Laboratorietjänster

När vi fortsätter att tillverka och leverera världens finaste sällskapsdjurmat fortsätter vi att investera i toppmoderna laboratorier som erbjuder avancerad teknik. GA: s kärnvärde av kvalitet är av yttersta vikt i alla funktioner i verksamheten och inte mer än laboratoriet på plats.

Alla ingredienser (800+) på GA genomgår många kvalitetskontroller för att säkerställa att endast de bästa ingredienserna accepteras för användning i produkterna. Varje ingrediens har en individuell skräddarsydd testordning och specifikation i linje med ingrediensernas attribut och sårbarheter. Dessa har bestämts av detaljerade riskbedömningar av varje ingrediens före köpet.

Ingrediensspecifikationerna och testscheman granskas och uppdateras regelbundet i linje med nya och utvecklande hot inom livsmedels- och foderindustrin. Specifikationer säkerställer också lag- och säkerhetsöverensstämmelse samt närings- och kvalitetskrav.

Detta unika system garanterar full spårbarhet för varje produkt.

Harskningskontroller och positiv frisättning

Oxidation är en serie naturliga kemiska reaktioner som försämrar kvaliteten på fetter och oljor. Alla oljor är i oxidationstillstånd så vi måste analysera oxidationsstadiet innan vi accepterar materialet för användning i produktionen. För att uppnå detta testas alla fetter och oljor för tecken på primär oxidation genom att testa och jämföra peroxidvärdet med den fria fettsyranivån med QCL och METALAB.

Alla fetter, oljor och måltider analyseras också noggrant för tydliga fläckar av harskhetsarom mot referensprover av erfarna analytiker.

Mycotoxin och Heavy Metal Testing

Varje leverans av spannmål, spannmål och grödor analyseras i vårt laboratorium för mykotoxiner, inklusive Aflatoxin, Fumonisin, Ochratoxin, Zearalenone, T-2 / HT-2 och Deoxynivalenol.

Ingredienser testas för tungmetaller med en frekvens enligt riskbedömningsbaserat testschema. Testningen är för närvarande slutförd av ett externt UKAS-ackrediterat laboratorium och inkluderar arsenik, kadmium, fluor, bly och kvicksilver.

Vi vill lägga till tungmetallprovning i våra interna laboratorietestanläggningar, vilket möjliggör en ökning av testningen och en minskning av resultatet.

Varje levererad ingrediens jämförs med ett referensprov från föregående leverans från vårt provbibliotek.

Ytterligare prover lagras i vår arkivbutik om framtida test skulle krävas. Varje ingrediens granskas individuellt. Många olika faktorer beaktas när man ställer in mål- och toleransbredd. Det finns ingen bestämd regel.

Ny utrustning

Följande utrustning köps in och gör det möjligt för GA att genomföra egna PV & FFA-tester på alla måltider och oljor. Dessa tester ska säkerställa att GA endast använder de bästa ingredienserna. Utrustningen som behövs för att extrahera olja från ett torrt måltidsprov är som följer.

CEM Edge

Den här maskinen använder lösningsmedel för att extrahera oljan från torra råvaruprov

Biotage - TurboVap LV

Denna maskin tar bort lösningsmedlen som används för att extrahera oljan från måltiden för att göra den redo för testning

Mettler Toledo - T7 Titrator

Denna titreringsenhet kan testa vilket oljeprov som helst för PV (peroxidvärde) eller FFA (fria fettsyror)

En intervju med Maja Migas - laboratoriechef

Maja Migas - laboratoriechef

Vad är din tidigare erfarenhet av arbetslaboratorier?

Min akademiska bakgrund inkluderar en BSc och MSc i industriell mikrobiologi och bioteknik. Det ger mig en bred teoretisk grund inom olika områden inom biovetenskap, såsom mikrobiologi, molekylärbiologi, bioteknik i livsmedelsindustrin, gentekniska metoder, in vitro-kulturer och embryologi. Under min tid på universitetet hade jag också ett utmärkt tillfälle att vara en del av teamet som arbetade med laserterapi som används vid cancerbehandling.

Min karriär har alltid varit förknippad med livsmedelsindustrin. Mitt första jobb var att arbeta i ett mycket upptagen mikrobiologiskt laboratorium, där huvudansvaret var att utföra mikrobiologiska kontroller av råvaror, färdiga varor och miljötester. Utöver denna roll var också hjälp till teknisk ledning med implementeringen och underhållet av standarder för ett kvalitetssystem, BRC, ackreditering och projektarbete en del av min roll.

Under den tiden kunde jag också arbeta med att utveckla nya testmetoder och inrätta en helt ny testanläggning. Sedan november 2016 har jag arbetat för GA Pet Food Partners, där min karriär utvecklades från Laboratory Development Technician till Laboratory Manager.

Vilka förändringar har du sett i Lab-test på GA de senaste åren?

Jag har arbetat för GA i nästan fyra år, och det är otroligt att se hur de egna laboratorietesterna har förändrats under de senaste åren. Vi har ökat den interna testningen och kan nu rapportera resultatet mycket snabbare. Vi har utvecklat ett internt laboratorium som är branschledande och gör det möjligt att fatta beslut i realtid för processkontroll baserat på objektiva bevis.

GA-laboratoriet använder det senaste inom snabb teknik och tillhandahåller integritetsdata för att säkerställa att både varor in och varor ut uppfyller alla nödvändiga kriterier. Utrustad med de mest avancerade instrumenten som möjliggör snabb parameterbedömning och generering av objektiv data, kan vi rapportera de flesta våtkemi-resultaten på några minuter i motsats till timmar.

Tack vare de snabba testmetoderna under 2019 kunde vi utföra 78,297 20,000 tester (våtkemi + mikrobiologisk testning) vilket är 2018 XNUMX fler tester än XNUMX.

Vad tror du kommer att vara den viktigaste fördelen med de nya laboratorierna för våra partners?

GA: s kvalitets- och livsmedelssäkerhetslaboratorium kommer att visa upp de allra bästa och innovativa metoderna för testning av ingredienser för husdjur och färdiga produkter. Den är utformad för att vara tvärfunktionell med fasta områden som täcker närings- och regelefterlevnad, äkthet och mikroprofilering, säkerhet, sensorisk och kvalitet. Laboratoriet kommer att uppfylla den strategiska informationen genom att öka vår partners förtroende och tillföra värde till de färdiga produkterna genom att leverera:

  • Analytisk integritet - Robusta testmetoder och arbete inom partners specifikationsresultat
  • Tillgänglig data och analytisk transparens
  • Operativt mervärde - Processkontroll genom snabb och korrekt analys

Hur tror du framtiden ser ut för produktion och testning av sällskapsdjur?

Djurmat är ett av de snabbast växande segmenten inom livsmedelsindustrin just nu. Partners vill inte ha traditionell sällskapsdjurmat. Husdjursägare letar efter husdjursmat som återspeglar deras smak. Vi kan redan se att det har skett en ökning av premiumprodukter med naturliga, organiska, spannmålsfria ingredienser och gjort på beställning av dieter.

Jag tror att mineraler, vitaminer och tungmetallprovning kommer att öka i framtiden på grund av krav från partner och slutkunder. Slutkunden vill ha hälsosamma ingredienser och de vill förstå ingredienslistan. Jag tror att sällskapsdjurindustrin kommer att fortsätta att experimentera med okonventionella källor av animaliskt protein som kan gynna både husdjur och planeten.