Hur kan djuraffärer skilja sig åt i en onlinevärld? - GA Pet Food Partners

Djuraffärer - Huvudbanner

I takt med att husdjursfoderkonsumenter blir mer kunniga om de produkter de köper sina husdjur, blir de lika kunniga om antalet inköpsvägar. Nyligen publicerade artiklar i media har fått oss att tro att konsumenter i allt högre grad köper produkter online. Så hur kan djuraffärer skilja sig åt i en onlinevärld om så är fallet? I den här artikeln kommer vi att fokusera på hur djuraffärer kan hålla sina kunder shopping i butik. Dessutom kommer artikeln att titta på faktorer som djuraffärer måste tänka på om de vill flytta online som en förlängning av deras nuvarande butikserbjudande.

Djuraffärserbjudande

När det kommer till en djuraffär som vill särskilja sig är det avgörande att tänka utanför boxen. Kunder har nu en mängd olika metoder för att handla sina husdjur, och din djuraffär måste sticka ut för att öka antalet besökare och i slutändan försäljningen. Ett bra sätt att visa upp ditt erbjudande är att se till att shoppingupplevelsen är perfekt. Enligt Super Office är 86 % av köparna villiga att betala mer för en fantastisk kundupplevelse. Ett måste för shopperupplevelsen är butikens layout. Är butiken lätt att navigera? Kan kunder enkelt hitta produkter? Det måste finnas en balans där layouten är enkel men också rymlig. Andra områden att tänka på med din butiks layout är färgerna på väggarna, belysningen och föremålen på försäljningsstället.

En annan aspekt av din djuraffärs utbud är servicen och kommunikationen. Till exempel hur kollegor interagerar med kunder är en väsentlig del av detta. Att ha vänlig personal verkar vara en självklarhet, men du skulle bli förvånad över antalet anställda som kan uppfattas som ointresserade eller till och med oförskämda mot kunder. Välkomnande kollegor kommer att locka kunder att återvända till din djuraffär istället för att handla någon annanstans.

Hur kan djuraffärer differentiera sig?

Det här avsnittet kommer att fokusera på hur din djuraffär kan se ut för att differentiera sig i en onlinevärld.

Nyckeln till framgång för alla tegel- och murbruksbutiker är att erbjuda unika upplevelser som inte kan replikeras online.

Arrangera evenemang i butik

Ett bra sätt att skilja från online är att hålla evenemang i butik för dina kunder. Med dessa evenemang kan din djuraffär bygga en gemenskap, engagera sig med kunder och öka försäljningen. Event Marketing Institute fann att 87 % av konsumenterna hävdar att de köper ett varumärkes produkter efter att ha deltagit i ett av deras evenemang i butik. Detta tyder på att evenemang är ett fantastiskt sätt för din djuraffär att skilja sig från onlineföretag. Några exempel på evenemang inkluderar socialiseringsklasser för valpar. Detta evenemang lär valpar att tränas och får likasinnade på ett ställe.

Events i butik – Hur kan djuraffärer skilja

Kom ihåg – om du kan få en valp på maten kan detta vara en livstid av anpassad. Ett socialiseringsevenemang för valp ger också en möjlighet att visa bästa praxis. Ett annat populärt evenemang att överväga är en näringskväll. Här kan du ge djurägare insikter om dina produkters fördelar och vad som gör dem unika. Detta kommer utan tvekan att locka kunder till en djuraffär på grund av den expertis som de har.

Husdjursvård

Pet Grooming - Hur kan djuraffärer skilja

Pet Grooming är en av de vanligaste tjänsterna för djurägare att använda, eftersom många ägare inte har de färdigheter eller kunskaper som behövs för att sköta om på rätt sätt. Som djuraffär är detta ett fantastiskt sätt att skilja sig från onlinehandlare eftersom detta är något som inte kan erbjudas online. En trimtjänst kan skapas genom att bjuda in en frisör att byta in din butik eller utbilda sig till att själv bli det som djuraffärsägare eller anställd. Med människor som vill att deras husdjur ska få det bästa, kommer antalet husdjur som trimmas bara att öka. En djurvårdstjänst är bara inställd på att öka antalet besökare till din djuraffär och ge möjlighet till ytterligare försäljning.

Visar recensioner i butik

Att visa kundrecensioner av ditt företag är ett annat möjligt sätt att särskilja. Många tror att recensioner är för onlineföretag. Så är dock inte fallet och kan visas i butik. Till exempel, när en kund är i din butik kan du lämna en bok så att de kan granska produkterna de köper från din butik. När de har gjort detta kan du visa recensionerna nära dina produkter som har recenserats. Enligt Brightlocal säger 69 % av kunderna att recensioner är lika viktiga som personliga rekommendationer när de bestämmer sig för att köpa en produkt.

Med betoning på hastighet och bekvämlighet

Med fler människor som vill få sina produkter snabbare än någonsin tidigare. Din djuraffär måste se till att de följer tiden. Många onlineföretag erbjuder nu leverans nästa dag på varor, vilket sparar tid eftersom de inte behöver lämna sina hus fysiskt. Som djuraffär måste du betona för dina kunder att du kan få deras produkter till dem så snabbt som möjligt. Att presentera en leveranstjänst samma dag är ett fantastiskt sätt att behålla kunder. Att inte ha en produkt i lager är det snabbaste sättet att tappa kunder. För dina mer populära varor är det avgörande att alltid övervaka lagertillgängligheten.

Möjlighet att röra och lukta på produkter

En viktig skillnad för djuraffärer är att kunder kan komma in i butiken och röra på och lukta på produkter. Detta hjälper kunder att fatta ett potentiellt köpbeslut och göra rätt val för sitt husdjur. Enligt TimeTrade vill 87% av kunderna ha en upplevelse med en produkt innan de gör ett köp. Ett exempel där en djuraffär kan tillåta kunder att röra och lukta på deras produkter är genom att erbjuda prover som deras husdjur kan prova innan de köper hela produkten. Detta kan vara en av de viktigaste skillnaderna mellan en fysisk butik och online, där kunder ser ett korrekt värde i att prova produkter.

Man rörande produkt - Djuraffärer

Merchandising

Detta spelar en viktig roll för att locka kunder att köpa från din butik. De flesta kunder vill till exempel hitta det de letar efter att köpa snabbt; om de har problem med detta kan de leta efter att handla någon annanstans. Djurbutiker är avgörande för en enkel shoppingupplevelse. En nyligen genomförd undersökning av PWC visade att 65 % av människorna i Storbritannien tror att shoppingupplevelsen hjälper människor att välja mellan köpalternativ. Dessutom fann en Walker-rapport att kundupplevelsen kommer att gå om pris och produkt som viktiga varumärkesskillnader.

Säsongsfokus

Säsongsfokus är ett utmärkt sätt att skilja från ett onlineföretag för husdjur. Säsongsbetonade skärmar håller saker fräscha i din butik, skapar spänning och lockar in shoppare i din butik. Tänk på vilka årstider som tilltalar dina kunder. Jul, Halloween, påsk och hälsa och välbefinnande är några viktiga händelser under året som folk firar och gillar att engagera sina husdjur. Ett bra exempel på en säsongsbetonad idé i butiken kan vara att hålla en fotografering på jul. Många djurägare älskar att fotografera sina husdjur, så varför inte hjälpa dina kunder? Detta kommer att få folk att bli glada att visa upp sina husdjur på ett kort eller bilder. Ett bra incitament när deras husdjur tar sitt foto är att ägaren handlar i butiken.

Hur kan djuraffärer utöka sitt utbud online?

Det övergripande temat för denna artikel är att förklara hur djuraffärer kan skilja sig från onlineföretag. Men att ha en onlinenärvaro som en förlängning av ditt djurbutikserbjudande är också fördelaktigt. För det första kan du visa upp vad som händer i butiken på din webbplats eller sidor på sociala medier. Detta syftar till att locka potentiella kunder till din butik och öka försäljningen. En annan fördel med att investera i en onlineplattform är att kunder kan se produkter när som helst på dygnet. Djuraffärer är ett bra ställe för expertis inom husdjur. En djuraffär kan utnyttja sin expertis genom att skapa en onlineblogg där människor kan ta reda på information om kost, husdjursvanor och utmaningar. Kunder som tycker att informationen i en blogg är användbar kommer att vara benägna att se mer information i butiken.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det viktigare än någonsin för djuraffärer att hålla sina kunder shopping i butik. Butiker måste fokusera på sitt kunderbjudande, börja med utseendet och känslan i deras butik. Detta inkluderar butikslayout, färger och belysning, som direkt påverkar shoppingupplevelsen. Ny forskning har visat att 86 % av köparna är villiga att betala mer för en fantastisk kundupplevelse.

När det gäller att skilja sig från online-återförsäljare finns det många saker som djuraffärer kan göra. Att hålla evenemang i butik är en metod som representerar ett fantastiskt sätt att bygga en gemenskap och engagera kunder. Ett annat utmärkt sätt för djuraffärer att sticka ut är genom att implementera en djurvårdstjänst; denna tjänst ökar i takt med att antalet människor som skämmer bort sina husdjur växer. Många tror att recensioner endast är för onlineföretag. Detta är dock inte fallet och kan vara ett effektivt sätt att uppmuntra dina kunder att köpa en viss produkt i butik.

Referensprojekt

Hamilton, H. (2019, 9 augusti). Återförsäljningsevenemang i butik: Den kompletta guiden. Hämtad från Lightspeedhq: https://www.lightspeedhq.co.uk/blog/best-retail-store-events/

Kulbytė, T. (2022, 16 augusti). STATISTIK FÖR VIKTIGA KUNDUPPLEVELSER DU BEHÖVER KÄNNA. Hämtad från Superoffice: https://www.superoffice.com/blog/customer-experience-statistics/

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken