Freshtrusion™ börjar inte vid GA Det börjar vid de gårdar och fiske vi känner till och litar på Freshtrusion™ börjar inte vid GA Det börjar vid de gårdar och fiske vi känner till och litar på

2012 påbörjade GA en resa som skulle revolutionera sällskapsdjurindustrin. I enlighet med GA: s kärnvärden beslutades att vi skulle investera avsevärt i teknik som inte bara skulle ge våra partner unika positionerings- och försäljningsmöjligheter utan också och avgörande för husdjur en diet rik på näringsämnen med nyberedda ingredienser. Resultatet av denna ambition var ”Freshtrusion™ ”.

Från gårdar vet vi och litar på

Vårt Freshtrusion resan börjar med våra betrodda gårdar och fiske, där vi bara samlar de finaste färska kötten och fisken, vilket ger partnervarumärken fantastiska historier om härkomst och spårbarhet.

Med vår egen kyltransport för att upprätthålla högsta kvalitetsförhållanden samlar vi köttet och tar tillbaka det till vår produktionsplats här i Lancashire, England där de genomgår omfattande kvalitetstester innan de används i vår partners unika recept.

Köttköket

I vårt köttkök på plats lagar vi försiktigt varje kött vid cirka 82 ° C (180 ° F) för att både skydda proteinerna och säkerställa maximal smältbarhet och näringsvärde för husdjuret. Med användning av världsledande teknik kan vi också minska fuktinnehållet i det nylagade köttet och inkludera allt större mängder färskt kött i marknadsledande recept.

Dessutom kan vi producera separata högkvalitativa oljor från våra färska ingredienser med känd härkomst och lägga till dessa i skräddarsydda recept som ger ytterligare USP på marknaden.

Mer inkludering av färskt kött

Vi förstår att husdjur vet att färskt är bäst. Det är därför färskt kött är vår passion för GA och med hjälp av vår unika process ger vi partners möjlighet att utveckla recept utan behov av köttmjöl. I själva verket kan partner inkludera upp till 70% färskt kött i sina recept för sällskapsdjur.

Kategori 3 köttmåltid
Nyberedd lax
Skyddat protein

Skydda proteinet

Djurmaterial / kött som används för att producera torkat köttmjöl samlas inte in som färskt eller transporteras med kylbehållare. Den samlas i stället från olika platser och skickas vid omgivningstemperaturer till en tappningsanläggning där den bearbetas vid mycket höga temperaturer (300 ºF / 150 ºC) för att extrahera fukt, separera fett och döda bakterierna.

Denna process kan också denaturera proteinet och resultera i att det är mindre smältbart och därför av lägre näringsvärde för husdjuret. Vår mjuka matlagningsmetod säkerställer att proteinerna skyddas och därmed ger ökad biotillgänglighet för husdjuret.

Denaturerat protein

Mänskliga kvalitetsoljor och fetter

På GA pressar vi våra egna oljor på plats i små satser med dedikerad utrustning som fungerar som en kökssalladsnurr där oljan pressas bort från köttet.

Detta gör att vi kan täcka kibblarna med fantastiska högkvalitativa fetter och oljor, sett normalt i mänskliga livsmedel, och ger oss full spårbarhet tillbaka till källan, från gården, fisket eller båten. Marknadsföringspotentialen, tillsammans med framgång och spårbarhet av hög kvalitet, är oöverträffad. Dessa oljor är inte dina vanliga höga temperaturer gjorda "pet food grade" oljor. De är så färska att laboratorietesterna finner små eller inga tecken på oxidering eller åldrande.

Traditionell köttmåltid i kategori 3

Okända eller flera ursprung
Lagras vid omgivande temperaturer
Kokt vid 300 ºF (150 ºC) för att döda bakterier
Denaturerat protein

Nytillagat kött

Samlas vid källan
Köldkedjetransport
Kokas försiktigt vid 82 ° C (180 ° F) för att skydda proteinet
Skyddat protein

Fördelar med Freshtrusion™

Vi tror att ditt varumärke, dina kunder och de husdjur du matar förtjänar det bästa. Det är därför vi har utvecklat vårt unika Freshtrusion teknik.

Vi har också arbetat nära universitetet i Nottingham för vidare analys och testning.

  • Högre biotillgänglighet för näringsämnen
  • Högre smältbarhet
  • Skyddat protein
  • Förbättrad sensorisk acceptans
  • Bättre hälsa och välmående genom överlägsen kvalitet och näring
  • Minskade nivåer av förstörelse och mikroorganismer biomarkörer som är associerade med smaker, harskhet eller till och med toxicitet
  • Bättre täthet av kibble
  • Matlagning med låg temperatur och lågt tryck ger en fylligare smak