Forskning och Utveckling

När du blir partner får du tillgång till några av världens bästa forsknings- och utvecklingsanläggningar. FoU-avdelningen arbetar kontinuerligt för att skapa unika, innovativa lösningar.

Forskning och utveckling är en del av GA Pet Food Partners DNA. Som företag strävar vi efter att tänja på gränserna både när det gäller näring och tillverkningskapacitet.

Vårt FoU-team samarbetar med expertteam inom nutrition, produktion, kvalitet och andra viktiga avdelningar för att leverera banbrytande och innovativa lösningar.

Innovation och utveckling av nya produkter (NPD)

Proteinhydrolys/HDP

Sedan introduktionen Freshtrusion®, GA Pet Food Partners har lett vägen för att tillverka dieter som innehåller ökande mängder nylagat kött och fiskproteinkällor.

På GA är vi stolta över att ligga i framkant när det gäller framsteg inom tillverkning av foder för husdjur. Vi vilar aldrig när det kommer till innovation, och vi strävar ständigt efter sätt att erbjuda våra partners (och husdjur) ännu bättre produkter. Vi är oerhört glada över att kunna erbjuda vår senaste innovation, som vi kallar 'HDP' – Highly Digestible Protein.

Genom att använda kontrollerad enzymatisk hydrolys (villkor som fastställts i samarbete med experter vid Nofima, ett ledande oberoende institut för tillämpad livsmedelsforskning), kan vi smälta protein till små peptider (denna process sker naturligt i matsmältningskanalen). HDP ökar smältbarheten & biotillgängligheten av proteinet, förbättrar smakligheten och producerar ett protein med låg allergiframkallande potential.

Om du vill ha mer information om HDP kan du kontakta din dedikerade Account Manager.

Ladda ner GA:s HDP-rapport (Highly Digestible Protein)

Du kan gratis ladda ner GA:s rapport om utvecklingen av proteinhydrolysmetoden för att öka de näringsmässiga fördelarna med färskt förberett kött och fisk, skriven av Adrian Hewson-Hughes. Rapporten beskriver vår forskning och utveckling av våra ansträngningar att öka näringsvärdet av proteinet i våra färska kött- och fisk ingredienser genom att omvandla proteinet till små peptider, som lättare tas upp av de husdjur som äter det. Vi kallar denna process HDP (Highly Digestible Protein).

Ladda ner vår HDP-Rapport

Kollagen och Kollagenpeptider i Djurfoder

Ett unikt inslag i GA Pet Food Partners samlar de finaste kött- och fiskingredienserna vid källan. Vi vet att dessa ingredienser naturligt innehåller kollagen, även om mängderna varierar mellan olika typer av djurvävnader.

Anta att vi testar olika delar av en hel kyckling till exempel. I så fall ser vi att kollagen är vanligast i huden, följt av slaktkroppen (från ben och brosk), med lägre mängder i skelettkött och inre organ (inälvor).

Kibbles gjorda med naturliga ingredienser som innehåller kollagen, såsom färskt tillagat kött och fiskmaterial, kommer att smältas och absorberas av husdjuret. Detta ger kroppens byggstenar (särskilt aminosyrorna glycin och prolin) för att göra mer kollagen, vilket kan hjälpa till att bibehålla friska ben, leder och hud.

Tack vare vårt senaste forsknings- och utvecklingsarbete om proteinhydrolys, tillsammans med introduktionen av en innovativ 'Highly Digestible Protein' (HDP) process, kan vi 'försmälta' kollagenet i våra utvalda kött- och fiskingredienser till kollagenpeptider med noggrant GA:s kontrollerad enzymatisk hydrolys innan de införlivas i en läcker kibble.

Ladda ner vår Rapport om Kollagen och Kollagenpeptider

Du kan se och ladda ner gratis GA Pet Food Partners rapport om kollagen och kollagenpeptider i djurfoder av Dr Adrian Hewson-Hughes, som innehåller nyttig information om vad kollagen är, vad det gör, hur det tillverkas och hur FoU-avdelningen på GA har gjort betydande innovationer inom HDP och kollagenabsorption.

Ladda ner vår Rapport om Kollagen och Kollagenpeptider

CONNOISSEUR CAT

När det gäller mat är katter notoriskt svåra att tillfredsställa!

Med detta i åtanke har vi i flera år arbetat med olika organisationer och våra experter på näringslära för att formulera recept med en mängd olika ingredienser och kombinationer av beläggningar på foderkulorna. Dessutom har vi genomfört omfattande smakprover för att ta reda på vad som gör kräsna katter nöjda!

