Hur man väljer bra hundmat - GA Pet Food Partners

När vi tittar på hur man väljer bra hundfoder, måste vi titta på matpyramiden och se till att vi får i våra husdjur tillräckligt med vitaminer, mineraler, fett, protein och kolhydrater i deras foder.

Många av oss kommer att ha stött på matpyramiden i skolan. Det är dock inte ofta vi tänker på hur matpyramiden ser ut för hundar. En vanlig fras som du kanske hör är "fullständig och balanserad" hundmat. Men vad betyder detta och hur bestämmer man vilket hundfoder som är "bra"?

Komplett och balanserad hundmat

Att vara komplett och balanserad innebär att hundmaten förser husdjuret med rätt mängder av varje enskilt näringsämne som de behöver med varje måltid. Denna typ av foder är utformad för att utfodras som en hunds enda diet. När du väljer foder till en hund är det viktigt att leta efter detta uttalande.

Varje hund har en annan balanserad diet som är unik för dem, och detta kan bero på förändrade livssteg eller skillnad i rasen.

Till exempel har en äldre hund andra behov än valpar, och en Grand Danois kommer att ha andra näringsbehov än en mops. För att säkerställa att en hund har en bra hälsosam kost finns det sex viktiga näringsämnen som en hund bör konsumera:

vitaminer

Vitaminer ansvarar för ett stort antal funktioner inom hundens kropp, såsom benutveckling, ögonfunktion, underhåll av cellstrukturen och frigörande av energi från näringsämnen.

Palatanter

Palatanter spelar en viktig roll i en hunds diet. Detta skiljer sig något från allt annat i pyramiden eftersom det främst hjälper till att få maten att smaka bra för hunden.

Mineraler

Mineraler är också nyckeln för en hunds hälsa eftersom det bidrar till att bibehålla friska ben, såväl som muskel-, cell- och nervfunktion.

Fett

Fett är en fantastisk energikälla och förbättrar absorptionen av fettlösliga vitaminer och essentiella fettsyror som Omega 3 och Omega 6. Dessa essentiella näringsämnen hjälper hundar att bibehålla frisk hud och päls främjar immunförsvaret samtidigt som de hjälper till att utveckla friska leder , hjärna och syn.

Protein

Protein och aminosyror är byggstenarna i en hunds kropp, ansvariga för att bilda nya hudceller, växa hår, bygga muskelvävnad och mycket mer. Protein fungerar också som enzymer, hormoner och antikroppar.

kolhydrater

Kolhydrater är en effektiv källa till glukos för energi, en värmekälla för kroppen och kan lagras som glykogen. Detta är också viktigt för en hund eftersom det hjälper till att kontrollera vikten på en hund.

Att välja "bra" hundmat kan vara utmanande eftersom så många märken gör så många olika påståenden. Varje märke kommer att berätta varför deras är "bäst". Det bästa rådet är att göra din research, ställa de rätta frågorna och, om det överhuvudtaget är möjligt, besöka din lokala djuraffär, som ofta har ett överflöd av kunskap, erfarenhet och urval att välja mellan.

Tillbaka till kunskapscentret
Charlotte Shepherd. GA Pet Food Partners Senior Nutritionist

Charlotte Stainer

GA Pet Food Partners Junior nutritionist för husdjur

Charlotte är en Junior Nutritionist för husdjur på GA Pet Food Partners. Charlotte tog examen från Newcastle University med en BSc i marinbiologi och avslutade därefter en Masters in Animal Nutrition vid University of Nottingham, där hon fokuserade på sällskapsdjursnäring. Utanför jobbet älskar Charlotte att resa och vara utomhus. Hon tycker också om att springa och gå till gymmet.

Du kanske också gillar...

Artikel skriven av Charlotte Stainer