Effekten av covid-19 på husdjursfoder - GA Pet Food Partners

COVID-19-pandemin är för närvarande det främsta ämnet runt om i världen, och det har verkligen haft en enorm effekt på alla globalt. Men vilken inverkan har covid-19 haft på husdjursfoder? Den här artikeln ger en inblick i vad pandemin har betytt för branschen. Vi tittar på inköp av husdjur och hur COVID-19 har satt fokus på hälsan hos både människor och husdjur. Dessutom kommer vi att titta på hur COVID-19 har påverkat djurägares köpmönster.

Människor köper fler husdjur genom pandemin

När covid-19 först kom i dagen i mars 2020 beslutade många länder att begränsa människors rörlighet. Som ett resultat ombads de flesta av allmänheten att stanna inomhus och arbeta hemifrån. Detta har lett till ett ökat djurägande av flera skäl. För det första befann sig många människor isolerade och letade efter en kamrat eftersom de var ensamma. För det andra minskar hindren för att äga ett husdjur för personer som vanligtvis arbetar på en extern plats avsevärt eftersom människor kan spendera mer tid hemma för att ta hand om dem.

Viss färsk statistik från Pet Food Manufacturer's Association fann att 3.2 miljoner hushåll i Storbritannien har skaffat ett husdjur sedan pandemin började (Paley, 2021). Totalt har landet nu 17 miljoner hushåll som äger husdjur. Detta har sett att de tidigare stagnerande nivåerna av djurägande under de senaste fem åren ökat till 57 % i maj 2021 (Mintel, 2021). Ökningen av djurägare har mycket kommit från unga människor. Mer än hälften av de nya husdjursföräldrarna har varit i åldern 16 till 34. En annan viktig drivkraft för förvärvet av husdjur är nuvarande ägare, med 42 % av dem som skaffat ett annat husdjur sedan låsningen. Intressant nog avslöjade 74 % av djurägarna att deras husdjur hade hjälpt till med deras mentala hälsa under covid-19.

När delar av världen har börjat frigöras från restriktioner, har välgörenhetsorganisationer för husdjur varnat för ägare som vill skiljas från sina husdjur på grund av förändringar i deras omständigheter, som att återgå till att arbeta externt. Men experter från sällskapsdjursindustrin tror att övergången till mer flexibla arbetsmönster kommer att bli rotad och människor kommer att fortsätta att ta hand om sina pandemiska "pälsbarn".

Vilken påverkan har detta haft?

Fler människor som köper husdjur än någonsin har oundvikligen ökat inköpen av husdjursfoder. I synnerhet under den första nedstängningen såg detta enorma försäljningstoppar eftersom människor lagrade mat i händelse av framtida brist. Allt eftersom pandemin har fortskridit har många människor varit försiktiga med sina dagliga utgifter, även om detta inte har påverkat hur mycket de spenderar på sina husdjur. 37 % av ägarna säger att de har omdirigerat pengar som sparats till sina husdjur (Mintel, 2021). Särskilt sällskapsdjursgodis såg en försäljningsökning på 9 % och detsamma förväntas för 2021. Den brittiska sällskapsdjursindustrin värderas till 3.2 miljarder pund och globalt uppskattas den till 75.29 miljarder dollar (företag, 2021).

Hur Covid har satt fokus på hälsan hos husdjur

Mer tid hemma för människor har sett ett starkt fokus på människors hälsa. Att förbättra den fysiska konditionen, vilken typ av mat de konsumerar och den allmänna hälsan har blivit en del av diskussionerna. Detta har övergått till hur människor ser på sitt husdjurs hälsa. Frågor som hud och päls, tarm och matsmältningshälsa är prioriterade för vad ägare köper till sina husdjur.

Mintel-rapporten om "Intresse för djurfoderkoncept, 2021" fann att 66 % av husdjursägarna skulle vilja ha husdjursmat med tarmhälsosamma ingredienser som prebiotika och probiotika. Dessutom håller 64 % av ägarna med om att det du matar ditt husdjur direkt påverkar deras känslomässiga välbefinnande. Medan forskning från Packaged Facts visade att 43 % av husdjursägarna håller med om att de gillar idén om hälsosammare mat för sina husdjur.

Ägare är mer fokuserade på sina husdjurs hälsa

Hur har detta påverkat djurfoder?

Människors fokus på deras husdjurs hälsa har spelat en nyckelroll i att påverka husdjursfoder. Mer än någonsin letar husdjursföräldrar efter sätt att säkerställa livslängden på deras husdjurs hälsa. Som ett resultat letar sällskapsdjursfodermärken nu efter nya trendiga hälso- och näringskoncept för att rikta in sig på sällskapsdjursägare. I synnerhet används recept med funktionella ingredienser för att stödja husdjurens allmänna hälsa och välbefinnande.

Förändringarna i köpmönster

En betydande inverkan covid-19 har haft på sällskapsdjurssektorn är hur konsumenter köper sitt sällskapsdjursfoder. Som tidigare nämnts, med låsningar kom restriktioner för människor och varor över hela världen. Som ett resultat söker människor nya sätt att handla för sina husdjur, med vissa som vill stödja sina lokala djuraffärer och andra vill köpa online.

E-handelns uppgång

Innan covid-19 blev e-handelsplattformar allt populärare; fler kunder än någonsin undersöker potentiella sällskapsdjursfodermärken. Covid-19 har dock sett en acceleration av djurägares köp online.

Enligt en nyligen genomförd undersökning från Pet Food Industry sa 63 % av de tillfrågade att deras försäljningsökning kom från onlinebutikskanaler. Med ytterligare 51 % som förklarar att deras företag för husdjursfoder nu tittar noga på digitala investeringar, med e-handelsförsäljning, direktförsäljning till konsument online eller prenumerations- och hemleveranstjänster (Beaton, 2020).

Shopping i lokala djuraffärer

Många detaljhandelsföretag var tvungna att stänga sina dörrar i andra branscher på grund av covid-19. Lyckligtvis för oberoende djuraffärer har de varit öppna under hela COVID-XNUMX. Mindre rörelser bland husdjursägare har inneburit att människor har sökt till lokala djuraffärer för att tillhandahålla sin husdjursmat. Under de tidiga stadierna av pandemin innebar panikköp ett tillflöde av försäljning till djuraffärer. Många husdjursföräldrar ville inte resa långt för att köpa men ville stödja sina lokala butiker.

Med denna ökning av försäljningen kom nya kunder som har gett en fantastisk möjlighet för djuraffärer att rikta in sig på. Ny forskning från Office of National Statistics avslöjade i oktober 2021 att detaljhandeln ökade med 0.8 %. Detta visar att människor fortfarande är villiga att köpa från lokala butiker och stödja den lokala ekonomin.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har COVID-19 i hög grad påverkat oss alla, inklusive husdjurssektorn. Det ökade ägandet av husdjur har påverkat branschen positivt, med människor som spenderar mer pengar på sina husdjur.

Detta återspeglas av värdet på sällskapsdjursfoderindustrin på rekordhöga 3.2 miljarder pund i Storbritannien.

Pandemin har också väckt ett stort fokus på husdjurens hälsa, vilket har lett till att husdjursägare letar efter foder för husdjur som hjälper till att stödja deras husdjurs allmänna hälsa och välbefinnande. Dessutom vill de se funktionella ingredienser som hjälper till med deras husdjurs livslängd.

En betydande inverkan covid-19 har haft på sällskapsdjursfoder är förändringarna i konsumenternas köpbeteende. Med begränsningar för människors rörlighet på grund av låsningar har konsumenter hittat olika sätt att handla sina husdjur. Onlineplattformar har sett en ökad försäljning på grund av att människor är isolerade i sina hus tack vare bekvämligheten med onlineshopping. Pandemin har också påverkat djuraffärer, med många djurägare som vill stödja lokala företag. Tillströmningen av nya husdjur har sett djuraffärer blivit en utmärkt plats för nya och befintliga ägare att få kunskap om husdjur och en fantastisk möjlighet för djuraffärer att rikta sig till nya kunder och förbättra sin befintliga kundbas.

Referensprojekt

Beaton, L. (2020, april). E-handel: Det är där du vill vara. Hämtad från Pet Food Industry:https://www.petfoodindustry.com/articles/9084-e-commerce-its-where-you-want-to-be

Företag, TB (2021). Pet Food Global Market Report 2021: COVID-19-påverkan och återhämtning till 2030.

Mintel. (2021). Pet Food UK, 2021. Mintel.

Paley, N. (2021). PFMA släpper senaste djurpopulationsdata. Hämtad från PFMA:https://www.pfma.org.uk/news/pfma-releases-latest-pet-population-data

Visavadia, H. (2021, november). Detaljhandelsförsäljningen återgår till tillväxt i oktober. Hämtad från Pet Gazette::https://www.petgazette.biz/198593-retail-sales-return-to-growth-in-october

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken