Med ett distributionscenter på 400,000 XNUMX kvadratmeter kan GA Pet Food Partners enkelt lagra och distribuera din husdjursmat i valfri mängd till valfri destination.

Här på GA Pet Food Partners kan vi erbjuda dig betydande besparingar eftersom du inte behöver investera i din egen lagring eller kommersiella fastighet. Vi har gjort det åt dig.

Många av våra partners hanterar inte ens deras lager, första gången de ser maten är när det är på sociala medier som visas av en lycklig husdjursförälder. Detta innebär att genom att samarbeta med GA kan du driva ett mycket magert företag med fokus på dina försäljnings- och marknadsföringsaktiviteter samtidigt som du håller dina omkostnader på ett minimum.

Lagring av färdiga varor är ofta en stor fråga för varumärkesägare, särskilt för nya företag eller när tidsbestämda leveranser krävs. Det nya GA-distributionscentret erbjuder dig ännu större flexibilitet med en dedikerad modern enhet på 400,000 61 kvadratmeter med direkta motorvägsförbindelser till både M6 och M28,000. Den XNUMX XNUMX pallförvaringsanläggningen använder ett datorstyrt lagersystem som länkar både tillverkning och distribution. Detta unika system säkerställer fullständig spårbarhet för varje produkt.

Distributionscentrets fakta

 • 28,000 pallar

  Det ungefärliga antalet pallar som distributionscentret kan rymma när som helst är 28,000 XNUMX.

 • 2,000,000 påsar med sällskapsdjurmat

  Våra distributionscenters ungefärliga kapacitet är 2,000,000 XNUMX XNUMX påsar med sällskapsdjur.

 • 10.2 meter

  Höjden på toppbalken på vårt rack är 10.2 meter (33.5 fot). Våra gaffeltruckar använder kameror för att vägleda föraren till rätt position.

 • 20,000

  20,000 XNUMX etiketter skrivs ut per vecka

 • 40 lastningsplatser.

  36 lastningsplatser med dockningsniveller och 4 lastplatser för grupp- och sidolaster.

 • 58 gångar

  Vårt distributionscenter har 58 gångar med staplingshyllor.

 • 150 km (241 km)

  150 miles är det genomsnittliga avståndet som körs av var och en av våra gaffeltruckar varje dag runt distributionscentret.

 • 200 lastbilar

  Det genomsnittliga antalet lastbilar som kommer in i vårt distributionscenter varje vecka är 200, inklusive egna leveranser.

 • Vi exporterar till 50 länder.

  Längst norr är Island, längst öster är Japan, längst söder är Nya Zeeland och längst väster är Guadeloupe.

 • 3,000 etiketter

  Det genomsnittliga antalet Partner-etiketter som används varje dag är 3,000 i vårt distributionscenter.

 • Renare och friskare.

  Vårt distributionscenter använder elektriska gaffeltruckar för att minimera buller och föroreningar. Vi har 10 Altet PLP200 åkdrivna pumpbilar, 5 Toyota RRE200 skjutstativtruckar och 4 Briggs elektriska motviktstruckar. Allt med batteribyte.

MyBox Delivery

Att driva ett företag är utmanande och tiden är begränsad. På GA strävar vi efter att göra ditt liv enklare genom att ge dig större flexibilitet och mer kontroll. Genom att använda ditt onlinebeställningssystem kommer du att kunna göra beställningar vid en tid som passar dig. MyBox Delivery är vår snabba och praktiska tjänst som låter dig beställa så lite som en väska och skicka den till valfri destination, inklusive direkt till dina kunders dörrar *.

Du kontrollerar all kommunikation med din kund. De kan komma till dig via telefon, butik eller online, men GA talar aldrig med din kund, och din låda visar inte heller någon korrespondens från GA.

* 48-timmars leverans är endast tillgänglig i Storbritannien

Ta reda på mer om MyBox Delivery

Kollegas spotlight: En intervju med Darren Swift

Hur länge har du arbetat på GA?

Nitton år hittills, efter karriärer i Royal Corps of Signals och Her Majesties Prison Service. Jag började med GA Pet Food Partners i fabriken på förpackningslinjen och flyttade sedan till butikerna för lastning av fordon och allmänna lageruppgifter.

Jag blev platschef för R2 Distribution Center i april 2011 och D2 Distribution Center i december 2016. Rollen kan ibland vara mycket utmanande men ger utmärkt arbetsglädje och jag har turen att få arbeta med ett fantastiskt team.

Vilka är de viktigaste förändringarna du har sett när det gäller lager / logistikinvesteringar och förbättringar?

Den huvudsakliga förändringen jag har sett är omfattningen av verksamheten, från de första dagarna med att ladda ur gamla byggnader på Plocks Farm för en handfull kunder till de två specialbyggda dedikerade distributionscentra för hundratals kunder över hela världen.

Som ett resultat har GA nu flexibiliteten och förmågan att tillgodose våra partners nuvarande och framtida krav på lager. Det har också skett betydande förändringar i tekniken och vi använder nu några av de mest avancerade automatiseringarna som finns tillgängliga.

Var ser du tillväxten och fokus under de kommande månaderna / åren?

MyBox Delivery är ett område i verksamheten som växer ständigt både hemma och utomlands. Vi har gjort en betydande investering för att säkerställa att vi kan hantera våra partners tillväxt och framtida behov. Expansion till marknader i andra länder är också en ökande potential, tillsammans med att utveckla befintliga inhemska partners tillväxt.

Vilka är de viktigaste fördelarna som partner kan få från vår lager- / logistiktjänst?

Med ett stort lager av produktutbud på upp till 28,000 1 pallar ger vi våra partners sinnesro att de kan beställa allt från XNUMX påse till flera fulla laster som kan skickas till alla destinationer över hela världen. Oavsett om partnern är en liten oberoende djuraffär eller ett stort multinationellt företag, erbjuder vi samma servicenivåer för alla.

Darren Swift

Warehouse & Distribution Center Manager