Vi har nu glädjen att meddela att vi har utvecklat tre fantastiska nya produkter (1 vuxen och 2 steriliserade) som vi vet att katterna kommer att älska. Dessa recept finns nu tillgängliga via vår MyLabel -portfölj

Förutom den goda smaken är alla produkter formulerade för att stödja hälsan i urinvägarna och har visat sig hålla pH-värdet i urinen inom ett optimalt intervall för att minimera risken för att urinkristaller eller stenar bildas.

All forskning och utveckling som bedrivs vid GA gynnar alla våra partners. Alla spännande FoU-utvecklingar erbjuds alla våra uppskattade partners, eftersom vår expertis är din framgång.

För mer information om Connoisseur Cat-sortimentet, vänligen kontakta din dedikerade Account Manager.

vägledning om näring

Vårt näringsteam har sakkunnigt formulerat mer än 800 recept. Vårt team använder djurbiologi och näringskunskap för att erbjuda expertstöd och råd under hela resan och på ett avgörande sätt säkerställa att recepten överensstämmer med den senaste sällskapsdjursfoderlagstiftningen. När de arbetar med vår FoU-avdelning hjälper nutritionisterna till att skapa nya recept med de mest innovativa lösningarna och välja de mest lämpliga råvarorna innan receptet testas. Sedan, i samarbete med våra laboratorietekniker, analyserar de resultaten i detalj innan det nya receptet skickas för att produceras.

Sophia Parkinson, vår expert på sällskapsdjursfoder, har sammanställt några informativa artiklar nedan om varför vi formulerar oss inte bara för livsstadierna för de husdjur vi matar eller arten utan även livsstilen.

Valp Recept

Valpar behöver en tillräckligt hög proteinnivå för att stödja tillväxt och utveckling under denna viktiga fas i livet. Denna nivån är vanligtvis högre än vad en vuxen behöver, eftersom detta är den snabbaste utvecklingsfasen under en hunds livstid.

Under denna fas behöver de också en lämplig och kontrollerad kalcium- och fosfornivå för att säkerställa en korrekt skelettutveckling, vilket är särskilt viktigt för valpar av stora raser.

Recept För Vuxna Hundar

Våra recept för vuxna hundar är formulerade för att vara kompletta och balanserade för att ge alla näringsämnen som en hund behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. De är formulerade med olika kombinationer av mycket smältbara proteiner, kolhydrater och funktionella ingredienser. Det finns gott om läckra recept att välja mellan för att behaga hundar och deras ägare.

Små hundrasrecept

Små raser har en snabbare ämnesomsättning än stora raser, vilket innebär att de har mycket högre energibehov per kilo kroppsvikt. Därför är våra recept för små raser formulerade för att ha ett högre kaloriinnehåll som är näringstätt som är packat i en mindre kibble-storlek speciellt utformad för att passa mindre munnar.

Recept med stora raser

Våra recept för stora raser är näringsmässigt kompletta och balanserade och kommer med större foderkulor för att främja tuggning och förhindra att de äter för mycket eller för snabbt, vilket kan leda till uppblåsthet och matsmältningsstörningar. Storleken och vikten på hundar av stora raser kan belasta deras leder mer, så vi har lagt till en kombination av glukosamin, kondroitin och metylsulfonylmetan för att stödja broskmetabolismen och hjälpa till att bibehålla friska leder.

Light Recept*

Våra light-recept har tillsatt L-karnitin - som härrör från aminosyran lysin - vilket främjar fettoxidation och bidrar till att upprätthålla en hälsosam vikt och muskelmassa.
Våra light-recept har 15 % mindre fett än standardprodukter för vuxna för att hjälpa till att minska vikten. Eftersom det är kalorierna som är reducerade betyder det dock inte att husdjuret måste äta mindre, utan de kan fortfarande konsumera en normal mängd mat.

* I FEDIAF:s riktlinjer står det att om du deklarerar ett recept som Light måste Metabolisable Energy eller kcal anges på produktförpackningen.

Senior Recept

Seniorrecepten är utformade för att passa hundar över sju år. En diet för seniorer är utformad för att hjälpa till att stödja lederna, ha högre fiberinnehåll för att hjälpa till att "hålla saker i rörelse" och ha ett lägre energiinnehåll för att förhindra viktökning under de gyllene åren. En noggrann blandning av glukosamin, kondroitin och MSM hjälper till att stödja brosket för friska leder. Recepten innehåller L-karnitin, en essentiell aminosyra som kan bidra till att bibehålla en hälsosam vikt och muskelmassa.

Kattunge Recept

Kattungar växer snabbt; inom sex månader har de uppnått ungefär 75 % av sin vuxna kroppsvikt, och därför är det viktigt att de får rätt kost för att kunna växa från kattunge till en frisk katt.

Våra kompletta kattungerecept är formulerade för att ge unga katter den balanserade näring och det ökade energiinnehåll som de behöver under tillväxten. Detta inkluderar en högre proteinhalt, rik på essentiella aminosyror för att stödja en hälsosam muskeltillväxt och tillsatt E-vitamin för att stödja immunförsvaret. Den mindre storleken på foderkulan i ett kattungerecept bidrar också till att göra måltiderna lätthanterliga.

Recept För Vuxna Katter

Till skillnad från hundar kan katter inte syntetisera alla aminosyror i kroppen och därför är det viktigt att dessa aminosyror ingår i kosten för att bibehålla deras hälsa. Våra recept för vuxna katter är utmärkta källor till kvalitetsprotein, rika på essentiella aminosyror, inklusive taurin och vitamin A som hjälper till att stödja hjärta och syn, och omega 3 som främjar god päls och hudkondition. Detta helhetsfoder ger trygghet i att katten har allt den behöver för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv.

Senior Kattrecept

När kattdjur blir äldre (7+ år) kan deras näringsbehov förändras eftersom de kan bli mindre aktiva, tillbringa mer tid inomhus eller utveckla en långsammare ämnesomsättning. Våra kompletta seniorrecept är formulerade för att ge högkvalitativt protein, färre kalorier och tillsatt L-karnitin för att hjälpa din katt att behålla sin optimala vikt och friska magra muskler när de mognar. Det är också berikat med vårt ledvårdspaket för att hjälpa till att stödja åldrande leder och bibehålla en god rörlighet. Detta innebär att äldre katter kan fortsätta att njuta av måltiderna fullt ut utan att kompromissa med smaken.

Steriliserade/Kastrerade Kattrecept

Sterilisering/kastrering rekommenderas för sällskapskatter, men det är känt att det är en riskfaktor för fetma, eftersom det kan leda till ökad aptit och minskad aktivitetsnivå. Våra recept har utformats särskilt för att hjälpa till att balansera mot dessa förändringar.

Recept För Inomhuskatter

Det ökade stadslivet har lett till att fler katter lever inomhus, men denna miljö kan begränsa deras möjlighet till motion. För att motverka risken för oönskad viktökning har våra recept utformats med ett lägre energiinnehåll för att hjälpa inomhuskatter att behålla en normalvikt.

Recept För Kräsna Katter

Det är välkänt att katter kan vara ganska noga med vad som finns i deras matskål. Med detta i åtanke har våra recept noggrant utformats för att se till att det är särskilt välsmakande för katter så att måltiderna fortsätter att vara en källa till glädje även för de mest kräsna katterna.

Recept För Aktiva Katter

Extremt lekfulla katter kan behöva ett recept som kompletterar deras aktiva livsstil. Våra recept har formulerats med ett högt energiinnehåll som kan hjälpa till att möta de ökade energibehoven hos aktiva katter. Det är också rikt på högkvalitativt protein och omega-3-fettsyror som hjälper till att upprätthålla starka muskler och hålla aktiva leder friska.

Kollegor i Rampljuset: FoU

Alex Tebay

Chef För Produktinnovation och Processutveckling

Alex tog examen från Manchester Metropolitan University 2004 med en BSc (Hons) i livsmedelsvetenskap och -teknik. Därefter fick han 11 års erfarenhet av roller inom livsmedelsindustrin, både när det gäller kvalitet och utveckling av nya produkter, med olika produkter från spannmål till mejeriprodukter och frukt.

Innan Alex började på GA 2017 var han chef för NPD för en tillverkare av sockerbaserade sylt- och fyllningar och ansvarade för lanseringen av över 100 produkter inom bagerisektorn, som levererade till alla större stormarknader. Han hade det övergripande ansvaret för formuleringen, kostnadsberäkningen och utarbetandet av specifikationer för alla dessa produkter och hanterade processen från "koncept till lansering".

Sedan han började på GA 2017 har Alex legat i framkant när det gäller de många tekniska innovationer som vi har introducerat inom sektorn för torrfoder för sällskapsdjur, oavsett om det handlar om utrustning, tillverkningstekniker eller nya råvaror. Alex övervakar också bearbetningssidan av NPD inom företaget och spelar en stor roll för att hjälpa partnerresan genom att introducera nya produkter som förändrar sällskapsdjursfodersektorn och håller den i rörelse framåt.