Vikten av att sälja djuraffärer - GA Pet Food Partners

Vikten av att sälja djuraffärer

På senare tid har antalet sätt som djurägare kan handla sina husdjursfoder på att öka. Med detta i åtanke har rollen som djuraffärs merchandising aldrig varit viktigare för att hjälpa till att driva försäljningen. Den här artikeln tittar på försäljning av djuraffärer och varför det är avgörande för att få kunder. Dessutom kommer artikeln att ge dig tips och tips om merchandising som du kan använda i din egen djuraffär.

Vad är merchandising?

Ett utmärkt sätt att börja artikeln är att definiera vad merchandising är. Merchandising definieras som presentation av varor i en butik som utbildar kunderna och skapar en önskan att köpa produkter. Merchandising används för att differentiera varumärken, öka lusten för produkten, attrahera kunderna och få en avkastning vad gäller försäljning (Niazi, Haider, & Hayat, 2015).

Vad är merchandising - Pet Store Merchandising

Eftersom försäljningsprocessen ofta börjar med ögonen, innebär merchandising att presentera visuellt fördelaktiga produkter för att försöka uppmuntra köp.

Varför är merchandising viktigt för djuraffärer?

När det gäller försäljning av djuraffärer spelar detta en avgörande roll för att locka kunder att handla från din butik. De flesta kunder vill till exempel snabbt hitta det de letar efter att köpa, om de har problem med detta kan de leta efter att handla någon annanstans. Det är därför som djuraffärer är avgörande för en enkel shoppingupplevelse. En nyligen genomförd undersökning av PWC visade att 65 % av människorna i Storbritannien tror att shoppingupplevelsen hjälper människor att välja mellan köpalternativ. Dessutom fann en Walker-rapport att kundupplevelsen kommer att gå om pris och produkt som en nyckelfaktor för varumärket. Detta stöds av det faktum att 45.9 % av företagen har prioriterat att förbättra sin kundupplevelse under de kommande fem åren (Kulbytė, 2021).

Grunderna för att sälja din djuraffär är att se till att din butik är ren och snygg för djuraffärsägare. Detta kommer att göra det lättare för djurägare att navigera i din butik och hitta de varor de letar efter.

Det här avsnittet av artikeln kommer att ge dig flera tips om hur du kan sälja din djuraffär.

Fönster för djuraffärer

När en kund närmar sig din djuraffär är det första de kommer att se ditt skyltfönster. Detta är en fantastisk möjlighet för dig att ge ett utmärkt första intryck och uppmuntra alla som passerar din butik att bli kund. Det är dock viktigt att notera att det kanske inte räcker att ställa ut några av dina husdjursprodukter på ett bord för att fånga en potentiell kunds blick. Ditt husdjursskyltfönster kräver mycket eftertanke och detaljer om färgerna och det visuella som används för att locka kunden. Till exempel att ha en kontaktpunkt, som att de senaste produkterna kommer till din butik eller produkter som erbjuds. Rekvisita och bra belysning kan då stödja detta för att göra fönsterbutiken mer visuellt tilltalande.

Pet Show Window - Djuraffärsförsäljning

Vi vet alla att talesättet inte döm en bok efter dess omslag, men det är vad vi gör. Ditt skyltfönster handlar om att kommunicera varför en kund ska gå in i din butik.

Djuraffärs layout

En avgörande del av merchandising är layouten på din butik. Detta påverkar direkt hur och var du kan ställa in dina produkter för varor. Det påverkar också kundens köpbeteende. Som djuraffärsägare är det avgörande att maximera golvytan eftersom det gör att du kan lagra fler produkter och ger kunderna tillräckligt med utrymme för att enkelt komma åt varor. Att ha en bra butikslayout uppmuntrar dessutom kunder att upptäcka olika delar av din butik; det här är ett bra sätt att lägga till mer varor till olika delar av din butik. Om du till exempel har husdjursmat längst bak i din butik tvingar kunderna genom olika gångar och förbi flera andra husdjursartiklar på vägen.

Tänk på ditt produktval

En annan nyckelkomponent i merchandising är valet av dina produkter. Tittar du på dina gångar och noterar vilka produkter som visas bredvid varandra, ska de finnas där? Eller kan de vara mer tilltalande för kunder någon annanstans? Det är viktigt att notera att när du väl har bestämt dig för din butikslayout kommer urvalet av produkter härnäst. Ur merchandisingsynpunkt är din första prioritet med produktval att se till att du inte har några tomma hyllor. Ju mer du kan engagera en kund med dina produkter, desto mer sannolikt kommer de att köpa.

När du fokuserar på de produkter du vill ha i specifika delar av din butik, är det en bra idé att placera produkter av liknande kvalitet bredvid varandra. Till exempel, om du har ditt eget märke av djurfoder, bör du placera detta på hyllorna bredvid konkurrenter som har en liknande sammansättning. På så sätt kommer din kund enkelt att kunna jämföra och göra rätt val angående den produkt som de vill köpa. Tyvärr är ett vanligt fel i djuraffärer att produkter av eget märke säljs tillsammans i deras butik. Som ett resultat kan kunderna bara köpa en av dina egna varumärkesprodukter snarare än flera olika produkter. Ett annat övervägande är livsstadiet och storleken, att sätta ihop alla dina smårasprodukter snarare än alla av märke X. Detta gör att kunden kan gå till lämplig gång och göra en enkel produktjämförelse innan köp.

Anslut till produkt- och provskärmar

Ett annat bra sätt att locka kunder är genom att sätta upp produkt- och provvisningar. Produktdisplayer erbjuder en fantastisk möjlighet att visa upp de senaste produkterna i din butik, förse kunder med erbjudanden eller säsongsprodukter. Det handlar om att ge dina kunder den upplevelse som de vill ha! Att skapa engagerande och iögonfallande varor är verkligen en del av detta. Men det är också viktigt att ändra saker och ting. Statisk merchandising är ett vanligt fel som butiker gör, och att se till att flytta runt varor är nyckeln, även om det inte finns några nya produkter att visa. Detta kommer att leda till att återkommande kunder stöter på föremål som de kanske aldrig har sett förut.

Produkt- och provvisning - Saluförsäljning av djuraffärer

Om det finns en produkt som du känner kan få mer försäljning, flytta den mot framsidan av din butik, så att den blir en av de första produkterna som kunden ser när de besöker den. Tänk också på ditt "Hero Space", detta är det område där varje varumärke vill vara men du måste överväga din marginal och om denna produkt ger din bästa avkastning på investeringen. Anta att du har regelbundna besökare som ofta köper samma produkter. Gör en anteckning för att säkerställa att du har produkten i lager och flytta den bredvid en produkt du tror att de kan vara intresserade av; detta kan tillåta dig att få en ny försäljning samtidigt som du skapar en personlig upplevelse för din kund.

Visa produktrecensioner

Kundrecensioner är ett vanligt tema för onlineshopping. Men när det gäller shopping i butik kan kunder inte alltid se hur andra kunder har hittat produkten, vilket leder till att de går någon annanstans om de ser positiva recensioner. Recensioner behöver inte bara vara online. Om du har en webbplats är en fantastisk marknadsföringsmetod att ta recensioner från olika produkter och visa dem nära din produkt, vilket kan hjälpa kunden att bestämma om de ska köpa. Forskning tyder på att konsumenter är mer benägna att köpa från märken de litar på. Att bygga en känsla av förtroende bland dina kunder är ett av de mest grundläggande stegen för att öka försäljningen.

Varumärkeskonsistens

Att införliva din varumärkesidentitet i hela din butik är bra för kunder att känna igen ditt varumärke när de marknadsför. Däremot vill du se till att kunden inte glömmer butiken de befinner sig i. Ett av de mest effektiva sätten är att dekorera din butik i dina varumärkesfärger och bilder. Om du till exempel har flera skyltar, se till att alla har din varumärkeslogotyp och färger på dem.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är djuraffärs merchandising avgörande för att driva försäljningen. Det hela börjar med att locka kunder till din butik med metoder som att ha ett utställningsfönster för husdjur. Detta är det första steget för att imponera på potentiella kunder och få dem att titta runt i din butik. Djuraffärsägare måste vara försiktiga med hur de layoutar sin butik eftersom det direkt påverkar hur du kan sälja varor och de produkter du kan välja att vara i din butik. Ett annat fantastiskt sätt att marknadsföra är genom att presentera dina produkter på displayer; detta hjälper inte bara att fånga kundens blick utan är ett utmärkt sätt att visa de senaste produkterna som du har att erbjuda. Dessutom är att visa upp produktrecensioner i din butik en enorm metod för att konvertera en kund, eftersom forskning tyder på att kunderna är mer benägna att köpa baserat på rekommendationer.

Referensprojekt

Bedgood, L. (2021, 13 juli). 50 Statistik om detaljhandelsmarknadsföring och trender för konsumenthandel. Hämtad från V12data https://v12data.com/blog/50-statistics-about-retail-marketing-and-consumer-shopping-trends/

Cuddeford-Jones, M. (2012, 24 maj). Erbjuder lite mer än ett gratisprov. Hämtad från Marketing Week: https://www.marketingweek.com/offering-a-bit-more-than-a-free-sample/

Kulbytė , T. (2021, 24 juni). NYCKELKUNDUPPLEVELSESTATISTIK DU BEHÖVER KÄNNA. Hämtad från Super Office: https://www.superoffice.com/blog/customer-experience-statistics/

Niazi, U., Haider, T., & Hayat, F. (2015, 18 mars). Journal of Marketing and Consumer Research. Journal of Marketing and Consumer Research, 80-85. Hämtad från Modern Retail: https://modernretail.co.uk/visual-merchandising-the-ultimate-guide/#htoc-what-is-visual-merchandising

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken