Bygga ett varumärke för djurfoder med sociala medier - GA Pet Food Partners

Sociala medier är en av de mest använda fraserna i modern tid. Dessa plattformar har blivit en del av vardagen, med häpnadsväckande 4.48 miljarder användare av sociala medier världen över i juli 2021, vilket motsvarar 57 % av världens befolkning. Detta visar att sociala medier nu påverkar alla aspekter av livet, både personligt och professionellt. Men hur kan du bygga ett varumärke för djurfoder med sociala medier? Den här artikeln kommer att fokusera på hur sociala medier kan driva trafik för sällskapsdjursföretag online och djuraffärer i butik. Dessutom kan de steg som kan implementeras för att säkerställa att ett varumärke för sällskapsdjursfoder har en framgångsrik social medieplattform.

Vad är sociala medier?

Sociala medier definieras som webbaserade kommunikationsplattformar som gör det möjligt för människor att interagera genom att dela och konsumera information. Den "sociala" delen avser interaktion med andra människor genom att dela information med dem. Däremot hänvisar 'media' till kommunikationsmetoden, till exempel via internet eller app.

Under de senaste 20 åren har sociala medier sett en otrolig utveckling som gör att människor och varumärken kan få kontakt med andra över hela världen. Nedan följer några av de viktigaste tipsen för hur sociala medier har utvecklats över tiden.

De olika typerna av sociala medieplattformar att tänka på när du planerar en marknadsföringskampanj

Sociala medier började på en plattform som heter Sex grader. Six Degrees var den första webbplatsen som gjorde det möjligt för användare att skapa sina egna profiler och få kontakt med vem som helst över hela världen. Men 2004 skapade Mark Zuckerberg Facebook och har blivit den största sociala medieplattformen globalt och en av de mest visade webbplatserna i världen. Lanseringen av Youtube var ett avgörande ögonblick eftersom det var en av de första plattformarna för videovärd för användare att ladda upp sina videor och bädda in dem på en webbplats.

Ett annat viktigt steg i utvecklingen av sociala medier var lanseringen av Instagram 2010, och den här plattformen tillåter användare att dela sina foton och videor. Framåt, fem år till 2016 föddes TikTok, som är en viral plattform för sociala medier. Huvudfokus för denna plattform är att ladda upp och dela videor som inspelning av korta danser, läppsynkronisering och komedi (Samur, 2018).

I dag finns det nu många sociala medieplattformar tillgängliga för användare att använda. Var och en av dessa kanaler har sin egen unika användarupplevelse. Dessa plattformar fortsätter att växa och påverka allas liv, antingen direkt eller indirekt. Facebook fortsätter att vara den mest populära plattformen med en svindlande 2.89 miljarder aktiva användare; YouTube, med 2.29 miljarder aktiva användare, följer noga detta.

Hur driver sociala medier trafik för husdjursfoderföretag online?

Sociala medier är en vanlig del av husdjursägarnas vardag, med ett stort antal ägare som undersöker produkter innan de bestämmer sig för att köpa till sina husdjur. Med detta i åtanke blir sociala medier ett viktigt verktyg för online -husdjursfoderföretag av många skäl, till exempel att enkelt kommunicera med sina kunder om den senaste informationen från deras verksamhet. Covid-19-pandemin såg att e-handelswebbplatser tog marknadsandelar i husdjursfoderindustrin på grund av att människor var tidsbegränsade utanför sina hem. Internetförsäljningen av djurfoder ökade stadigt de senaste åren, men pandemin påskyndade denna trend avsevärt. Sociala medier har definitivt bidragit till ökningen av försäljning av sällskapsdjur för onlineföretag av olika skäl, till exempel att annonsera de senaste kampanjerna som ett företag har att erbjuda.

Vikten av en social media och webbplatslänk

Att se till att ditt företag för sällskapsdjursfoder online tillhandahåller länkar på din sida i sociala medier till din webbplats är ett fantastiskt sätt att locka kunder till ditt företag och bygga ett varumärke för sällskapsdjursfoder med sociala medier; detta kallas också marknadsföring i sociala medier. Tillsammans bör sociala mediekanaler och webbplatser fungera tillsammans för att marknadsföra ditt onlineföretag för husdjur. Ett viktigt sätt som sällskapsdjursfoderföretag online är att länka dina sociala medieplattformar till din webbplats genom att publicera om de senaste tillgängliga djurprodukterna och inkludera en uppmaning till handling för användaren att klicka och eventuellt göra ett köp. Utan länkar på inlägg i sociala medier till hemsidan blir kundresan lång. De måste manuellt hitta information om produkten själva, vilket leder till eventuell frustration eller att hitta en liknande produkt någon annanstans.

Använda kundrecensioner

Husdjursägare fattar mer välgrundade beslut än någonsin tidigare, med sin förmåga att jämföra, granska och utbilda sig om husdjursprodukter har aldrig varit lättare. I modern tid är ägare starkt beroende av andra onlinekonsumenters muntliga ord och, mer påfallande, användare de inte känner. Svimlande 75% av konsumenterna kommer sannolikt att köpa en produkt baserad på sociala medier.

Användargenererat innehåll

En nyckelkomponent där online djurfoderföretag kan använda kundrecensioner på sina sociala medieplattformar för att driva trafik är användargenererat innehåll. Detta är innehåll, text, videor, bilder eller recensioner som skapats och delats av ett varumärkes kunder snarare än varumärket själva. Det här är bra för dig som ett online djurfoderföretag eftersom du kan få kunder att dela bilder av sina husdjur med företagens mat, och det är helt gratis! Dessutom kan potentialen för försäljning av sällskapsdjur öka om kundens inlägg på sociala medier är positivt om ditt varumärke.

Kraften i att blogga

För ett online djurfoderföretag är det kanske inte tillräckligt att ha en webbplats i modern tid. Ett allt mer populärt sätt att öka trafiken till en webbplats är genom att skapa en bloggsida. Detta är en enskild webbsida på en webbplats som informerar eller utbildar tittare om ett visst ämne.

Integrering av sociala medier och en bloggsida är avgörande för att öka trafiken och förbättra det övergripande engagemanget med ditt onlineföretag. Genom att marknadsföra din bloggsida via sociala medier kommer du att kunna skräddarsy och utveckla kvaliteten på ditt innehåll samtidigt som du bygger en gemenskap som kan påverka innehållet du skapar. Även om bloggkommentarer kan ge inblick i publikens tankar om ämnet du har skrivit om, är det mindre troligt att folk uttrycker sin åsikt där. Att länka ditt sociala mediekonto till din blogg låter dig inte bara dela dina senaste inlägg utan också en möjlighet att prata med din publik (Yasyna, 2020).

Hur driver sociala medier trafik till djuraffärer i butik?

Förutom att vara fördelaktigt för online-husdjursfoderföretag är sociala medier en stor tillgång för djurbutiker i butiker. Förra året spenderade den genomsnittliga personen cirka 2.5 timmar per dag på sociala medier; Detta är ett fantastiskt tillfälle för djurbutiker i butiken att försöka fånga uppmärksamheten hos husdjursägare som letar efter produkter för sina husdjur. Med totalt 3000 djuraffärer i Storbritannien och ytterligare 60,000 XNUMX i Europa bidrar djuraffärer med en stor summa till värdet av den globala djurfodermarknaden. Med den ökande närvaron av husdjursfoderföretag online måste djuraffärer skilja sig från andra, och sociala medier är ett bra sätt att göra detta.

Marknadsföring av de senaste erbjudandena i butik

Som en oberoende djuraffär kan du erbjuda kampanjer för dina kunder. Ett fantastiskt sätt att få ut budskapet om dina senaste erbjudanden är att lägga ut på sociala medier. Detta kan leda till att användare delar och följer dina inlägg, vilket i slutändan kommer att driva intresset för din djuraffär. Utöver detta är reklam för olika typer av produkter du har i butik på sociala medier ett bra sätt att väcka intresse från olika målgrupper.

Senaste händelserna

Med den räckvidd som sociala medier ger är det en stor chans för dig som djuraffär att meddela kunderna om kommande evenemang som du har planerat i din butik. Detta är en bra metod för att växa ett gemenskap av likasinnade husdjursägare. Dessutom ger reklam för ett evenemang på sociala medier husdjursägare möjlighet att dela insikter om lokala promenader för husdjur och lösningar på hälsoproblem.

Visar expertis

Kunder kan få mycket information från en djuraffär i butiken, där många djurbutiksägare och arbetare har mycket kunskap om de produkter som säljs i butiken. Detta kan replikeras på sociala medier genom att lägga ut fördjupad information om de produkter som säljs i butiker. Detta kommer inte bara att leda trafik till dina djuraffärer utan kommer också att se till att tittarna lockas att komma till din butik för att köpa en viss produkt efter att ha sett den kunskap som tillhandahålls.

Kombinera sociala medier och marknadsföring i butik

Som djuraffär är det viktigt att se till att din sida har samma varumärke som vad som finns i din butik när du vill få sociala medier att driva trafik till ditt företag. Detta kommer inte bara att se mer professionellt ut utan också bidra till att bygga upp varumärkesmedvetenhet. Att se till att färger, teckensnitt och logotyper är desamma på din sociala mediesida som i butiken kommer att göra en lång väg i att få människor att känna igen ditt varumärke online och i din djuraffär.

Vilka är stegen till en framgångsrik plattform för sociala medier?

Behovet av att ett husdjursfoderföretag online och i butik har en närvaro på sociala medier har aldrig varit större. Detta har ökats av Covid-19-pandemin, eftersom människor har begränsats med sina rörelser vilket innebär att de tar till sociala medier för att kommunicera med företag.

Eftersom plattformar för sociala medier ständigt förändras är det viktigt att välja dina kanaler klokt och skräddarsy ditt innehåll för att passa (Gallagher-Hughes, 2021). Nedan följer fem viktiga steg för att skapa och underhålla en framgångsrik plattform för sociala medier.

Sätt upp mål och utveckla en strategi.

Att ha mål och mål för vad du vill uppnå på sociala medier som företag är det första du behöver bestämma när du skapar framgångsrika sociala medier. Dessa mål bör vara specifika, mätbara, uppnåbara, relevanta och tidsbundna, även kallade SMART-mål. Med tydliga mål kommer ett syfte med innehållet du lägger ut på dina sociala mediekanaler; Därmed undviker du att skicka irrelevant information till dina följare.

Tänk på din målgrupp

Att tänka på din målgrupp är ett av de viktigaste stegen för att lyckas med dina sociala medieplattformar. Att känna till din publik och vad de vill se på sociala medier är avgörande. Genom att identifiera din publik kan du skapa innehåll de kommer att interagera med genom att gilla, kommentera och dela (Newberry, 2020). Detta är viktigt för att omvandla följare på sociala medier till kunder för sällskapsdjursföretag online och i butik. Faktorer som du bör känna till om dina målkunder är deras intressen, ålder, plats och genomsnittlig inkomst.

NÄRVARA

Inaktiva sociala mediekanaler är dåliga för företag, så det är viktigt att hålla nytt innehåll på dina kanaler. Dessutom har studier visat att 75 % av kunderna använder sociala medier för att påverka sina köpbeslut (Gazdik, 2017).

Det är därför det är nyckeln till att se till att ditt företag gör ett bra intryck på sociala medier. En kund är mer benägen att handla med en organisation med aktiva sociala medieplattformar än en som inte har skrivit på länge. Många användare av sociala medier anser att aktiva sidor är mer trovärdiga än inaktiva.

Var autentisk

Se till att du riktar dig till kunder som överensstämmer med din tro och varumärke. Det betyder att du alltid ska vara sanningsenlig och aldrig vilseledande mot din publik, vilket kan hjälpa till att bygga upp en kundrelation och lojalitet. Nyligen genomförda studier visade att 86% av konsumenterna säger att äkthet är viktigt när de bestämmer vilka företag de gillar och stöder (Scott, 2020).

Analysera mätvärdena

Att se till att du övervakar prestandan för dina sociala medier är avgörande. Att spåra kundernas engagemang, sidvisningar, kommentarer på inlägg och andra inläggsstatistik är ett fantastiskt sätt att ta reda på vilken typ av innehåll som fungerar bra eller inte. Detta hjälper dig sedan att välja vilket innehåll du vill lägga upp på dina sociala mediekanaler i framtiden. Du kan spåra statistiken för dina inlägg med hjälp av analytiska verktyg som t.ex Google Analytics eller med inbyggda analysverktyg på de mest populära sociala medieplattformarna.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis har det aldrig varit viktigare att bygga ett varumärke för sällskapsdjur med sociala medier. Med över 4.48 miljarder användare världen över spelar sociala medier en stor roll i dagens liv och köpbeslut. Så om du antingen är online eller är en tegelsten eller båda - måste du se till att du kan använda detta till din fördel för att se till att dina kunder kan hålla dig uppdaterad med den senaste informationen om ditt företag, till exempel nya erbjudanden tillgängliga , ett nytt blogginlägg som har laddats upp till din webbplats eller de senaste händelserna som ska äga rum i anslutning till ditt företag.

Med sociala medier som ständigt förändras måste företag överväga vilka kanaler som är mest fördelaktiga att använda när de bygger ett varumärke för djurfoder med sociala medier. Detta behöver följas upp med en tydlig strategi för hur och vilket innehåll som ska läggas ut i sociala medier. Samtidigt som du har en definierad målgrupp som du kommer att försöka engagera dig med.

Bibliografi

Gallagher-Hughes, A. (2021). Är du en social fjäril? In Pet Product Marketing - September 2021 (s. 25).

Gazdik, T. (2017, 22 oktober). Amazon, PayPal, Burt's Bees Topp i äkthet. Hämtad från Marketing Daily: https://www.mediapost.com/publications/article/309112/amazon-paypal-burts-bees-top-in-authenticity.html

Newberry, C. (2020, 15 juli). Hur man skapar en köparpersona. Hämtad från Hootsuite: https://blog.hootsuite.com/buyer-persona/

Samur, A. (2018, 22 november). Historien om sociala medier: 29+ viktiga ögonblick. Hämtad från Hootsuite: https://blog.hootsuite.com/history-social-media/

Yasyna, I. (2020, 28 februari). Hur du får din blogg och sociala medier att fungera tillsammans. Hämtad från smarta insikter: https://www.smartinsights.com/social-media-marketing/how-to-make-your-blog-and-social-media-accounts-work-together/

Tillbaka till kunskapscentret
Matthew Aiken, marknadschef

Matthew Aiken

Expert på marknadskommunikation

Matt tog examen 2017 med en kandidatexamen i Business & Management. Här upptäckte han att han hade en passion och ett intresse för marknadsföring. På fritiden tycker han om allt som är fitnessrelaterat och att vara utomhus. Han har också en fransk bulldog som heter Harley och en persisk katt som heter Bonnie Blue.

Du kanske också gillar...

Artikel skrivet av Matthew Aiken