Skjut Ingredients Kitchen Europas mest tekniskt avancerade automatiserade lagrings- och urvalsanläggning för ingredienser Ingredients Kitchen Europas mest tekniskt avancerade automatiserade lagrings- och urvalsanläggning för ingredienser

Ingredienser Kök

Vår besatthet med världens finaste sällskapsdjur och världens bästa ingredienser har lett oss att investera mer än 80 miljoner pund för att bygga ett toppmodernt Ingredients Kitchen som testar, bearbetar och lagrar alla dessa fantastiska ingredienser och färdiga produkter.

Denna investering kommer att garantera att partner kan ha fullt förtroende för härkomst och spårbarhet av alla recept som produceras på GA.

Eftersom vi för närvarande arbetar med mer än 700 ingredienser och mer än 800 olika formler har utmaningen varit att automatisera ett mycket komplext system. I äkta GA-stil har detta resulterat i betydande investeringar och samarbete mellan många organisationer från hela världen för att tillhandahålla en avancerad lösning för alla våra partnervarumärken.

Vi har också automatiserade guidade fordon (AGV) för att hjälpa till med att flytta ingredienser och livsmedel på plats. Tre programvaruföretag har varit inblandade i att automatisera hela anläggningen, med en vision att utesluta alla mänskliga fel.

Dessutom kommer en del av den ambitiösa expansionen att resultera i en ny mörk butik / lager som fungerar enbart med robotar.

Vår investering. Din framtid.

Roger Bracewell

Ordförandens kommentar till Ingredients Kitchen

Vi är stolta över att presentera denna fantastiska investering från GA, sammanförd av uppfinningsrikedom, önskan och engagemang från olika skickliga organisationer från hela världen.

Ingredients Kitchen har två separata funktioner som har utformats och byggts för att gynna var och en av våra uppskattade partners. För det första möjliggör testning och karantän på 367 torra råvaror, som lagras och doseras separat i satser på 1.5 ton. Dessa slipas sedan och hålls redo för extrudering för att undvika eventuell fördröjning.

För det andra lagring av de 758 olika strängsprutade kibblesorterna i 15,000 600 enskilda lådor i Larder, som innehåller cirka 7,000 kg komplett produkt, så det kan testas före packning och sedan packas i en av de XNUMX XNUMX olika påsarna redo att möta behoven av våra partners.

Hela processen låter oss spåra och spåra varje ingrediens i varje påse som säljs till slutkonsumenten, och att kunna garantera att den är säker, efter att ha övervakat varje steg.

Hur fungerar det?

Bulkintag

Kärnan i att skapa exceptionell sällskapsdjurmat är noggrant val av ingredienser och noggranna tester. Mer än 600 ingredienser som produceras av över 130 leverantörer väljs noggrant ut för användning i Ingredients Kitchen. Varje enskild ingrediens som används i våra recept måste uppfylla våra strikta tester innan godkännande. GA: s automatiska provtagnings- och testfunktioner sätter standarden över hela världen.

Korn, vete och ris levereras tillsammans med andra bulkingredienser antingen lösa eller i totepåsar till bulkleveransområdet. Huvudingredienserna vid leverans passerar genom två magneter för att detektera och extrahera all metall som kan finnas i materialet.

Automatiskt provtagning sker vid denna tidpunkt. Detta effektiva system beräknar intagstiden för varje leverans för att samla slumpmässiga prover från början till slutet av intaget, vilket säkerställer konsekvent testning av hela intaget. Prover samlas, märks och levereras till laboratoriet för testning; resultaten är vanligtvis tillgängliga inom 48 timmar.

När de väl passerat går de in i en av våra nittio karantän-silor, varje silo kan rymma 80 ton bulkingredienser. Ingredienser förblir i karantän tills de har klarat våra noggranna laboratorietester. Först då kan ingredienserna överföras via spårsystem, till förvaring ovanför balsalen, som förberedelse för dosering enligt en tillverkningsorder.

Balsalen

Det är här alla ingredienser från de tre olika vägningsmetoderna samlas och kombineras i en Batch Container (BC). Bulkdoseringsbehållarna går in, ingredienserna från de automatiserade vägarna tippas in och sedan läggs ingredienserna samman i operatörens tipprum. Upp till 3 tillverkningsorder kan äga rum samtidigt. Efter dosering tas BC upp flera nivåer, blandas och placeras genom en kvarn. En sikt säkerställer att allt material som är för fint kommer förbi kvarnen. När den väl har slipats släpps materialet tillbaka till den ursprungliga BC som nu har återförts till Ballroom-nivån.

Vissa material är inte lämpliga för slipning, så de kan doseras efter att de andra materialen har malts, dessa material doseras i gröna lådor som sedan tillsätts till BC-blandningen separat vid försträngsprutning, dvs. precis innan de går in i extrudern.

Handingredienser

Pick and Mix-systemet har utformats för att möjliggöra skapandet av 22,500 120,000 pick and mix-lådor per år med en maximal produktionskapacitet på 62 130 ton per år. Detta motsvarar 50 lådor per dag. Våra köpare väljer bland mer än 600 pålitliga leverantörer, från över XNUMX länder runt om i världen, och förser våra partners och GA med över XNUMX olika ingredienser så olika som rökelse, ringblomma, anis, kanel, papaya och torkade insekter för att skapa enastående och unika recept.

Våra nya Pick & Mix-anläggningar i Ingredients Kitchen ger GA doseringsprecision och möjligheten att dosera svårhanterliga eller känsliga material. Små eller mikroingredienser kan doseras pålitligt för hand där maskindoseringen inte kan fungera med de exakta toleranser och tillförlitlighet som våra standarder kräver. Material som inte bidrar till automatisk dosering kan hanteras och doseras ordentligt. Kardex-systemet tar bort möjligheten till operatörsfel genom att övervaka placeringen av varje blå ruta och kontrollera vilken ruta som presenteras för operatören. RFID-systemet som används vid tippstationerna i kombination med vårt Genesis-system säkerställer förarens noggrannhet första gången, varje gång.

Ingredienser intag

Vi har utvecklat vår egen egenutvecklade IT-programvara som heter Genesis, för att övervaka, hantera och kontrollera varje enskild del av Ingredients Kitchen. Användning av RFID-märkning och kontinuerlig provtagning ger absolut försäkran för partners och högsta kvalitet för husdjur. Vid leverans till Ingredients Kitchen skrivs ut identifikationsetiketter och fästs på varje pall och tote för att undvika att olastat material förväxlas före provtagning och registrering av beståndet. Råvarorna registreras och samplas innan de förvaras i karantänområdet tills laboratorietester har genomförts. Varje ingrediens har en förinställd provtagningspolicy som avgör hur den ska samplas och vilka tester som ska utföras. Laboratorietekniker utför provtagning enligt instruktioner från vårt specialbyggda programvarusystem som heter Genesis.

Efter att material har testats framgångsrikt kommer Genesis-systemet att sekvensera förflyttningen (via FLT) av levererat material till en av de tre pall- och totintagningsgroparna. Varje pall eller tote som levereras till en intag grop har sin streckkod skannad så att Genesis vet att en ny ingrediens har kommit och är redo att tippas.

Pantry

Med 5,756 900 Red Box Containers som rymmer upp till 5 kg ingredienser vardera, har Pantry kapacitet att rymma över 36 miljoner kilo. Effektivitet och spårbarhet i rörelse, Pantry består av XNUMX vikar över sex gångar, på åtta nivåer, med två sidor två djupa. Med RFID-systemet och Control Room-drift ger Pantry full spårbarhet och optimal ingrediensfräschhet. Henry, en av GA: s automatiserade guidade fordon, överför godkända ingredienser i röda behållare från insugningsgroparna till Pantry shuttle-systemet. En av flera automatiserade kranar placerar de märkta behållarna på lämpliga platser i Pantry-lagret.

Pantry körs med vårt integrerade lagerhanteringssystem (IWS), som övervakar i realtid var olika behållare är och deras status. IWS använder RFID-taggen för att göra det möjligt för operatörer att spåra innehållet i varje container eller identifiera när en container är tom eller behöver rengöras. Ingredienser lagras i tre olika zoner beroende på deras användning för att optimera effektiviteten. De mest använda materialen är butik i zon A som har kortast restid för kranen.

laboratorier

GA: s kärnvärde av kvalitet är av yttersta vikt i alla funktioner i verksamheten och inget mer så att laboratoriet på plats. Som vetenskapsledande tillverkare utför våra tekniker cirka 1,166 tester per vecka, inklusive mikrotestning, aska, fiber, olja, fukt och proteintestning på alla råa och färdiga produkter. Vårt kvalitets- och livsmedelssäkerhetslaboratorium är utformat för att vara tvärfunktionellt när det gäller närings- och regelefterlevnad, äkthet och mikroprofilering, säkerhet, sensorisk och innovation. Vårt expertteam levererar sinnesro för dig och dina varumärken, vilket ger oöverträffade anspråk och matkvalitet. Investeringar i den senaste tekniken innebär att vi levererar data om livsmedelsintegritet för att säkerställa att alla varor in och ut uppfyller de lagstadgade kriterierna. Med den senaste tekniken kan vi utföra många tester som vi tidigare fick lägga ut på externa laboratorier. Detta möjliggör GA-kontroll över testning och minskar även testperioderna dramatiskt för våra många ingredienser. Utrustad med de mest avancerade instrumenten och enastående tekniker som möjliggör snabba parametervärderingar och genererar objektiva data, betyder att vi kan rapportera MOP-resultat (fukt, olja och proteintestning) på några minuter istället för timmar.

Alla ingredienser på GA genomgår många kvalitetskontroller för att säkerställa att endast de bästa ingredienserna accepteras för användning i produkterna. Varje ingrediens har en individuell skräddarsydd testordning och specifikation i linje med ingrediensernas attribut och sårbarheter. Detaljerade riskbedömningar av varje ingrediens har fastställts före köpet. Detta unika system garanterar full spårbarhet för varje produkt. Lab-teamet samordnar testningen med en definierad process. Varje nytt prov tilldelas en unik streckkod som skrivs ut på en etikett och fixeras i provbehållaren. Provet skannas och lämnas vid avfallspunkten för råvaror inom laboratorium 1 innan det överförs till laboratorium 2 när alla råvaruprov skannas på NIR-testmaskinen. Mikrobiologisk testning för Salmonella och Enterobacteriaceae genomförs sedan. Råvarorna skannas sedan till Genesis för att avgöra vilken våtkemitestning som krävs. Våta kemitester inkluderar MOPFA (fukt, olja, protein, fiber, aska), och vi har nu förmågan att vända detta inom 48 timmar. Laboratoriet arbetar nära både avdelningarna för råvaror och kvalitetskontroll, som kommer att släppa de färdiga produkterna som har godkänts via våra strikta testprotokoll.

Larder

Larder, som kan rymma mellan 9.8 och 12 miljoner kilo djurfoder, är fullständigt kontrollerad, med aktuell information om partnerlager. De blå behållarna (kända på GA som BFC: s - Blue Finished Containers) överförs till lagerkranarna för lagring via ett transferöverföringsfordon. Dessa fordon rör sig på spår, ungefär som ett tåg, rör sig i en kontinuerlig slinga, samlar BFC från salongen och levererar dem till Larder. Larder kan rymma 14,864 650 lådor, var och en innehåller 800-78 kg foder för sällskapsdjur redo för förpackning. Den mycket lyhörda och kontrollerade miljön kan hantera cirka XNUMX boxrörelser per timme.

Vad är ett automatiserat guidat fordon (AGV)?

GA använder två typer av automatiserade guidade fordon (kända som AGV) inom det inre av Ingredients Kitchen, med namnet Henry och Arthur. Henry och Arthur är designade och konstruerade för GA av ett amerikanskt teknologiföretag och är pålitliga och produktiva tillskott till GA-teamet. Henry är den snabbaste, reser med 2 m / s (meter per sekund) och väger 1.5 ton. Arthur är betydligt tyngre med 2.5 ton och är förståeligt något långsammare och täcker 1.8 m / s.

Båda styrs av laserremsor installerade för att navigera dem längs vägen och de övervakas fullt ut av kontrollrummet via Genesis.

Henrys roll är att överföra röda behållare till och från skafferiet, medan Arthur hålls upptagen med att ta hand om gruppbehållarna och flytta dem mellan källaren och stationen som förberedelse för extrudering.

När Henry och Arthur är redo att ladda batterierna flyttar de in i en '' keep-alive '' -zon så att de kan behålla kraften medan ett annat fordon byter ut batteriet mot ett fulladdat.

Kameler och mulor (Europas första utomhus-AGV)

GA: s kamel och mulor är Europas första automatiserade guidade fordon utomhus (AGV). De är utformade som en liten skåpbil eller lastbil och använder magnetiska gyrosystem för navigering. De är designade och byggda i Amerika och de reser båda upp till 1 meter per sekund. Vi byggde en väg speciellt för kamel och mulor, som har hinder och trafikljus som möjliggör tvåvägs trafik och har tre korsningsvägar för annan trafik på plats. Vägen har också värmekuddar för att säkerställa att den hålls frost, is och snöfri, vilket säkerställer en halksäker miljö året runt.

Efter att Arthur (en av våra andra AGV: er) har följt sin dedikerade väg längs den bortre sidan av Pantry och avslutat sin resa vid en transportör i stationsområdet, laddas batchcontainrarna på kamel. Kamelen kan transportera upp till tre batchbehållare till pre-extrusion på en resa. När ett recept har tillverkats placeras det i en blå behållare som kallas en Blue Finished Container (BFC) och skickas via en AGV-skyttel som kallas en Mule till salongområdet i Ingredients Kitchen-byggnaden. Mule kan överföra fyra BFC på en resa.