Forskning & Utveckling

Så snart du blir partner får du tillgång till några av världens finaste forsknings- och utvecklingsanläggningar. FoU-avdelningen kommer att arbeta med dig för att skapa skräddarsydda innovativa lösningar.

Forskning och utveckling är en del av DNA: t hos GA Pet Food Partners. Som företag strävar vi efter att driva gränserna både när det gäller näring och tillverkning.

Vårt FoU-team arbetar i samarbete med expertgrupper inom näring, produktion, kvalitet och andra viktiga avdelningar för att leverera banbrytande och innovativa lösningar.

Innovation och utveckling av nya produkter (NPD)

Proteinhydrolys / HDP

Sedan introduktionen av Freshtrusion™, GA har lett vägen när det gäller att tillverka dieter som innehåller ökande mängder nylagat kött och fiskproteinkällor.

Vi är stolta över att ligga i framkant när det gäller tillverkning av husdjursfoder och vi vilar aldrig här på GA, och vi strävar ständigt efter sätt att erbjuda våra partners (och husdjur) ännu bättre produkter. Vi är nu mycket glada över att kunna erbjuda vår senaste innovation, som vi kallar 'HDP' - Highly Digestible Protein.

Genom att använda kontrollerad enzymatisk hydrolys (förhållanden som fastställs i samarbete med experter på Nofima, ett ledande oberoende institut för tillämpad livsmedelsforskning), kan vi smälta protein i små peptider (detta är samma process som sker naturligt i mag-tarmkanalen). Detta ökar smältbarheten och biotillgängligheten hos proteinet förbättrar smakligheten och producerar protein med låg allergiframkallande potential.

Kontakta din dedikerade kontoansvariga för mer information om HDP.

Ladda ner GA: s HDP-rapport (Highly Digestible Protein)

Du kan ladda ner gratis GA: s rapport om utvecklingen av proteinhydrolysmetoden för att öka de näringsmässiga fördelarna med nylagat kött och fisk, skriven av Dr Adrian Hewson-Hughes. Denna rapport beskriver vår forskning och utveckling av våra ansträngningar att öka näringsvärdet av proteinet i våra färska kött- och fiskingredienser genom att omvandla proteinet till små peptider som lättare absorberas av husdjur som äter det. Vi kallar denna process HDP (Highly Digestible Protein).

Ladda ner vår HDP-rapport

Kollagen & kollagenpeptider i sällskapsdjur

En unik egenskap hos GA Pet Food Partners är att kunna samla de finaste kött- och fiskingredienserna vid källan. Vi vet att dessa ingredienser naturligt innehåller kollagen, även om mängderna varierar mellan olika typer av djurvävnader. Om vi ​​till exempel testar olika delar av en hel kyckling ser vi att kollagen förekommer mest i huden, följt av slaktkroppen (från ben och brosk), med lägre mängder i skelettkött och inre organ (inälvor). Kibbles gjorda med naturliga kollageninnehållande ingredienser, såsom vissa nylagade kött- och fiskmaterial, kommer att smälta och absorberas av husdjuret som ger byggstenarna (särskilt aminosyrorna glycin och prolin) för kroppen att göra mer kollagen, vilket kan hjälpa bibehålla friska ben, leder och hud.

Tack vare vårt senaste FoU-arbete med proteinhydrolys och introduktionen av en innovativ 'Highly Digestible Protein' (HDP) -process, här på GA kan vi 'försmälta' kollagenet i våra utvalda kött- och fiskingredienser i kollagenpeptider med noggrann användning kontrollerad enzymatisk hydrolys innan de införlivas i en utsökt kibble.

Ladda ner GA: s rapport om kollagen och kollagenpeptider i sällskapsdjur

Du kan ladda ner gratis GA Pet Food Partners-rapporten om kollagen- och kollagenpeptider i husdjursfoder av Dr Adrian Hewson-Hughes, vår närings-, livsmedelssäkerhets- och innovationsrådgivare, som innehåller otroligt användbar information om vad kollagen är, vad är gör, hur det är och hur FoU-avdelningen på GA har gjort enorma innovationer inom HDP och kollagenabsorption.

Ladda ner vår rapport om kollagen och kollagenpeptider

RAG förutsägelsesverktyg

När vi fortsätter att förnya och utveckla sofistikerade analysmodeller delar vi gärna vårt senaste verktyg - RAG Assessment. Byggt med hjälp av data som samlats in från extrudering av tusentals olika recept under många år, har just detta verktyg skapats för att hjälpa till med en korrekt bedömning av potentiella recept i konceptstadiet.

RAG producerar en trafikljuspoäng (Red-Amber-Green) för olika faktorer i ett potentiellt recept som ger en initial förutsägelse av sannolikheten för framgång eller potentiella problem. Detta hjälper Partners att förstå riskerna, kostnaderna och tidsramarna för utveckling av specifika nya produkter och låter experterna på GA erbjuda råd om bästa sättet att hjälpa till att leverera framgångsrika lanseringar av mycket innovativa recept.

Kontakta din dedikerade kontoansvariga för mer information om RAG- eller densitetsförutsägelse.

Produktoptimering

Skräddarsydda tillagningsvillkor

Hett och snabbt eller lågt och långsamt? På GA föredrar vi den andra metoden för tillagning av färskt kött och fiskråvaror. Men även inom ramen för låg temperatur och långsam tillagning har vår forskning visat att vi dramatiskt kan påverka smakens smaklighet beroende på matlagningstiden och temperaturprofilen genom processen.

När vi vill uppfylla vårt löfte om att "göra och leverera världens bästa sällskapsdjur" fortsätter vi att undersöka och förfina tiderna och temperaturerna för olika kött- och fiskråvaror för att ge de finaste och mest välsmakande kibblarna för husdjur att njuta av.

Top Cat

När det gäller mat är katter notoriskt svåra att behaga!

Med detta i åtanke har vi tillbringat flera år i att arbeta med olika organisationer och våra egna experter näringsläkare för att formulera recept med en mängd olika ingredienser och kombinationer av beläggningar på kibblarna. Vi har genomfört omfattande välsmakande försök för att upptäcka vad som gör noga katter lyckliga!

Vi är nu glada att kunna meddela att vi har utvecklat tre fantastiska nya produkter (1 vuxen och 2 steriliserade) som vi vet att katter kommer att älska. Dessa är nu tillgängliga via vår MyBrand portfölj.

Förutom den goda smaken är alla produkter formulerade för att stödja urinvägshälsan och har visat sig hålla urinens pH inom ett optimalt intervall för att minimera risken för att urinkristaller eller stenar bildas.

All FoU som genomförs gynnar var och en av våra partners eftersom vår expertis är din framgång och alla spännande utvecklingar erbjuds alla våra värdefulla partners.

Kontakta din dedikerade kontoansvariga för mer information om Connoisseur Cat-sortimentet.

Kostrådgivning

Vårt näringsteam har skickligt formulerat mer än 800 originalrecept för våra MyLabel, MyBrand och MyBespoke partner. Med hjälp av sin kunskap om djurbiologi och näring erbjuder vårt Nutrition-team experthjälp och råd till våra partners såväl som våra egna avdelningar under hela partnerresan. De säkerställer att partnerrecept alltid följer den senaste lagstiftningen. Samtidigt som de arbetar med vår FoU-avdelning hjälper de till att skapa nya recept med innovativa idéer och välja de råvaror som ska ingå i försöken. Sedan arbetar de med våra laboratorietekniker och analyserar resultaten av försöket i detalj innan det nya receptet skickas för att produceras.

Charlotte Shepherd, vår Senior Nutritionist, har sammanställt några informativa artiklar nedan om varför vi formulerar inte bara för livsstadier och arter, utan också för livsstilar.

Valprecept

Valpar kräver en lämpligt hög nivå av protein för att stödja tillväxt och utveckling genom denna avgörande fas i livet. Detta är vanligtvis högre än en vuxnas krav, eftersom detta är den snabbaste utvecklingsfasen inom en hunds livstid. Under den här fasen kräver de också en lämplig och kontrollerad kalcium- och fosfornivå för att säkerställa korrekt skelettutveckling, vilket är särskilt viktigt för stora valpar.

Recept för vuxna hundar

Våra recept för vuxna hundar är formulerade för att vara kompletta och balanserade för att ge alla näringsämnen som en hund behöver för att leva ett hälsosamt och lyckligt liv. De är formulerade med olika kombinationer av mycket smältbara proteiner, kolhydrater och funktionella ingredienser. Det finns gott om läckra recept att välja mellan för att behaga hundar och deras ägare.

Små hundrasrecept

Små raser har en snabbare ämnesomsättning jämfört med stora raser vilket innebär att de har mycket högre energibehov per kilo kroppsvikt. Våra recept för små raser är formulerade för att ha ett högre kaloriinnehåll som är näringstätt och är förpackat i en mindre kibbelstorlek speciellt utformad för att passa mindre munnar.

Recept med stora raser

Våra stora rasrecept är näringsmässigt kompletta och balanserade och finns i en större kibbelstorlek för att främja tuggning och förhindra gorging eller snabb konsumtion av mat, vilket kan leda till uppblåsthet och matsmältningsbesvär. Storleken och vikten hos stora hundar kan lägga mer belastning på lederna, så vi har lagt till en kombination av glukosamin, kondroitin och metylsulfonylmetan för att stödja broskmetabolismen och hjälpa till att upprätthålla friska leder.

Lätta * recept

Våra lätta recept har lagt till L-karnitin - härrörande från aminosyran lysin - som främjar fettoxidation som hjälper till att bibehålla en hälsosam vikt och mager muskelmassa.
Våra lätta recept är 15% lägre i fett jämfört med vanliga vuxna produkter för att underlätta viktminskningen. Eftersom det är kalorierna som minskar betyder det inte att ett husdjur måste äta mindre, de kan fortfarande konsumera en normal mängd mat.

* FEDIAF: s riktlinjer anger att om du förklarar ett recept som lätt, metaboliserbar energi eller kcal måste deklareras på din produktförpackning.

Senior hundrecept

Seniorrecept är utformade för att vara lämpliga för hundar över 7 år. En äldre diet är utformad för att hjälpa till att stödja lederna, har högre fiberinnehåll för att hålla saker och ting i rörelse och har minskat energiinnehållet för att förhindra viktökning under de gyllene åren. En noggrann blandning av glukosamin, kondroitin och MSM hjälper till att stödja brosk för friska leder. Dessa recept inkluderar L-karnitin, en essentiell aminosyra som kan hjälpa till att bibehålla en hälsosam vikt och mager muskelmassa.

Kattungens recept

Kattungar växer snabbt; inom 6 månader kommer de att ha nått cirka 75% av sin vuxna kroppsvikt och det är därför viktigt att få sin kost rätt för att hjälpa dem att växa från en kattunge till en frisk katt. Våra kompletta kattungrecept är formulerade för att ge unga katter den balanserade näring och ökade energiinnehåll som de behöver under tillväxten. Detta inkluderar en högre nivå av protein, rik på essentiella aminosyror för att stödja hälsosam muskeltillväxt och tillsatt vitamin E för att stödja immunförsvaret. Den mindre kibblestorleken på ett kattungerecept hjälper också till att göra måltiderna lätta att hantera.

Recept för vuxna katter

Till skillnad från hundar kan katter inte syntetisera alla aminosyror i kroppen, och det är därför viktigt att dessa ges i kosten för att bibehålla sin hälsa. Våra vuxna kattrecept är utmärkta källor till kvalitetsprotein, rik på essentiella aminosyror inklusive taurin och vitamin A för att stödja hjärtat och synen, tillsammans med omega 3 som också främjar bra päls och hudtillstånd. Denna kompletta diet ger förtroendet för att katten har allt de behöver för att leva ett lyckligt och hälsosamt liv.

Senior kattrecept

När kattdjur blir äldre (7+ år) kan deras näringsbehov börja förändras eftersom de kan bli mindre aktiva, tillbringa mer tid inomhus eller utveckla en långsammare ämnesomsättning. Våra kompletta seniorrecept är formulerade för att ge protein av hög kvalitet, färre kalorier och tillsatt l-karnitin för att hjälpa din katt att bibehålla sin optimala vikt och friska magra muskler när de mognar. Det är också berikat med vårt gemensamma vårdpaket för att stödja åldrande leder och upprätthålla god rörlighet. Detta innebär att äldre katter kan fortsätta att njuta av måltiderna till fullo utan att kompromissa med smak.

Steriliserade / neutraliserade kattrecept

Sterilisering / kastrering rekommenderas för sällskapsdjur. det är dock känt att det är en riskfaktor för fetma, eftersom det kan leda till ökad aptit och minskad aktivitetsnivå. Våra recept har utformats specifikt för att balansera mot dessa förändringar.

Recept för katter inomhus

Ökat stadsboende har lett till att fler katter bor inomhus, men denna miljö kan begränsa deras motion. För att motverka risken för oönskad viktökning har våra recept formulerats med ett lägre energiinnehåll för att hjälpa inomhuskatter att hålla en normal vikt.

Noga kattrecept

Det är välkänt att katter kan vara ganska speciella om vad som finns i deras matskål. Med detta i åtanke har våra recept formulerats noggrant för att säkerställa att de är särskilt välsmakande för katter, så att måltiderna fortsätter att vara en källa till njutning för även de mest krångliga katterna.

Aktiva kattrecept

Extremt lekfulla katter kan kräva ett recept som kan komplettera deras aktiva livsstil. Våra recept har formulerats med ett högt energiinnehåll som kan hjälpa till att möta det ökade energibehovet hos aktiva katter. Det är också rikt på högkvalitativa proteiner och omega-3-fettsyror för att bibehålla starka muskler och hålla aktiva leder friska.

Kollegas strålkastare: FoU

Alex Tebay

Produktansvarig och processutvecklingschef

Alex tog examen från Manchester Metropolitan University 2004 med en kandidatexamen (Hons) inom livsmedelsvetenskap och teknik. Han fortsatte sedan med att få 11 års erfarenhet av roller inom den mänskliga livsmedelsindustrin som täckte både kvalitet och utveckling av nya produkter, med en mängd olika produkter från spannmål, till mejeriprodukter och frukt.

Innan Alex gick med i GA 2017 var han chef för NPD för en tillverkare av sockerbaserade sylt och fyllningar och ansvarig för lanseringen av över 100 produkter till bagerisektorn som levererar till alla de stora stormarknaderna. Han hade det övergripande ansvaret för formulering, kostnadsberäkning och upprättande av specifikationer för alla dessa produkter, hanterade processen från 'Concept till Launch'.

Sedan han började i GA 2017 har Alex varit i framkant av de många tekniska innovationer som vi har introducerat till sektorn för torrfoder, vare sig det är utrustning, tillverkningsteknik eller nya råvaror. Alex övervakar också bearbetningssidan av NPD inom företaget och får spela en stor roll för att hjälpa partnerns resa genom att introducera nya produkter som förändrar sällskapsdjurssektorn och håller den vidare.

Dr Adrian Hewson-Hughes

Rådgivare för nutrition, livsmedelssäkerhet och innovation

Adrian tog examen från University of Sunderland med en BSc (Hons) i farmakologi och fortsatte med att arbeta i ett multipel skleroslaboratorium vid Institute of Neurology, University College London där han fick doktorsexamen. Efter flera år som postdoktor i akademin vid universiteten i Cambridge och Nottingham anslöt han sig till Mars Petcare och tillbringade 14 år i FoU vid Waltham Center for Pet Nutrition. Adrian ledde olika forskningsprojekt om smaklighet, utfodringsbeteende, näring och metabolism hos både katter och hundar, vilket resulterade i vetenskapliga publikationer, presentationer och produktinnovationer.

År 2016 flyttade Adrian till Frankrike för att vara chef för European Nutrition R&D team på Nestlé Purina Petcare. Han var ansvarig för att säkerställa närings- och regelefterlevnad, näringssäkerhet och påståenden under hela katt- och hundproduktportföljen från vanliga till veterinära dieter. Dessutom genomförde han forskning för att stödja innovation och utveckling av nya produkter i alla format (våt, torr och godis).

I oktober 2018 gick Adrian med i GA, upphetsad över möjligheten att stödja den fortsatta innovation och investering som GA åtar sig att ge produkter av högsta kvalitet till våra partners och våra husdjur.