2012, GA Pet Food Partners påbörjade en resa som skulle revolutionera djurfoderindustrin. I enlighet med GA:s kärnvärden bestämde vi oss för att investera avsevärt i teknik som inte bara skulle ge våra partners unika positionerings- och försäljningsmöjligheter utan också, avgörande, ge husdjuren en diet rik på näringsämnen med hjälp av nyberedda ingredienser. Resultatet av denna ambition var "Freshtrusion".

Freshtrusion® – Ett vetenskapligt stöddokument

Dr Adrian Hewson-Hughes, rådgivare inom nutrition, livsmedelssäkerhet och innovation, har skrivit ett vetenskapligt stöddokument som förklarar hur Freshtrusion® tillåter GA Pet Food Partners att skapa världens bästa djurfoder.

Du kan läsa supportpapperet genom att klicka på knappen nedan.

Freshtrusion – Ett vetenskapligt stöddokument
Freshtrusion separator
Freshtrusion börjar i de gårdar och fiske som vi känner till och litar på.

Från gårdar och fiske som vi känner och litar på

Freshtrusion-resan börjar med våra betrodda gårdar och fiskeanläggningar, där vi endast samlar in det finaste färska köttet och fisken och förser partnervarumärken med fantastiska historier om ursprung och spårbarhet.

Med hjälp av vår egen kyltransport för att upprätthålla de högsta kvalitetsförhållandena samlar vi in ​​köttet och tar det tillbaka till vår produktionsplats här i Lancashire, England, där det genomgår omfattande kvalitetstester innan det används i våra partners unika recept.

Freshtrusion separator
Som en del av den Freshtrusion resan tillagar våra köttkök varsamt köttet vid 82°C för att skydda proteinet, vilket gör det mer smakrikt och näringsrikt för husdjuren.
Smakämnen Freshtrusion skillnaden är att vi bara väljer det finaste färska köttet och fisken till våra recept för sällskapsdjur från gårdar och fiske som vi känner till och litar på

Köttköket

I vårt köttkök på plats tillagar vi varsamt varje kött vid cirka 82ºC (180ºF) för att skydda proteinerna och säkerställa maximal smältbarhet och näringsvärde för husdjuret. Med hjälp av världsledande teknik kan vi även minska fukthalten i det nyberedda köttet och inkludera högre mängder färskt kött i marknadsledande recept.

Dessutom kan vi producera separata högkvalitativa oljor från våra färska ingredienser av känd härkomst och lägga till dessa till skräddarsydda recept, vilket ger ytterligare USPs på marknaden.

Freshtrusion separator

Freshtrusion Innebär Mer Färskt Kött

Vi förstår att husdjur vet att färskt är bäst; det är därför färskt kött är vår passion. Med hjälp av vår unika process utvecklar vi recept som erbjuder unika försäljningsargument på marknaden, med de högsta nivåerna av färskt kött och ger husdjur den mest smakrika och näringsmässigt fördelaktiga måltiden.

Traditionellt köttmjöl i kategori 3 i recept för sällskapsdjur har denaturerade proteiner på grund av det höga temperaturbehovet under tillagningen för att döda de bakterier som samlats från att lämnas i omgivningstemperaturer under en period.

Kategori 3 Kött Måltid

En nylagad färsk lax kan varsamt tillagas av vår Freshtrusion experter som kylkedjans transporter har hållit köttet kylt från källan till våra produktionsanläggningar. Detta resulterar i ett vida överlägset, godare djurfoder.

Färsk Lax

Freshtrusion separator

Skyddat Protein

Freshtrusion Skyddar proteinet

Animaliskt material som används för att producera torkat köttmjöl samlas inte upp färskt vid källan och transporteras inte heller i kylcontainrar. Istället samlas det in från olika platser och skickas vid omgivningstemperatur till en destruktionsanläggning. Den bearbetas vid mycket höga temperaturer (300ºF/150ºC) för att extrahera fukt, separera fett och döda bakterier.

Denna process kan också denaturera proteinet och resultera i att det blir mindre smältbart och därför har lägre näringsvärde för husdjuret. Däremot säkerställer vår skonsamma matlagningsmetod att proteinerna skyddas, vilket ger ökad biotillgänglighet för husdjuret.

Denaturerat Protein

Traditionell köttmåltid för kategori 3

Okänt eller flera ursprung

Förvaras vid omgivningstemperatur

Kokt vid 300ºF (150ºC) för att döda bakterier

Denaturerat protein

Färskt Förberett Kött

Insamlat vid källan

Kylkedjetransport vid 4ºC

Kokas försiktigt vid 82ºC (180ºF) för att skydda proteinet.

Skyddat Protein

Freshtrusion separator
At GA Pet Food Partners, pressar vi våra egna oljor på plats i små omgångar med dedikerad utrustning som fungerar på samma sätt som en kökssalladssnurra där oljan pressas bort från köttet. Dessa oljor är inte dina vanliga oljor av högtemperaturkvalitet. De är så färska att laboratorietester finner få eller inga tecken på oxidation eller åldrande. Det är Freshtrusion skillnad.

Kvalitetsoljor och fetter av mänsklig kvalitet

At GA Pet Food Partners, pressar vi våra egna oljor på plats i små omgångar med dedikerad utrustning som fungerar på samma sätt som en kökssalladssnurra, där oljan pressas bort från köttet.

Detta gör att vi kan belägga småbitarna med fantastiska högkvalitativa fetter och oljor, som normalt ses i mänskliga livsmedel, och ger oss full spårbarhet tillbaka till källan – från gården, fisket eller båten.

Marknadsföringspotentialen, tillsammans med exceptionell smaklighet och spårbarhet, är oöverträffad. Dessa oljor är inte dina vanliga oljor av högtemperaturkvalitet. De är så färska att laboratorietester finner få eller inga tecken på oxidation eller åldrande.

Freshtrusion separator

Fördelar med Freshtrusion™

Vi tror att ditt varumärke, dina kunder och husdjuren du matar förtjänar det bästa. Det är därför vi har utvecklat vår unika Freshtrusion teknik.

Vi har också haft ett nära samarbete med University of Nottingham för ytterligare analyser och tester.

GA Pet Food Partners arbetade med University of Nottingham när han utvecklade Freshtrusion processen.
  • Högre biotillgänglighet för näringsämnen
  • Högre smältbarhet
  • Skyddat protein
  • Förbättrad sensorisk acceptans
  • Bättre hälsa och välbefinnande genom överlägsen kvalitet och näring
  • Minskade nivåer av förstörelse och mikroorganismbiomarkörer som är associerade med bismaker, härskning eller till och med toxicitet
  • Bättre täthet på foderkulan
  • Tillagning vid låg temperatur och lågtryck ger en fylligare smak