GA:s historia – från jordbruksodlare till världens finaste tillverkare av torrfoder för husdjur under eget märke

GA:s historia – från jordbruksodlare till världens finaste tillverkare av torrfoder för husdjur under eget märke

1972

Thomas Bracewell förvärvade Plocks Farm för över 50 år sedan som en blandad åker- och boskapsgård.

1992

GA Pet Food Partners (GA) startade som Golden Acres 1992. Roger Bracewell bedrev jordbruk och praktiserade som lantmästare tillsammans med sin far Tom.

I fårstallet på Plocks Farm tog den dåvarande gårdschefen, John Blackett, lite av det vete som GA odlade på den 2,500 XNUMX hektar stora gården och hällde det i en liten extruder som kördes från en traktors kraftuttagsaxel och ut kom en "måltid" . GA kunde sälja måltiden för mer än vetet, vilket var hur allt började!

1995

1995 lade GA till en Wenger Inc. våtextruder och flyttade en del av den nyligen stängda BOCM Midge Hall Mill med jordbruksarbetare för att tillhandahålla de fräs- och blandningsmaskiner som behövs för att producera de torra råvarorna.

Kort därefter, 1998, lade GA till en Wenger TX144 Twin Screw extruder, vilket ytterligare befäste det långsiktiga partnerskapet med Wenger Inc..

2000

Företaget installerade en ny kvarn med en Wenger 185 Optima Single Screw. De torkade produkterna packades med automatiserade Cetec 400 och 700 packningslinjer.

GA:s kontinuerliga investeringar i verksamheten hade visat sig vara en enorm framgång. År 2000 tillverkade GA 500 olika typer av extruderat sällskapsdjursfoder för hundar, katter och smådjur, som såldes till 350 olika partner.

2007

Köttköket installerades för att klara den ökade efterfrågan på färskt kött.

2011

GA konsoliderade sin lagerhållning av färdiga produkter från fem separata anläggningar till två dedikerade distributionscentraler på 200,000 kvadratmeter i R2 och D2 i Chorley, Lancashire.

Detta gjorde det möjligt att utveckla en specialiserad anläggning för att lagra de färdiga produkterna och de tomma förpackningarna i ett helautomatiskt lager. Detta gör att den färdiga produkten kan sammanställas och skickas för att uppfylla partnerns exakta krav, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

2012

GA beställde en Wenger Thermal Twin 3630, som kan tillverka mycket höga halter av färskt kött till premiumtorkat husdjursfoder utan användning av torrt köttmjöl.

Kapaciteten för kylförvaring av kött ökade för att möta efterfrågan på färskt kött.

2014

Öppnandet av det nya mikrobiologiska laboratoriet ger nolltolerans mot mykotoxiner, salmonella och enterobacteriaceae.

Innovativa mikrobiologiska och indirekta analyser garanterar säkerhet, smältbarhet och näringsanalys för varje produkt.

2014

Freshtrusion™ är född. En världsnyhet inom tekniken för torrfoder för sällskapsdjur.

Freshtrusion™-tekniken gör det möjligt att använda fler färska ingredienser i torrfoder för sällskapsdjur än något annat extruderingssystem i världen, inklusive färskt kött och nu även färska grönsaker, örter och botaniska produkter.

2015

Två till biologiska filterbäddar installerades för att komplettera de befintliga tre, och rena luften innan den återanvänds i tillverkningsprocessen eller släpps ut i atmosfären. Ett avancerat luktreduceringssystem reducerade avsevärt lukter, vilket minimerar miljöpåverkan.

Elektriska gaffeltruckar implementerades i distributionscentralen för att minska damm- och bullerföroreningar, vilket förbättrade arbetsmiljön för GA:s kollegor.

2022

I maj 2022 höll GA en öppen ceremoni för 100 miljoner pund Ingrediens Köket, officiellt öppnat av rådsmedlem Alistair Bradley, ledare för Chorley Council. En Open Day for the Ingredients Kitchen hölls också för att fira samarbetet med världsledande företag och bjuda in kollegor och familjer att vara en del av firandet. Rundturer gavs till alla kollegor och deras familjer, med dedikerade rundturer för de yngre familjemedlemmarna för att se de innovativa robotarna i drift.

Jämfört med dess ödmjuka början 1992, GA Pet Food Partners sysselsätter nu över 860 kollegor, producerar och säljer mer än 80,000 50 ton per år av världens finaste torrextruderade husdjursfoder och exporterar till XNUMX länder över hela världen.

Från 2000 till 2021 – en visuell historia av Plocks Farm

Till höger är en kort visuell historik över vår tillverkningsplats för Plocks Farm från 2000 till 2021, som visar GA:s fortsatta tillväxt och investeringar.