Humaniseringen av husdjursfoder - GA Pet Food Partners

Humanisering av Pet Food Main Banner

Humaniseringens inflytande på djurfoder fortsätter av många olika anledningar. Det här ämnet kommer att delas upp i två på varandra följande inlägg på Pet Food Knowledge Center. Den första kommer att fokusera på vad humanisering är och hur detta har påverkat köpbeteendet; förutom det som driver humaniseringstrenden, innehåller inlägget även en fantastisk video från vår tekniska servicechef, John Hewitt, som tittar på varför trenden med humanisering i sällskapsdjursfoder fortsätter.

För att se videon från John som ger en inblick i humaniseringens roll i husdjursfoder, klicka nedan.

Vad är humaniseringen av djurfoder?

Humanisering av husdjur har fått stor uppmärksamhet i mainstreammedia de senaste åren. Men vad är humaniseringen av djurfoder? Denna term definieras som tillskrivningen av mänskliga tankar, känslor, motivationer och övertygelser till icke-mänskliga djur (Forbes, Trafford, & Surie, 2018). Med andra ord vill ägare att deras husdjurs matvanor ska likna deras egna. I det moderna samhället vill husdjursägare att deras husdjur ska ha en liknande livsstil. Några exempel inkluderar kost, firande som födelsedagar och till och med konton på sociala medier.

Hur har humaniseringen påverkat köpbeteendet?

Enligt Pet Food Industry anser 95 % av djurägarna sina husdjur som en del av familjen (Pet Food Industry, 2016). Humaniseringen har bidragit till ett förändrat köpbeteende, där ägare vill att deras husdjurs dieter ska likna deras men också gynna deras hälsa. Som ett resultat har humanisering och premiumisering blivit konsekventa faktorer på marknaden, med människor som är villiga att betala högre priser för att säkerställa att deras husdjur får det bästa. I många fall speglar premiumprodukter vad som händer inom livsmedelsindustrin. En nyligen genomförd studie visade att ägare som matade sina husdjur med specialmat korrelerade med dem som hade ett starkt band med dem.

Varumärke för husdjursfoder

I takt med att humaniseringstrenden har exploderat har djurfodermärken varit tvungna att se till att de hänger med i tiden. Om du går in i en djuraffär kommer du att märka att många etiketter och påsdesigner nu återspeglar varumärket för mänsklig mat. I synnerhet återvinningsbara förpackningar blir mer populära inom husdjursfoderindustrin. En annan humaniseringsfaktor är meddelanden som lockar husdjursägare att köpa mat till sina husdjur. Varumärken främjar vanliga fraser, inklusive "spannmålsfri" eller "glutenfri" dieter.

Etiketter - Humanisering av djurfoder

Detta har kommit till förgrunden för djurfoderindustrin, med många ägare som vill ha dessa dieter för att säkerställa att deras husdjur fortsätter att leva en hälsosam livsstil så länge som möjligt. Enligt Euromonitor International söker konsumenter transparens, mindre bearbetade och i sig mer naturliga produkter (Euromonitor International, 2021). Detta upprepas på sällskapsdjursmarknaden, med många varumärken som driver det "naturliga" budskapet till konsumenterna.

Påståenden om djurfoder

När det gäller påståenden om djurfoder har detta också humaniserats. Påståenden på sällskapsdjursförpackningar informerar inte bara konsumenterna om vad som finns i påsen med sällskapsdjursfoder. De främjar också ett budskap om varför en person ska köpa sin produkt. Vi ser också dragkraft i funktionella livsmedelspåståenden i modern tid. Fler konsumenter intresserar sig för produkter som ger ett specifikt löfte. Ett populärt påstående i mänsklig mat kommer från införandet av kollagen. Kollagen har sett en stark tillväxt i mänskliga produkter de senaste åren, främst från dess kopplingar till hår, hud, naglar och leder. Intressant nog är 46 % av globala konsumenter måttligt eller mycket oroade över sin hudhälsa och 52 % för led- och muskelvärk. Detta har visat sig i djurfoder, med många formler som ger kollagenpåståenden.

Ursprung

Inom alla samhällsskikt letar vi efter en hållbar framtid. Produkternas härkomst är kärnan i hållbarhet. Konsumenter väljer hållbart anskaffat husdjursfoder som har etiska eller miljömässiga kopplingar. Ekologiska, frigående eller lokalt framställda påståenden hänvisar till en produkts härkomst i människoföda. Nu har många djurfodermärken sett fördelarna med härkomstpåståenden på sina förpackningar och etiketter, med det finns en verklig möjlighet att sälja historien om var deras foderingredienser kommer ifrån. Ny forskning visade att 39 % av husdjursägarna inte visste tillräckligt om ingredienserna i maten de matar sina husdjur.

Vad driver humaniseringstrenden?

Ett antal olika faktorer driver humaniseringen av husdjursfoder. Som diskuterats tidigare har relationen mellan ägare och husdjur utvecklats. Folk kan ha sett sitt husdjur som helt enkelt ett djur tidigare. Nuförtiden är det inte så, med många människor ser sina husdjur som en del av familjen; termer som används av ägare är "husdjursföräldrar" och "pälsbebisar".

Demografi

En annan stark drivkraft för humaniseringstrenden är förändringen i demografin för köpare av husdjursfoder. Vi ser nu millennials och Generation Z som köper djurfoder. Med detta blir det mer tillgång till information om näringen i husdjursfoder, och konsumenterna har en bättre förståelse. Dessutom bryr sig dessa två generationer mycket om sina lurviga följeslagare. Många har inställningen att "är det bra nog för mig så är det bra nog för mitt husdjur". Detta ger en fantastisk möjlighet för sällskapsdjursfodermärken att marknadsföra humaniserade påståenden på deras förpackningar till dessa demografier.

Demografi - Humanisering av djurfoder

Socioekonomiska faktorer

En annan drivkraft för humanisering är socioekonomiska faktorer. Många människors förutsättningar förändras, vilket inkluderar ensamhushåll, och par som gifter sig mycket senare än tidigare år. Dessutom ökar skilsmässotalen. Alla dessa förändringar leder till att människor vill ha villkorslös kärlek, och ett sätt som människor finner detta är genom att skaffa ett husdjur och ge dem det bästa.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är humanisering en trend som kommer att fortsätta att påverka djurfoderindustrin. Med 95 % av djurägarna som anser att deras husdjur är en del av familjen, vill de bara mata det allra bästa. Dessutom fokuserar människor nu mer än någonsin på sin egen hälsa och sitt välbefinnande och har blivit influerade att leta efter detta med sina husdjur. Detta har lett till en ökning av premium- och terapeutiska produkter för husdjur.

Djurfodermärken har riktat sin uppmärksamhet mot att säkerställa att deras varumärke, märkning och förpackning återspeglar djurägares humaniserade behov. Så till exempel har det skett en ökning av termer som "spannmålsfri" och "glutenfri" dieter, som alla replikerar liknande budskap som människor har, som att de är lämpliga för känsliga magar. Det finns också andra faktorer, såsom demografiska och socioekonomiska förändringar, som påverkar humaniseringen och premiumiseringen av produkter.

Referensprojekt

Carrara, A. (2019, 19 juli). Brittiska hundfoderetiketter "för svåra att läsa", konstaterar rapporten. Hämtad från Pet Gazette: https://www.petgazette.biz/25034-pets-at-home-invests-in-dog-walking-and-pet-sitting-service/

Forbes, SL, Trafford, S., & Surie, M. (2018). Humanisering av husdjur: Vad är det och påverkar det köpbeteende? Dairy and Vet Sci J, 2.

Industri, PF (2016, 9 mars). Rapport: 95 % säger att husdjur är en del av familjen. Hämtad från Pet Food Industry: https://www.petfoodindustry.com/articles/5695-report—say-pets-are-part-of-the-family

International, E. (2021). Trender som formar framtiden för livsmedels- och näringsindustrin. Pass.

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken