Forskning & Utveckling

Så snart du blir partner får du tillgång till några av världens finaste forsknings- och utvecklingsanläggningar. FoU-avdelningen arbetar kontinuerligt med att skapa unika, innovativa lösningar.

Forskning och utveckling är en del av DNA: t hos GA Pet Food Partners. Som företag strävar vi efter att driva gränserna både när det gäller näring och tillverkningsförmåga.

Vårt FoU-team arbetar i samarbete med expertgrupper inom näring, produktion, kvalitet och andra viktiga avdelningar för att leverera banbrytande och innovativa lösningar.

Innovation och utveckling av nya produkter (NPD)

Proteinhydrolys / HDP

Sedan introduktionen av Freshtrusion™, GA Pet Food Partners har lett vägen för tillverkning av kostvanor som innehåller ökande mängder nylagat kött och fiskproteinkällor.

Vi är stolta över att ligga i framkant när det gäller tillverkning av husdjursfoder och vi vilar aldrig här på GA, och vi strävar ständigt efter sätt att erbjuda våra partners (och husdjur) ännu bättre produkter. Vi är nu mycket glada över att kunna erbjuda vår senaste innovation, som vi kallar 'HDP' - Highly Digestible Protein.

Genom att använda kontrollerad enzymatisk hydrolys (villkor bestämda i samarbete med experter vid Nofima, ett ledande oberoende institut för tillämpad livsmedelsforskning), kan vi smälta protein till små peptider (detta är samma process som sker naturligt i matsmältningskanalen). Detta ökar smältbarheten och biotillgängligheten av proteinet, förbättrar smakligheten och producerar ett protein med låg allergiframkallande potential.

För mer information om HDP, vänligen kontakta din dedikerade Account Manager.

Ladda ner GA: s HDP-rapport (Highly Digestible Protein)

Du kan ladda ner gratis GA:s rapport om utvecklingen av proteinhydrolysmetoden för att öka de näringsmässiga fördelarna med nylagat kött och fisk, skriven av Dr Adrian Hewson-Hughes. Denna rapport beskriver vår forskning och utveckling av våra ansträngningar att öka näringsvärdet av proteinet i våra färska kött- och fiskingredienser genom att omvandla proteinet till små peptider, som lättare absorberas av husdjuren som äter det. Vi kallar denna process HDP (Highly Digestible Protein).

Ladda ner vår HDP-rapport

Kollagen & kollagenpeptider i sällskapsdjur

En unik egenskap hos GA Pet Food Partners är att samla in de finaste kött- och fiskingredienserna vid källan. Vi vet att dessa ingredienser naturligt innehåller kollagen, även om mängderna varierar mellan olika typer av djurvävnader. Anta att vi testar olika delar av en hel kyckling till exempel. I så fall ser vi att kollagen är vanligast i huden, följt av slaktkroppen (från ben och brosk), med lägre mängder i skelettkött och inre organ (inälvor). Kibbles gjorda med naturliga ingredienser som innehåller kollagen, såsom vissa nyberedda kött- och fiskmaterial, kommer att smältas och absorberas av husdjuret och tillhandahåller byggstenarna (särskilt aminosyrorna glycin och prolin) för att kroppen ska kunna tillverka mer kollagen, vilket kan hjälpa till att bibehålla friska ben, leder och hud.

Tack vare vårt senaste FoU-arbete med proteinhydrolys och introduktionen av en innovativ 'Highly Digestible Protein' (HDP) -process, här på GA kan vi 'försmälta' kollagenet i våra utvalda kött- och fiskingredienser i kollagenpeptider med noggrann användning kontrollerad enzymatisk hydrolys innan de införlivas i en utsökt kibble.

Ladda ner GA: s rapport om kollagen och kollagenpeptider i sällskapsdjur

Du kan ladda ner gratis GA Pet Food Partners-rapporten om kollagen och kollagenpeptider i husdjursmat av Dr Adrian Hewson-Hughes, vår närings-, livsmedelssäkerhets- och innovationsrådgivare, som innehåller otroligt användbar information om vad kollagen är, vad det gör, hur det är och hur FoU-avdelningen på GA har gjort enorma innovationer inom HDP och kollagenabsorption.

Ladda ner vår rapport om kollagen och kollagenpeptider

Kännare Cat

När det gäller mat är katter notoriskt svåra att behaga!

Med detta i åtanke har vi ägnat flera år åt att arbeta med olika organisationer och våra experter på nutritionister för att formulera recept med en mängd olika ingredienser och kombinationer av beläggningar på småbitarna. Dessutom har vi genomfört omfattande smakprover för att upptäcka vad som gör kinkiga katter glada!

Vi är nu glada att kunna meddela att vi har utvecklat tre fantastiska nya produkter (1 vuxen och 2 steriliserade) som vi vet att katter kommer att älska. Dessa recept finns nu tillgängliga via vår MyLabel portfölj.

Förutom den goda smaken är alla produkter formulerade för att stödja urinvägshälsan och har visat sig hålla urinens pH inom ett optimalt intervall för att minimera risken för att urinkristaller eller stenar bildas.

All forskning och utveckling som utförs på GA gynnar var och en av våra partners. Alla spännande FoU-utvecklingar erbjuds till alla våra värdefulla partners, eftersom vår expertis är din framgång.

Kontakta din dedikerade för mer information om Connoisseur Cat-sortimentet Account Manager.

Kostrådgivning

Vårt näringsteam har sakkunnigt formulerat mer än 800 recept. Vårt team använder djurbiologi och näringskunskap för att erbjuda expertstöd och råd under hela resan och på ett avgörande sätt säkerställa att recepten överensstämmer med den senaste sällskapsdjursfoderlagstiftningen. Samtidigt som de arbetar med vår FoU-avdelning hjälper de till att skapa nya recept med hjälp av de mest innovativa lösningarna och välja ut de mest lämpliga råvarorna innan receptet skickas på prov. Sedan i samarbete med våra laboratorietekniker analyserar de resultaten i detalj innan det nya receptet skickas för att produceras.

Charlotte Shepherd, vår Senior Nutritionist, har sammanställt några informativa artiklar nedan om varför vi formulerar inte bara för livsstadier och arter utan också för livsstilar.

Valprecept

Valpar kräver en lämplig hög proteinnivå för att stödja tillväxt och utveckling genom denna avgörande fas i livet. Detta är vanligtvis högre än en vuxens krav, eftersom detta är den snabbaste utvecklingsfasen under en hunds livstid.

Under denna fas kräver de också en lämplig och kontrollerad kalcium- och fosfornivå för att säkerställa korrekt skelettutveckling, vilket är särskilt viktigt för stora valpar.

Recept för vuxna hundar

Våra recept för vuxna hundar är formulerade för att vara kompletta och balanserade för att ge alla näringsämnen som en hund behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. De är formulerade med olika kombinationer av mycket smältbara proteiner, kolhydrater och funktionella ingredienser. Det finns gott om läckra recept att välja mellan för att behaga hundar och deras ägare.

Små hundrasrecept

Små raser har en snabbare ämnesomsättning än stora raser, vilket innebär att de har mycket högre energibehov per kilo kroppsvikt. Därför är våra recept för små raser formulerade för att ha ett högre kaloriinnehåll som är näringstätt som är packat i en mindre kibble-storlek speciellt utformad för att passa mindre munnar.

Recept med stora raser

Våra stora rasrecept är näringsmässigt kompletta och balanserade och har en större kibbelstorlek för att främja tuggning och förhindra gorging eller snabbmatkonsumtion, vilket kan leda till uppblåsthet och matsmältningsbesvär. Storleken och vikten hos stora hundar kan lägga mer belastning på lederna, så vi har lagt till en kombination av glukosamin, kondroitin och metylsulfonylmetan för att stödja broskmetabolismen och hjälpa till att upprätthålla friska leder.

Lätta * recept

Våra lätta recept har tillsatt L-karnitin – härlett från aminosyran lysin – som främjar fettoxidation som hjälper till att bibehålla en hälsosam vikt och mager muskelmassa.
Våra lätta recept är 15 % lägre i fett än vanliga vuxenprodukter för att underlätta viktminskning. Men eftersom det är kalorierna som minskar, betyder det inte att ett husdjur måste äta mindre, och de kan fortfarande konsumera en normal mängd mat.

* FEDIAF: s riktlinjer anger att om du förklarar ett recept som lätt, metaboliserbar energi eller kcal måste deklareras på din produktförpackning.

Senior hundrecept

Seniorrecept är designade för att passa de hundar över sju år gamla. En seniordiet är utformad för att hjälpa till att stödja lederna, ha högre fiberinnehåll för att "hålla saker i rörelse" och har minskat energiinnehåll för att förhindra viktökning under dessa gyllene år. En noggrann blandning av Glukosamin, Kondroitin och MSM hjälper till att stödja brosk för friska leder. Dessa recept inkluderar L-karnitin, en essentiell aminosyra som kan hjälpa till att bibehålla en hälsosam vikt och mager muskelmassa.

Kattungens recept

Kattungar växer snabbt; inom sex månader kommer de att ha nått ungefär 75 % av sin vuxna kroppsvikt, och därför är det viktigt att äta rätt för att hjälpa dem att växa från en kattunge till en frisk katt.

Våra kompletta kattungerecept är formulerade för att ge unga katter den balanserade näring och ökade energiinnehåll de behöver under tillväxten. Detta inkluderar en högre proteinnivå, rik på essentiella aminosyror för att stödja hälsosam muskeltillväxt och tillsatt vitamin E för att stödja immunförsvaret. Den mindre kibblestorleken på ett kattungerecept hjälper också till att göra måltiderna lätthanterliga.

Recept för vuxna katter

Till skillnad från hundar kan katter inte syntetisera alla aminosyror i sin kropp, och det är därför viktigt att dessa tillförs i kosten för att behålla sin hälsa. Våra recept för vuxna katter är utmärkta källor till kvalitetsprotein, rika på essentiella aminosyror, inklusive taurin och vitamin A, för att hjälpa till att stödja hjärtat och synen och omega 3, vilket främjar bra päls och hudtillstånd. Denna kompletta diet ger förtroendet för att katten har allt de behöver för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv.

Senior kattrecept

När kattdjur blir äldre (7+ år) kan deras näringsbehov förändras eftersom de kan bli mindre aktiva, spendera mer tid inomhus eller utveckla en långsammare ämnesomsättning. Våra kompletta seniorrecept är formulerade för att ge högkvalitativt protein, färre kalorier och tillsatt l-karnitin för att hjälpa din katt att behålla sin optimala vikt och friska magra muskler när de mognar. Den är också berikad med vårt ledvårdspaket för att stödja åldrande leder och bibehålla god rörlighet. Detta innebär att äldre katter kan fortsätta njuta av måltiderna till fullo utan att kompromissa med smaken.

Steriliserade / neutraliserade kattrecept

Sterilisering / kastrering rekommenderas för sällskapsdjur. det är dock känt att det är en riskfaktor för fetma, eftersom det kan leda till ökad aptit och minskad aktivitetsnivå. Våra recept har utformats specifikt för att balansera mot dessa förändringar.

Recept för katter inomhus

Ökat stadsliv har lett till att fler katter bor inomhus, men denna miljö kan begränsa deras motionsmängd. För att motverka risken för oönskad viktuppgång har våra recept formulerats med ett lägre energiinnehåll för att hjälpa innekatter att hålla en normal vikt.

Noga kattrecept

Det är välkänt att katter kan vara ganska speciella om vad som finns i deras matskål. Med detta i åtanke har våra recept formulerats noggrant för att säkerställa att de är särskilt välsmakande för katter så att måltiderna fortsätter att vara en källa till njutning även för de mest krångliga katterna.

Aktiva kattrecept

Extremt lekfulla katter kan kräva ett recept som kan komplettera deras aktiva livsstil. Våra recept har formulerats med ett högt energiinnehåll som kan hjälpa till att möta de ökade energibehoven hos aktiva katter. Det är också rikt på högkvalitativa proteiner och omega-3-fettsyror för att bibehålla starka muskler och hålla aktiva leder friska.

Kollegas strålkastare: FoU

Alex Tebay

Produktansvarig och processutvecklingschef

Alex tog examen från Manchester Metropolitan University 2004 med en kandidatexamen (Hons) inom livsmedelsvetenskap och teknik. Han fortsatte sedan med att få 11 års erfarenhet av roller i Human Food Industry som täckte både kvalitet och utveckling av nya produkter, med olika produkter från spannmål, till mejeri och frukt.

Innan han började på GA 2017 var Alex chef för NPD för en tillverkare av sockerbaserad sylt och fyllningar och var ansvarig för lanseringen av över 100 produkter till bagerisektorn och levererade till alla större stormarknader. Han hade det övergripande ansvaret för formuleringen, kostnadsberäkningen och utarbetandet av specifikationer för alla dessa produkter, och hanterade processen från 'koncept till lansering'.

Sedan han anslöt sig till GA 2017 har Alex varit i framkant av de många tekniska innovationer som vi har introducerat till sektorn för torrfoder, vare sig det är utrustning, tillverkningsteknik eller nya råvaror. Alex övervakar också bearbetningssidan av NPD inom företaget och spelar en stor roll för att hjälpa partnerns resa genom att introducera nya produkter som förändrar sällskapsdjurens livsmedelssektor och håller den vidare.

Dr Adrian Hewson-Hughes

Rådgivare för nutrition, livsmedelssäkerhet och innovation

Adrian tog examen från University of Sunderland med en kandidatexamen (Hons) i farmakologi och fortsatte med att arbeta i ett laboratorium för multipel skleros vid Institute of Neurology, University College London, där han tog doktorsexamen. Efter flera år som "postdoc" i akademin vid universitetet i cambridge och Nottingham, han gick med i Mars Petcare och tillbringade 14 år i FoU vid Waltham Center for Pet Nutrition. Adrian ledde olika forskningsprojekt om smaklighet, utfodringsbeteende, näring och metabolism hos både katter och hundar, vilket resulterade i vetenskapliga publikationer, presentationer och produktinnovationer.

År 2016 flyttade Adrian till Frankrike för att vara chef för European Nutrition R&D team på Nestlé Purina Petcare. Han var ansvarig för att säkerställa närings- och regelefterlevnad, näringssäkerhet och påståenden under hela katt- och hundproduktportföljen från vanliga till veterinära dieter. Dessutom genomförde han forskning för att stödja innovation och utveckling av nya produkter i alla format (våt, torr och godis).

I oktober 2018 gick Adrian till GA Pet Food Partners, upphetsad över möjligheten att stödja den fortsatta innovation och investering som GA åtar sig att ge produkter av högsta kvalitet till våra partners och våra husdjur.