2012 gav sig GA Pet Food Partners ut på en resa som skulle revolutionera djurfoderbranschen. I enlighet med GA:s kärnvärden beslutades att vi skulle göra betydande investeringar i teknik som inte bara skulle ge våra partners unika positionerings- och försäljningsmöjligheter utan framför allt, ge husdjuren en näringsrik kost med färska ingredienser. Resultatet av denna ambition var "Freshtrusion".

Freshtrusion® – Ett vetenskapligt stöddokument

Dr Adrian Hewson-Hughes, vår rådgivare inom nutrition, livsmedelssäkerhet och innovation, har skrivit ett vetenskapligt stöddokument som förklarar hur Freshtrusion® tillåter GA Pet Food Partners att skapa världens bästa djurfoder.

Du kan läsa supportpapperet genom att klicka på knappen nedan.

Freshtrusion – Ett vetenskapligt stöddokument
Freshtrusion separator
Freshtrusion börjar i de gårdar och fiske som vi känner till och litar på.

Från gårdar och fiskeanläggningar som vi känner och litar på

Freshtrusion-resan börjar med våra betrodda gårdar och fiskeanläggningar, där vi endast samlar in det finaste färska köttet och fisken och förser partnervarumärken med fantastiska historier om ursprung och spårbarhet.

Med hjälp av våra egna kyltransporter för att upprätthålla högsta kvalitet samlar vi in köttet och för det tillbaka till vår produktionsanläggning här i Lancashire, England, där det genomgår omfattande kvalitetstester innan det används i våra partners unika recept.

Freshtrusion separator
Som en del av den Freshtrusion resan tillagar våra köttkök varsamt köttet vid 82°C för att skydda proteinet, vilket gör det mer smakrikt och näringsrikt för husdjuren.
Smakämnen Freshtrusion skillnaden är att vi bara väljer det finaste färska köttet och fisken till våra recept för sällskapsdjur från gårdar och fiske som vi känner till och litar på

Köttköket

I vårt köttkök kokar vi försiktigt köttet i cirka 82ºC (180ºF) för att skydda proteinerna och säkerställa maximal smältbarhet och näringsvärde för husdjuret. Med hjälp av världsledande teknik kan vi också minska fukthalten i det färska förberedda köttet och inkludera allt större mängd färskt kött i de marknadsledande recepten.

Dessutom kan vi också producera separata högkvalitativa oljor från våra färska ingredienser av känd härkomst och lägga till dessa i de skräddarsydda recepten, vilket ger oss ytterligare särdrag på marknaden.

Freshtrusion separator

Freshtrusion Innebär Mer Färskt Kött

Vi förstår att husdjur vet att färskt är bäst, därför är färskt kött vår passion. Med hjälp av vår unika process utvecklar vi recept som ger unika fördelar på marknaden och som har den högsta nivån av färskt kött och ger husdjuren den mest smakrika och näringsmässigt fördelaktiga måltiden.

Traditionellt köttmjöl i kategori 3 i recept för sällskapsdjur har denaturerade proteiner på grund av det höga temperaturbehovet under tillagningen för att döda de bakterier som samlats från att lämnas i omgivningstemperaturer under en period.

Kategori 3 Kött Måltid

En nylagad färsk lax kan varsamt tillagas av vår Freshtrusion experter som kylkedjans transporter har hållit köttet kylt från källan till våra produktionsanläggningar. Detta resulterar i ett vida överlägset, godare djurfoder.

Färsk Lax

Freshtrusion separator

Skyddat Protein

Freshtrusion Skyddar Proteinet

Animaliskt material/kött som används för att producera torkat köttmjöl samlas inte in färskt vid källan och transporteras inte heller i kylcontainrar. I stället samlas det in från olika platser och transporteras vid rumstemperatur till en destruktionsanläggning. Det bearbetas vid mycket höga temperaturer (300ºF/150ºC) för att extrahera fukt, separera fett och döda bakterier.

Denna process kan också denaturera proteinet och leda till att det blir mindre smältbart och därmed av lägre näringsvärde för husdjuret. Å andra sidan garanterar vår skonsamma tillagning att proteinerna skyddas och därmed ger ökad biotillgänglighet för husdjuret.

Denaturerat Protein

Traditionell köttmåltid i Kategori 3

Okänt eller flera olika ursprung

Förvaras vid omgivningstemperatur

Kokas vid 300ºF (150ºC) för att döda bakterier.

Denaturerat protein

Färskt Förberett Kött

Insamlat vid källan

Kylkedjetransport

Kokas försiktigt vid 82ºC (180ºF) för att skydda proteinet.

Skyddat Protein

Freshtrusion separator
At GA Pet Food Partners, pressar vi våra egna oljor på plats i små omgångar med dedikerad utrustning som fungerar på samma sätt som en kökssalladssnurra där oljan pressas bort från köttet. Dessa oljor är inte dina vanliga oljor av högtemperaturkvalitet. De är så färska att laboratorietester finner få eller inga tecken på oxidation eller åldrande. Det är Freshtrusion skillnad.

Oljor och Fetter av Mänsklig Kvalitet

På GA Pet Food Partners pressar vi våra egna oljor på plats i små partier med hjälp av särskild utrustning som fungerar på samma sätt som en salladskvarn i köket där oljan pressas bort från köttet.

Detta gör att vi kan belägga småbitarna med fantastiska högkvalitativa fetter och oljor, som normalt ses i mänskliga livsmedel, och ger oss full spårbarhet tillbaka till källan, från gården, fisket eller båten.

Marknadsföringspotentialen, tillsammans med framgång och spårbarhet av superkvalitet, är oöverträffad. Dessa oljor är inte dina vanliga oljor av högtemperaturkvalitet. De är så färska att laboratorietester finner få eller inga tecken på oxidation eller åldrande.

Freshtrusion separator

Fördelar med Freshtrusion™

Vi anser att ditt varumärke, dina kunder och husdjuren du matar förtjänar det bästa. Därför har vi utvecklat vår unika Freshtrusion-teknik.

Vi har också haft ett nära samarbete med University of Nottingham för ytterligare analyser och tester.

GA Pet Food Partners arbetade med University of Nottingham när han utvecklade Freshtrusion processen.
  • Högre biotillgänglighet för näringsämnen
  • Högre smältbarhet
  • Skyddat protein
  • Förbättrad sensorisk acceptans
  • Bättre hälsa och välbefinnande genom överlägsen kvalitet och näring
  • Minskade nivåer av biomarkörer för förstörelse och mikroorganismer som är förknippade med oönskade smaker, härskning eller till och med toxicitet.
  • Bättre täthet på foderkulan
  • Låg temperatur och lågt tryck vid tillagning ger en fylligare smak