2012 påbörjade GA Pet Food Partners en resa som skulle revolutionera sällskapsdjurindustrin. I enlighet med GA: s kärnvärden beslutades att vi skulle investera avsevärt i teknik som inte bara skulle ge våra partner unika positionerings- och försäljningsmöjligheter utan också och avgörande för husdjur en diet rik på näringsämnen med hjälp av nylagade ingredienser. Resultatet av denna ambition var ”Freshtrusion™ ”.

Från gårdar och fiske känner vi till och litar på

Du har nu möjlighet Freshtrusion resan börjar med våra betrodda gårdar och fiske, där vi bara samlar de finaste färska kötten och fisken, vilket ger partnervarumärken fantastiska historier om härkomst och spårbarhet.

Med vår egen kyltransport för att upprätthålla högsta kvalitetsförhållanden samlar vi köttet och tar tillbaka det till vår produktionsplats här i Lancashire, England, där de genomgår omfattande kvalitetstester innan de används i vår partners unika recept.

Köttköket

I vårt köttkök på plats lagar vi försiktigt varje kött vid cirka 82 ° C (180 ° F) för att skydda proteinerna och säkerställa maximal smältbarhet och näringsvärde för husdjuret. Med användning av världsledande teknik kan vi också minska fuktinnehållet i det nylagade köttet och inkludera allt större mängder färskt kött i marknadsledande recept.

Dessutom kan vi producera separata högkvalitativa oljor från våra färska ingredienser med känd härkomst och lägga till dessa i skräddarsydda recept som ger ytterligare USP på marknaden.

Mer inkludering av färskt kött

Vi förstår att husdjur vet att färskt är bäst; det är därför färskt kött är vår passion. Med hjälp av vår unika process utvecklar vi recept som ger unika krav på marknaden, med de högsta nivåerna av inkludering av färskt kött och ger husdjuren den mest smakrika och näringsmässiga fördelaktiga måltiden.

Kategori 3 köttmåltid
Nyberedd lax
Skyddat protein

Skydda proteinet

Animaliskt material/kött som används för att producera torkat köttmjöl samlas inte upp vid källan som färskt eller transporteras med kylbehållare. Istället samlas det upp från olika platser och skickas vid omgivningstemperaturer till en återgivningsanläggning, där det bearbetas vid mycket höga temperaturer (300ºF/150ºC) för att extrahera fukt, separera fett och döda bakterierna.

Denna process kan också denaturera proteinet och resultera i att det blir mindre smältbart och därför av lägre näringsvärde för husdjuret. Å andra sidan säkerställer vår mjuka matlagning att proteinerna skyddas och därmed ger ökad biotillgänglighet för husdjuret.

Denaturerat protein

Traditionell köttmåltid i kategori 3

Okända eller flera ursprung
Lagras vid omgivande temperaturer
Kokt vid 300 ºF (150 ºC) för att döda bakterier
Denaturerat protein

Nytillagat kött

Samlas vid källan
Köldkedjetransport
Kokas försiktigt vid 82 ° C (180 ° F) för att skydda proteinet
Skyddat protein

Mänskliga kvalitetsoljor och fetter

På GA Pet Food Partners pressar vi våra egna oljor på plats i små satser med dedikerad utrustning som fungerar som en kökssalladsnurr där oljan pressas bort från köttet.

Detta gör att vi kan täcka kibblarna med fantastiska högkvalitativa fetter och oljor, sett normalt i mänskliga livsmedel, och ger oss full spårbarhet tillbaka till källan, från gården, fisket eller båten. Marknadsföringspotentialen, tillsammans med framgång och spårbarhet av hög kvalitet, är oöverträffad. Dessa oljor är inte dina vanliga oljor med höga temperaturer som "pet food grade". De är så färska att laboratorietesterna inte hittar några tecken på oxidering eller åldrande.

Fördelar med Freshtrusion™

Vi tror att ditt varumärke, dina kunder och de husdjur du matar förtjänar det bästa. Det är därför vi har utvecklat vårt unika Freshtrusion teknik.

Vi har också arbetat nära med University of Nottingham för vidare analys och testning.

  • Högre biotillgänglighet för näringsämnen
  • Högre smältbarhet
  • Skyddat protein
  • Förbättrad sensorisk acceptans
  • Bättre hälsa och välmående genom överlägsen kvalitet och näring
  • Minskade nivåer av förstörelse och mikroorganismer biomarkörer som är associerade med smaker, harskhet eller till och med toxicitet
  • Bättre täthet av kibble
  • Låg temperatur, lågtrycksmatlagning ger en fylligare smak