Varför du bör starta ditt Private Label Pet Food-märke - GA Pet Food

Varför ska du skapa ditt eget Private Label -husdjursfoder?

Att skapa ditt eget husdjursfoder med privat märke är en bra idé just nu. Djurfoderbranschen blomstrar just nu. Ny forskning av PFMA avslöjade att 34 miljoner inhemska följeslagare bor i cirka 17 miljoner hushåll i hela Storbritannien, medan 85 miljoner europeiska hushåll äger minst ett sällskapsdjur. Dessa siffror kommer bara att växa under de närmaste åren; Därför har möjligheten att skapa ditt eget sällskapsdjursfoder aldrig varit bättre. Den här artikeln kommer att fokusera på djurfodermarknaden och branschtrender. Den kommer också att undersöka möjligheten till sällskapsdjursfoder med privat märke och ökningen av dessa produkter. Samtidigt som du analyserar faktorerna att tänka på när du vill skapa ditt eget varumärke för sällskapsdjursfoder.

Storbritannien och den europeiska marknaden för sällskapsdjur

Den brittiska populationen av husdjur fortsätter att växa; därför gör det också marknaden för sällskapsdjur. Enligt en nyligen Mintel -rapport, den brittiska husdjursfodermarknaden var värd svindlande 2.86 miljarder pund 2020 och beräknas växa till uppskattningsvis 3.28 miljarder pund år 2025. Dessutom var Europas årliga omsättning värd 18 miljarder pund med en årlig tillväxttakt på 2.6 %. Flera nyckeltrender påverkar marknaden; dessa listas nedan.

Den europeiska och brittiska marknaden för sällskapsdjur var värd 21 miljarder pund 2020.

Effekten av Covid 19 på sällskapsdjurmat

Covid-19 har påverkat ett stort antal industrier, inklusive djurfoder inkluderat. Pandemin visade att sällskapsdjurindustrin är en motståndskraftig industri, och många länder anser att den är en viktig tjänst. Många experter tror att sällskapsdjurindustrin kommer att fortsätta att anpassa sig till de utmaningar som Covid-19 orsakar. Branschen har varit tvungen att kämpa med husdjursägarnas shoppingvanor, som att flytta från djuraffärer till online. Dessutom har ägarna ett starkare band med sina pälsbarn och ett stort fokus på deras följeslagares hälsa och välbefinnande, vilket leder till ökad premiumförsäljning av sällskapsdjur. 31% av ägarna har lagt stor vikt vid hälsosam kost sedan utbrottet började. Under tiden skulle 57% av människorna vilja att deras husdjursmat skulle stödja deras immunförsvar.

År 2020 ökade valpförsäljningen kraftigt när människor vände sig till sina husdjur för att få bekvämlighet. Kennelklubben avslöjade 41% av dem som köpte en valp under pandemin sa att den främsta orsaken var att ha en lockdown -följeslagare; Dessutom sa 38% att det var för att de var hemma mer. Under tiden erkände 27% att de fick sin valp att hjälpa dem eller deras familj under den svåra avstängningsperioden.

Humanisering

Humanisering är en nyckeltrend på den brittiska marknaden för husdjursfoder och driver tillväxten i sektorn. Humaniseringens inflytande är för närvarande på sitt högsta, eftersom husdjursägare uppmanar djurfoderindustrin att skapa produkter som följer trender för mänsklig mat.

Humaniseringens inflytande är för närvarande på topp, eftersom husdjursägare uppmanar djurfoderindustrin att skapa produkter som följer trender från mänskliga livsmedel

Informationsutbudet för husdjursägare att undersöka sina husdjurs dieter har snabbt ökat. I fall som matsmältningshälsa kommer husdjursägare att titta på ingredienser för sällskapsdjur och se likheter med livsmedel som hjälper matsmältningen. Med saker som rör sig snabbt är det viktigt för framgång att hålla sig uppdaterad om trender och analysera influenser från humanisering.

På senare tid skapar ett ökande antal människor sin egen sällskapsdjurmat för att tillgodose de olika behoven hos husdjur som inte finns i massproducerade sällskapsdjursprodukter. Detta ger djurföretagare ett bra sätt att hitta ett gap på marknaden och rikta sina kunder.

Möjligheten till privata märken

Privat varumärke är där ett företag får sina produkter producerade av en tredje part men säljer under eget varumärke. Detta blir en alltmer populär affärsmodell i flera branscher, inklusive sällskapsdjur. Verksamheten får kontrollera beslut kring varumärket och produkterna de erbjuder. De levereras sedan från tredjepartsföretaget till verksamheten för att sälja till sina kunder.

En gång ses ett fenomen med rabatter ofta bland premiumprodukter.

Storbritannien och Europa är ledande inom premiumsegmentet för privata märken. Det är en pågående trend, och ytterligare tillväxt väntas under de kommande fem åren. Man tror att private label -produkter drar husdjursägare till oberoende djuraffärer. Dessutom, med många tillgängliga produkter, väljer konsumenterna alltmer att köpa återförsäljares egna märken med förtroende för att egna märkesvaror växer.

Vilka är fördelarna med Private Label?

Det har funnits många berättelser om att människor framgångsrikt skapat sina egna egna märkesprodukter inom sällskapsdjurmat. Affärsmodellen Private Label ger många fördelar för företag som vill skapa sin egen sällskapsdjurmat.

Förmåga att anpassa sig

Genom att skapa en egen produkt för en egen etikett kan du anpassa dig till nya kundkrav. Om tillverkaren du köper från erbjuder en mängd olika produkter, blir det lättare att reagera på en förändring av marknadens beteende och enkelt rikta in sig på dina kunder baserat på dessa trender på marknaden.

Humanisering i sällskapsdjur ger till exempel kunder olika krav på sina husdjur. Därför letar husdjursfoderföretag ständigt efter sätt att möta kundernas krav.

Priser

Med det privata märkesförslaget kan du sälja dina produkter till det pris du vill ha baserat på din marknadsföringsstrategi. Den privata märkesmodellen är vanligtvis billigare för återförsäljare som vill sälja produkter, och företag kan bestämma sina egna priser och marginaler.

Kund lojalitet

Framgångsrika private label-produkter kan hjälpa till att öka kundlojaliteten för ditt företag. Om en kund gillar dina produkter är det enda du kan köpa den produkten från. Detta innebär att du kommer att få återkommande kunder!

Faktorer att överväga för möjligheter till privata märken

Eftersom sällskapsdjurmat fortsätter att växa, måste flera faktorer beaktas innan du skapar din egen sällskapsdjurmat.

Målmarknad

En målmarknad är en grupp konsumenter som identifierats som troliga köpare av produkter. Detta är avgörande när det gäller att styra marknadsföringsinsatser. Dessutom delar konsumenter som utgör en målmarknad liknande egenskaper som demografi, inkomst, geografi och köpkraft.

Med uppskattade totalt 59% av hushållen som äger ett husdjur är möjligheterna oändliga. Det finns så många vägar inom husdjursfoder som gör att du kan rikta dig mot olika marknadssegment.

Varje målsegment kommer att ha olika köpkriterier, oavsett om det är proteinprocent, pris eller härkomst i råvarorna. Att besluta om din målmarknad är avgörande för att du ska skapa rätt meddelandestyrning och prisstruktur.

Test

En USP (även kallad Unique Selling Point) är hur du skiljer din produkt från konkurrenterna. Företag kan göra detta genom att erbjuda en produkt eller tjänst till en lägre kostnad, högre kvalitet eller den första produkten i sitt slag. En framgångsrik USP lovar en klar fördel för kunderna och erbjuder dem något som en konkurrents produkter inte kan. Till exempel skapar du ditt eget sällskapsdjurfoder för husdjur att du måste utforska hur din produkt skiljer sig från konkurrenterna. Därför, genom att marknadsföra de olika ingredienserna som ditt recept har och hur detta kan gynna husdjur.

Vinstmarginaler

Vinstmarginaler är skillnaden mellan den totala kostnaden för att tillverka och sälja en produkt och det pris den säljs för. När det gäller produkter med egna märken kan du, när du har köpt produkterna från tillverkaren, bestämma kostnaden för din produkt och de marginaler du vill göra.

Varumärkesigenkänning

Private label -produkter är en fantastisk möjlighet för dig att skapa en image för ditt varumärke. Oavsett om det bygger på ett befintligt företag eller skapar ett nytt. Private label skapar en identitet som gör ditt varumärke igenkännligt. Om du uppfyller ditt varumärkes löfte kan du bygga lojalitet bland dina kunder via sociala medier och muntliga rekommendationer.

Sammanfattningsvis ger sällskapsdjurfoder fantastiska utsikter för företag. Eftersom antalet husdjur i Storbritannien och försäljningen av husdjursfoder växer har möjligheten att skapa ditt eget märkesdjur aldrig varit bättre.

Branschen ser en mängd olika trender på marknaden, med humanisering av sällskapsdjur är en viktig faktor för vad kunderna skulle vilja se i sina husdjursfoder. Private label -förslaget ger också företag olika fördelar, till exempel att anpassa sig till kundernas behov och sätta din egen prissättning för olika marknadssegment.

Om du vill ta reda på mer information om hur du skapar din egen sällskapsdjurmat, klicka på länken nedan för att upptäcka hur enkelt det är.

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken