Från åkermarker till världens finaste tillverkare av torrfoder för husdjur

1972

Thomas Bracewell förvärvade Plocks Farm för över 50 år sedan när det var en blandad åkermark och boskap.

1992

GA Pet Food Partners (GA) startade som Golden Acres 1992. Roger Bracewell drev jordbruk och praktiserade som markagent med sin far, Tom.

I fårskuren på Plocks Farm tog den dåvarande gårdschefen John Blackett en del av vete som GA odlade på gården på 2,500 hektar och hällde det i en liten extruder som kördes från en traktors kraftuttagsaxel och ut kom en måltid. '. GA kunde sälja måltiden för mer än vete, så det hela började!

1995

1995 lade GA till en Wenger Inc. våtsträngsprutare och flyttade en del av den nyligen stängda BOCM Midge Hall Mill med jordbruksarbete för att förse de malnings- och blandningsmaskiner som behövs för att producera torra råvaror.

Kort efter, 1998, lade GA till en Wenger TX144 Twin Screw-extruder, vilket ytterligare cementerade det långsiktiga partnerskapet med Wenger Inc..

2000

Företaget installerade ett helt nytt bruk med en Wenger 185 Optima Single Screw. De torkade produkterna packades med automatiserade Cetec 400 och 700 packningslinjer.

GA: s kontinuerliga investering i verksamheten hade visat sig vara en enorm framgång. År 2000 tillverkade GA 500 olika typer av extruderad sällskapsdjursfoder och tog hand om en rad hundar och katter till små djur som såldes till 350 olika partners.

2007

Meat Kitchen's installerades för att klara den ökade efterfrågan på inkludering av färskt kött.

2011

GA konsoliderade sitt lager för färdiga produkter från fem separata anläggningar till två dedikerade distributionscenter på 200,000 2 kvm vid R2 och DXNUMX i Chorley, Lancashire.

Detta möjliggjorde utvecklingen av en specialanläggning för att lagra de färdiga produkterna och den tomma förpackningen i en helautomatiskt lager. Detta gör att den färdiga produkten kan samlas in och skickas för att möta partnerns exakta krav, 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan.

2012

GA beställde en Wenger Thermal Twin 3630, som kan tillverka mycket höga nivåer av färskt kött till premiumtorkat sällskapsdjur utan användning av torra köttmåltider.

Lagringskapaciteten för köttkylning ökade för att klara efterfrågan på inkludering av färskt kött.

2014

Öppningen av det nya Mikrobiologiskt laboratorium ger nolltolerans mot mykotoxin, Salmonella och Enterobacteriaceae.

Innovativ mikrobiologisk och indirekt analys garanterar säkerhet, smältbarhet och näringsanalys för varje produkt.

2014

Freshtrusion™ Är född. En världsfyrsta inom torr sällskapsdjursteknik.

Freshtrusion™ -teknologin gör att fler färska ingredienser kan användas i torra husdjursfoder än något annat extruderingssystem i världen, inklusive färskt kött och nu färska grönsaker, örter och botaniska produkter.

2015

Installation av ytterligare två biologiska filterbäddar för att hjälpa de befintliga tre filterbäddarna att rengöra luften innan den återanvänds i tillverkningsprocessen eller släpps ut i atmosfären.

Det toppmoderna luktreduceringssystemet resulterade i en signifikant minskning av alla lukter, vilket minimerade vår påverkan på den lokala miljön.

Elektriska gaffeltruckar introduceras i distributionscentret för att minimera damm- och bullerföroreningar, vilket förbättrar arbetsmiljön för GAs kollegor.

2021

Jämfört med när allt började 1992 sysselsätter GA Pet Food Partners nu över 800 kollegor som säljer mer än 80,000 50 ton per år av världens finaste torrsträngsprutade sällskapsdjur och exporterar till XNUMX olika länder över hela världen.