Hur görs torrfoder för husdjur? - GA Pet Food Partners

Har du någonsin undrat hur torrfoder för husdjur tillverkas? Husdjursägare ser det färdiga broderiet när de öppnar förpackningen för sina hundar och katter. Det finns dock en noggrann process för att säkerställa att kibblarna är mycket näringsrika och välsmakande för sina husdjur.

Varje recept för torrfoder för husdjur är olika, och varje tillverkare kommer att ha olika metoder.

förordningar

Enligt Fediaf, handelsorganet som representerar den europeiska sällskapsdjursfoderindustrin, är det viktigt att husdjur får ett säkert och näringsmässigt balanserad kost. Husdjursfoder regleras på samma sätt som människofoder och får endast använda lagligt tillåtna ingredienser och komma från registrerade leverantörer.

Vanliga ingredienser i sällskapsdjur inkluderar proteinkällor såsom fjäderfä, nötkött och fisk, såväl som grönsaker, vitaminer och mineraler för att säkerställa en näringsbalanserad kost för husdjur.

Hur gör GA torrfoder för husdjur?

Vi använder flera processer på GA Pet Food Partners att skapa världens bästa djurfoder.

Freshtrusion™

At GA Pet Food Partners, har vi investerat avsevärt i teknologi för att förse husdjur med en näringsrik kost med hjälp av nylagade ingredienser. Vi hänvisar till detta som Freshtrusion™ teknik.

Freshtrusion

Samlad från källan

Resan för att skapa vår torrfoder för husdjur börjar med våra betrodda gårdar och fiske, där vi bara samlar in finaste färska kött och fisk. Dessa ingredienser transporteras i kylda förhållanden för att bibehålla den färskaste kvaliteten. De tas sedan tillbaka till vårt produktionscentrum i Lancashire, England, för att genomgå omfattande kvalitetstester.

Process för torr sällskapsdjur

Tillagningsprocessen börjar i vår toppmoderna Ingredients Kitchen, där det färska köttet och oljorna tillagas innan de torra ingredienserna vägs noggrant. När detta är klart transporteras ingredienserna i kameler (automatiserade guidade fordon) till våra produktionslinjer. Här använder vi den senaste tekniken för att blanda ingredienserna redo för extrudering.

Produktion

Efter att de torra ingredienserna är klara ser vi till att våra Nyberedda oljor, skapade i vårt köttkök, är redo för produktion samtidigt som vi kontrollerar att det nyberedda köttet är redo att återförenas med oljorna.

Alla ingredienser sammanförs i förkonditioneringsapparaten, ånga och vatten tillsätts, vilket resulterar i att stärkelsen bryts ner innan den passerar till extrudercylindern.

GA Pet Food Partners är hem för en Thermal Twin Extruder, som tillåter oss att skapa de mest avancerade torrfoderrecepten för husdjur med högt innehåll av färskt kött för att möta kraven från våra partners och slutkunder. Vidare kontrolleras foderbitarnas densitet och storlek för att säkerställa att endast djurfoder av högsta kvalitet skapas.

Torkning och beläggning

Vår ultraavancerade teknologi ger en konsekvent och enhetlig torkningsprocess för att tillåta skonsam hantering och utmärkt kontroll av kibben.

Precisionsvakuumbeläggningsteknik säkerställer optimal smak genom att ingjuta varje kornbits inre bikakestruktur, uppnådd genom att väga kornen och lämpliga oljor och rötter som ska tillsättas. Om detta är felaktigt stoppas produktionen tills noggrannheten är återställd.

Det sista steget i processen innebär ytterligare försiktig kylning för att säkerställa att våra partners får världens finaste sällskapsdjur. Brickan skickas sedan vidare för att packas i påsar.

Att göra världens finaste torrfoder för husdjur kräver år av investeringar, engagemang och expertis. Vi vet hur viktig sällskapsdjur är för våra partners, deras kunder och viktigast av allt husdjuren själva. Det är därför vi aldrig nöjer oss med något mindre än världens finaste sällskapsdjur.

Upptäck mer om produktion

Matthew Aiken

GA Pet Food Partners Marknadskoordinator

Matthew (Matt) Aiken är GA Pet Food Partners bosatt marknadskoordinator. Matt är den ledande innehållsskribenten för både Club GA och Knowledge Center-plattformarna. Matt tog examen från Edge Hill University med en examen i Business & Management. Matt älskar att träna, springa, cykla och fotboll. Han är också en stolt husdjursförälder till en persisk katt som heter Bonnie-Blue och en fransk bulldogg som heter Harley-Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken