärer och gemenskapen

Lokala djuraffärer ansluter ofta personligen till sitt samhälle och förstår de fantastiska unika relationerna mellan husdjur och människor. Dessutom väljer de flesta djurbutiksägare och anställda sina karriärvägar utifrån deras kärlek till husdjur. Det betyder att de kan relatera till hur husdjursägare kan må och är bra att dela husdjurstunder med. I allmänhet är oberoende djuraffärer familjedrivna och drar nytta av varje försäljning som de gör. Utan oberoende butiker skulle många samhällen och stadskärnor sakna val och expertis.

Gemenskap i djuraffären

Sammanfattningsvis ger oberoende djuraffärer husdjursägare flera fördelar, såsom kunskap om husdjur och produkter samtidigt som de förstår husdjurens behov. Dessutom är djuraffärer viktiga för lokala samhällen. De ger en möjlighet för husdjursägare att få lokal insikt om husdjursevenemang som kan hända i det lokala området. Som tidigare nämnts beskriver 47% av människorna huvudgatan som hjärtat i sina samhällen, och djuraffärer spelar en viktig roll.

Även om oberoende djuraffärer har många fördelar, innebär hotet från sällskapsdjurhandlare och stormarknader att djuraffärer måste vara särskilt starka med sitt varumärke för husdjursägare och vad som gör att de sticker ut från mängden. Dessutom har Covid-19-pandemin sett en betydande ökning av husdjursägare som köper online, och djuraffärer som upprätthåller sitt unika erbjudande till sina kunder är viktigare än någonsin.

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken