2012, GA Pet Food Partners påbörjade en resa som skulle revolutionera djurfoderindustrin. Trogna GA:s kärnvärden investerade vi avsevärt i teknik som inte bara skulle ge våra partners unika positionerings- och försäljningsmöjligheter utan också, avgörande, förse husdjur med en kost rik på näringsämnen från nyberedda ingredienser. Resultatet av denna ambition blev utvecklingen av Freshtrusion®.

Freshtrusion® – Ett vetenskapligt stöddokument

Dr Adrian Hewson-Hughes, rådgivare inom nutrition, livsmedelssäkerhet och innovation, har skrivit ett vetenskapligt stöddokument som förklarar hur Freshtrusion® möjliggör GA Pet Food Partners att skapa världens bästa djurfoder.

Du kan läsa supportpapperet genom att klicka på knappen nedan.

Freshtrusion – Ett vetenskapligt stöddokument
Freshtrusion separator
Freshtrusion börjar i de gårdar och fiske som vi känner till och litar på.

Från gårdar och fiske som vi känner och litar på

Smakämnen Freshtrusion®-resan börjar på våra pålitliga gårdar och fiske, där vi bara köper det finaste färskt kött och fisk, och förser därmed våra partnermärken med övertygande historier om härkomst och spårbarhet.

Genom att använda vår egen kyltransport för att upprätthålla de högsta kvalitetsförhållandena samlar vi in ​​dessa kött och tar dem till vår produktionsanläggning i Lancashire, England, där de genomgår omfattande kvalitetstester innan de införlivas i våra partners unika recept.

Freshtrusion separator
Som en del av den Freshtrusion resan tillagar våra köttkök varsamt köttet vid 82°C för att skydda proteinet, vilket gör det mer smakrikt och näringsrikt för husdjuren.
Smakämnen Freshtrusion skillnaden är att vi bara väljer det finaste färska köttet och fisken till våra recept för sällskapsdjur från gårdar och fiske som vi känner till och litar på

Köttköket

I vårt köttkök på plats tillagar vi varsamt varje kött vid cirka 82ºC (180ºF) för att skydda proteinerna och säkerställa maximal smältbarhet och näringsvärde för husdjuret. Med hjälp av världsledande teknik minskar vi också fukthalten i det nyberedda köttet, vilket gör att vi kan inkludera högre mängder färskt kött i våra marknadsledande recept.

Dessutom producerar vi högkvalitativa oljor från våra färska ingredienser av känd härkomst och lägger till dessa till skräddarsydda recept, vilket ger ytterligare unika försäljningsargument.

Freshtrusion separator

Freshtrusion® betyder mer inkludering av färskt kött

Vi förstår att husdjur inser att färskt är bäst; det är därför färskt kött är vår passion. Genom vår unika process utvecklar vi recept som erbjuder enastående försäljningsargument på marknaden, som stoltserar med de högsta nivåerna av färskt kött och ger husdjur den mest smakrika och näringsmässigt fördelaktiga måltiden.

Traditionellt köttmjöl i kategori 3 i recept för sällskapsdjur har denaturerade proteiner på grund av det höga temperaturbehovet under tillagningen för att döda de bakterier som samlats från att lämnas i omgivningstemperaturer under en period.

Kategori 3 Kött Måltid

En nylagad färsk lax kan varsamt tillagas av vår Freshtrusion experter som kylkedjans transporter har hållit köttet kylt från källan till våra produktionsanläggningar. Detta resulterar i ett vida överlägset, godare djurfoder.

Färsk Lax

Freshtrusion separator

Skyddat Protein

Freshtrusion® Skyddar proteinet

Animaliskt material som används för att producera torkat köttmjöl samlas inte upp färskt vid källan och transporteras inte heller i kylcontainrar. Istället samlas det in från olika platser och skickas vid rumstemperatur till en destruktionsanläggning, där det bearbetas vid mycket höga temperaturer (300ºF/150ºC) för att extrahera fukt, separera fett och döda bakterier.

Denna process kan denaturera proteinet och resultera i en produkt som är mindre smältbar och därför av lägre näringsvärde för husdjuret. Däremot säkerställer vår skonsamma matlagningsmetod att proteinerna förblir skyddade, vilket ger ökad biotillgänglighet.

Denaturerat Protein

Traditionell köttmåltid för kategori 3

Okänt eller flera ursprung

Förvaras vid omgivningstemperatur

Kokt vid 300ºF (150ºC) för att döda bakterier

Denaturerat protein

Färskt Förberett Kött

Insamlat vid källan

Kylkedjetransport vid 4ºC

Kokas försiktigt vid 82ºC (180ºF) för att skydda proteinet.

Skyddat Protein

Freshtrusion separator
At GA Pet Food Partners, pressar vi våra egna oljor på plats i små omgångar med dedikerad utrustning som fungerar på samma sätt som en kökssalladssnurra där oljan pressas bort från köttet. Dessa oljor är inte dina vanliga oljor av högtemperaturkvalitet. De är så färska att laboratorietester finner få eller inga tecken på oxidation eller åldrande. Det är Freshtrusion skillnad.

Kvalitetsoljor och fetter av mänsklig kvalitet

At GA Pet Food Partners, pressar vi våra egna oljor på plats i små omgångar med dedikerad utrustning som fungerar på samma sätt som en kökssalladssnurra, varvid oljan utvinns ur köttet.

Denna process gör det möjligt för oss att belägga kornen med exceptionella, högkvalitativa fetter och oljor – liknande de som används i mänskliga livsmedel – och ger full spårbarhet tillbaka till källan, oavsett om det är gården, fisket eller båten.

Marknadsföringspotentialen, tillsammans med exceptionell smaklighet och spårbarhet, är oöverträffad. Dessa oljor är inte de vanliga oljorna av "sällskapsdjursfoderkvalitet" vid hög temperatur; de är så fräscha att laboratorietest avslöjar få eller inga tecken på oxidation eller åldrande.

Freshtrusion separator

Fördelar med Freshtrusion™

Vi tror att ditt varumärke, dina kunder och husdjuren du matar förtjänar det bästa. Det är därför vi har utvecklat vår unika Freshtrusion®-teknik och har arbetat nära med University of Nottingham för ytterligare analyser och tester.

GA Pet Food Partners arbetade med University of Nottingham när han utvecklade Freshtrusion processen.
  • Högre biotillgänglighet för näringsämnen
  • Högre smältbarhet
  • Skyddat protein
  • Förbättrad sensorisk acceptans
  • Bättre hälsa och välbefinnande genom överlägsen kvalitet och näring
  • Minskade nivåer av förstörelse och mikroorganismbiomarkörer som är associerade med bismaker, härskning eller till och med toxicitet
  • Bättre täthet på foderkulan
  • Tillagning vid låg temperatur och lågtryck ger en fylligare smak