Forskning och Utveckling

Så fort du blir partner får du tillgång till några av världens bästa forsknings- och utvecklingsanläggningar. Forsknings- och utvecklingsavdelningen arbetar kontinuerligt med att skapa unika, innovativa lösningar.

Forskning och utveckling är en del av GA Pet Food Partners DNA. Som företag strävar vi efter att tänja på gränserna både när det gäller näring och tillverkningskapacitet.

Vårt forsknings- och utvecklingsteam samarbetar med expertteam inom nutrition, produktion, kvalitet och andra nyckelavdelningar för att leverera banbrytande och innovativa lösningar.

Innovation och utveckling av nya produkter (NPD)

Proteinhydrolys/HDP

Sedan introduktionen Freshtrusion®, GA Pet Food Partners har lett vägen för att tillverka dieter som innehåller ökande mängder nylagat kött och fiskproteinkällor.

På GA är vi stolta över att ligga i framkant när det gäller framsteg inom tillverkning av foder för husdjur. Vi vilar aldrig när det kommer till innovation, och vårt forsknings- och utvecklingsteam strävar ständigt efter att erbjuda våra partners (och husdjur) ännu bättre produkter. Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda vår senaste innovation, 'HDP' – Highly Digestible Protein.

Genom att använda kontrollerad enzymatisk hydrolys (villkor som fastställts i samarbete med experter vid Nofima, ett ledande oberoende institut för tillämpad livsmedelsforskning), kan vi smälta protein till små peptider (denna process sker naturligt i matsmältningskanalen). HDP ökar smältbarheten & biotillgängligheten av proteinet, förbättrar smakligheten och producerar ett protein med låg allergiframkallande potential.

För mer information om HDP, kontakta din dedikerade Account Manager.

Ladda ner GA:s HDP-rapport (Highly Digestible Protein)

Du kan gratis ladda ner GA:s rapport om utvecklingen av proteinhydrolysmetoden för att öka de näringsmässiga fördelarna med färskt förberett kött och fisk, skriven av Adrian Hewson-Hughes. Rapporten beskriver vår forskning och utveckling av våra ansträngningar att öka näringsvärdet av proteinet i våra färska kött- och fisk ingredienser genom att omvandla proteinet till små peptider, som lättare tas upp av de husdjur som äter det. Vi kallar denna process HDP (Highly Digestible Protein).

Ladda ner vår HDP-Rapport

Kollagen och Kollagenpeptider i Djurfoder

Ett unikt inslag i GA Pet Food Partners samlar de finaste kött- och fiskingredienserna vid källan. Vi vet att dessa ingredienser naturligt innehåller kollagen, även om mängderna varierar mellan olika typer av djurvävnader.

Anta att vi testar olika delar av en hel kyckling till exempel. I så fall är kollagen vanligast i huden, följt av slaktkroppen (från ben och brosk), med lägre mängder i skelettkött och inre organ (inälvor).

Kibbles gjorda med naturliga kollageninnehållande ingredienser, såsom färskt tillagat kött och fisk, smälts och absorberas av husdjuret. Detta ger kroppens byggstenar (särskilt aminosyrorna glycin och prolin) för att göra mer kollagen, vilket kan hjälpa till att upprätthålla friska ben, leder och hud.

Tack vare vårt senaste forsknings- och utvecklingsarbete om proteinhydrolys, tillsammans med introduktionen av en innovativ 'Highly Digestible Protein' (HDP) process, kan vi 'försmälta' kollagenet i våra utvalda kött- och fiskingredienser till kollagenpeptider med noggrant GA:s kontrollerad enzymatisk hydrolys innan de införlivas i en läcker kibble.

Ladda ner vår Rapport om Kollagen och Kollagenpeptider

Du kan se och ladda ner gratis GA Pet Food Partners rapport om kollagen och kollagenpeptider i djurfoder av Dr Adrian Hewson-Hughes. Den här rapporten innehåller nyttig information om vad kollagen är, vad det gör, hur det tillverkas och hur forsknings- och utvecklingsavdelningen på GA har gjort betydande innovationer inom HDP och kollagenabsorption.

Ladda ner vår Rapport om Kollagen och Kollagenpeptider

CONNOISSEUR CAT

När det gäller mat är katter notoriskt svåra att tillfredsställa!

Med detta i åtanke, har vi tillbringat flera år med att arbeta med olika organisationer och våra expertteam inom forskning och utveckling och nutrition för att formulera recept med en mängd olika ingredienser och kombinationer av beläggningar på småbitarna. Dessutom har vi genomfört omfattande smakprover för att upptäcka vad som gör kinkiga katter glada!

Vi är glada att kunna meddela att vi har utvecklat sex fantastiska nya produkter (en kattunge, en vuxen katt och fyra steriliserade recept för vuxna katter) som vi vet att katter kommer att älska. Dessa recept finns nu tillgängliga via vår MyLabel -portfölj

Förutom den goda smaken är alla produkter formulerade för att stödja hälsan i urinvägarna och har visat sig hålla pH-värdet i urinen inom ett optimalt intervall för att minimera risken för att urinkristaller eller stenar bildas.

All forskning och utveckling som utförs på GA gynnar varje partner. Alla spännande FoU-utvecklingar erbjuds till våra värdefulla partners, eftersom vår expertis är din framgång.

Tveka inte, komma i kontakt med din dedikerade Account Manager för mer information om CONNOISSEUR CAT intervallet.

vägledning om näring

Vårt näringsteam har sakkunnigt formulerat mer än 800 recept. Vårt team använder djurens biologi och näringskunskap för att erbjuda expertstöd och råd under hela resan och säkerställa att våra hund- och kattrecept följer den senaste sällskapslagstiftningen. När de arbetar med vår forsknings- och utvecklingsavdelning hjälper nutritionisterna till att skapa nya recept med de mest innovativa lösningarna och välja de mest lämpliga råvarorna innan receptet testas. Sedan, tillsammans med våra labbtekniker, analyserar de resultaten i detalj innan det nya receptet skickas för produktion.

Sophia Parkinson, vår expert på sällskapsdjursfoder, har sammanställt några informativa artiklar nedan om varför vi formulerar oss inte bara för livsstadierna för de husdjur vi matar eller arten utan även livsstilen.

Valp Recept

Valpar behöver en passande hög proteinnivå för att stödja tillväxt och utveckling genom denna avgörande fas i livet. Detta proteinnivåkrav är vanligtvis högre än hos en vuxen hund, eftersom detta är den snabbaste utvecklingsfasen i en hunds livstid.

Under denna fas behöver de också en lämplig och kontrollerad kalcium- och fosfornivå för att säkerställa en korrekt skelettutveckling, vilket är särskilt viktigt för valpar av stora raser.

Recept För Vuxna Hundar

Våra recept för vuxna hundar är kompletta och balanserade och ger alla de näringsämnen som en hund behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. De är formulerade med olika kombinationer av lättsmälta proteiner, kolhydrater och funktionella ingredienser. Det finns massor av läckra recept att välja mellan för att tillfredsställa både hundar och deras ägare.

Små hundrasrecept

Små hundraser har en snabbare ämnesomsättning än stora raser, vilket innebär att de har mycket högre energibehov per kilo kroppsvikt. Därför är våra recept för små raser för hundar formulerade för att ha ett högre kaloriinnehåll som är näringstät, packat i en mindre kubbstorlek speciellt utformad för att passa mindre munnar.

Recept med stora raser

Våra recept för stora hundraser är näringsmässigt kompletta och balanserade. De finns i en större kibblestorlek för att främja tuggning och förhindra slukning eller snabbmatskonsumtion, vilket kan leda till uppblåsthet och matsmältningsbesvär. Storleken och vikten på hundar av stora raser kan belasta deras leder mer, så vi har lagt till en kombination av glukosamin, kondroitin och metylsulfonylmetan för att stödja broskmetabolismen och hjälpa till att bibehålla friska leder.

Light Recept*

Våra lätta recept har tillsatt L-karnitin, härlett från aminosyran lysin. Detta främjar fettoxidation, vilket hjälper till att bibehålla en hälsosam vikt och mager muskelmassa.
Våra light-recept har 15 % mindre fett än standardprodukter för vuxna för att hjälpa till att minska vikten. Eftersom det är kalorierna som är reducerade betyder det dock inte att husdjuret måste äta mindre, utan de kan fortfarande konsumera en normal mängd mat.

* I FEDIAF:s riktlinjer står det att om du deklarerar ett recept som Light måste Metabolisable Energy eller kcal anges på produktförpackningen.

Senior Recept

Seniorrecept är utformade för att passa hundar över sju år. En seniordiet är utformad för att hjälpa till att stödja lederna, ha högre fiberinnehåll för att "hålla saker i rörelse" och har minskat energiinnehåll för att förhindra viktökning under dessa gyllene år. En noggrann blandning av glukosamin, kondroitin och MSM hjälper till att stödja brosk i friska leder. Dessa recept inkluderar L-karnitin, en essentiell aminosyra som kan hjälpa till att bibehålla en hälsosam vikt och mager muskelmassa.

Kattunge Recept

Kattungar växer snabbt; inom sex månader kommer de att ha nått ungefär 75 % av sin vuxna kroppsvikt, så det är viktigt att äta rätt för att hjälpa dem att växa från kattungar till friska vuxna katter.

Våra kompletta kattungerecept är formulerade för att ge unga katter den balanserade näring och ökade energiinnehåll de behöver under tillväxten. Detta inkluderar en högre proteinnivå, rik på essentiella aminosyror för att stödja sund muskeltillväxt, och tillsatt vitamin E för att stödja immunförsvaret. Den mindre kibblestorleken på ett kattungerecept hjälper också till att göra måltiderna lätthanterliga.

Recept För Vuxna Katter

Till skillnad från hundar kan katter inte syntetisera alla aminosyror i sin kropp, så det är viktigt att dessa finns i kosten för att behålla sin hälsa. Våra recept för vuxna katter är utmärkta källor till kvalitetsprotein, rika på essentiella aminosyror, inklusive taurin och vitamin A, för att hjälpa till att stödja hjärtat och synen och omega-3, vilket främjar bra päls och hudtillstånd. Denna kompletta diet ger förtroendet för att katten har allt de behöver för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv.

Senior Kattrecept

När kattdjur åldras (7+ år) kan deras näringsbehov förändras eftersom de kan bli mindre aktiva, spendera mer tid inomhus eller utveckla en långsammare ämnesomsättning. Våra kompletta seniorrecept är formulerade för att ge högkvalitativt protein med färre kalorier, och l-karnitin tillsätts för att hjälpa din katt att behålla sin optimala vikt och friska magra muskler när den mognar. Vårt ledvårdspaket berikar också recepten för seniorkatter för att hjälpa till att stödja åldrande leder och bibehålla god rörlighet. Äldre katter kan fortsätta njuta av måltiderna till fullo utan att kompromissa med smaken.

Steriliserade/Kastrerade Kattrecept

Sterilisering/kastrering rekommenderas för sällskapskatter, men det är känt att det är en riskfaktor för fetma, eftersom det kan leda till ökad aptit och minskad aktivitetsnivå. Våra recept har utformats särskilt för att hjälpa till att balansera mot dessa förändringar.

Recept För Inomhuskatter

Ökat stadsliv har lett till att fler katter bor inomhus, men denna miljö kan begränsa deras motionsmängd. Våra innekatterecept har formulerats med ett lägre energiinnehåll för att motverka risken för oönskad viktökning för att hjälpa innekatter att hålla en normal vikt.

Recept För Kräsna Katter

Det är välkänt att katter kan vara ganska noggranna med vad som finns i matskålen. Med detta i åtanke har våra recept noggrant formulerats för att säkerställa att de är särskilt välsmakande för katter så att måltiderna fortsätter att vara njutbara även för de mest noggranna kattdjuren.

Recept För Aktiva Katter

Extremt lekfulla katter kan kräva ett recept som kan komplettera deras aktiva livsstil. Våra recept har formulerats med ett högt energiinnehåll som kan hjälpa till att möta de ökade energikraven hos aktiva katter. Den är också rik på högkvalitativt protein och omega-3-fettsyror för att bibehålla starka muskler och hålla aktiva leder friska.

Kollegor i Rampljuset: FoU

Alex Tebay

Chef För Produktinnovation och Processutveckling

Alex tog examen från Manchester Metropolitan University 2004 med en BSc (Hons) i Food Science & Technology. Han fick sedan 11 års erfarenhet i roller inom Human Food Industry som täcker både kvalitet och utveckling av nya produkter, med olika produkter från spannmål till mejeriprodukter och frukt.

Innan han började i GA 2017 var Alex chef för NPD för en sockerbaserad sylt- och fyllningstillverkare och ansvarade för lanseringen av över 100 produkter till bageribranschen, som levererade till alla större stormarknader. Han ansvarade för att formulera, kalkylera och utarbeta specifikationer för alla dessa produkter, samt hantera processen från 'koncept till lansering'.

Sedan han gick med i GA 2017, har Alex legat i framkant av de många tekniska innovationer vi har introducerat till torrfoderbranschen, oavsett om det är utrustning, tillverkningstekniker eller nya råvaror. Alex övervakar också bearbetningssidan av NPD inom företaget och spelar en stor roll i att hjälpa partnerns resa genom att introducera nya produkter som förändrar sällskapsdjurssektorn och håller den framåt.