Med ett 400,000 XNUMX kvadratmeter stort distributionscenter, GA Pet Food Partners kan enkelt lagra och distribuera ditt husdjursfoder i valfri mängd till vilken destination som helst.

här på GA Pet Food Partners, kan vi erbjuda dig avsevärda besparingar eftersom du inte behöver investera i ditt eget förråd eller kommersiella fastigheter. Det har vi gjort åt dig.

Många av våra samarbetspartners hanterar inte ens sitt lager. Första gången de ser maten är när den visas upp på sociala medier av en glad djurägare. Detta innebär att du genom att samarbeta med GA kan bedriva en mycket smidig verksamhet och fokusera på försäljning och marknadsföring samtidigt som du håller dina omkostnader på ett minimum.

Lagring av färdiga varor är ofta ett stort problem för varumärkesägare, särskilt när det gäller nya företag eller när det krävs tidsbestämda leveranser. Det nya GA-distributionscentret erbjuder dig ännu större flexibilitet med en dedikerad modern enhet på 400,000 61 kvadratmeter med direkta motorvägsförbindelser till både M6 och M28,000. Lagret med XNUMX XNUMX pallar använder ett datorstyrt lagersystem som kopplar samman både tillverkning och distribution. Detta unika system garanterar fullständig spårbarhet för varje produkt.

Fakta om Distributionscentret

 • 28,000 XNUMX pallar:

  Vårt distributionscenter har kapacitet att hålla cirka 28,000 XNUMX pallar vid varje given tidpunkt.

 • 2 miljoner påsar husdjursmat:

  Distributionscentret kan ta emot cirka 2,000,000 XNUMX XNUMX påsar med husdjursmat.

 • 10.2 meter:

  Den övre balken på vårt ställ når en höjd av 10.2 meter (33.5 fot), och våra gaffeltruckar använder kameror för exakt positionering.

 • 20,000 XNUMX etiketter per vecka:

  Vi trycker cirka 20,000 XNUMX etiketter varje vecka.

 • 40 lastplatser:

  Vårt distributionscenter har 36 lastkajer med lastbryggor, tillsammans med 4 lastplatser för styckegods och sidolaster.

 • 58 gångar:

  Det finns totalt 58 gångar i vårt distributionscenter för stapling av hyllor.

 • 150 miles (241 km):

  I genomsnitt kör var och en av våra gaffeltruckar cirka 150 mil per dag inom distributionscentret.

 • 200 lastbilar:

  Vi tar i snitt emot 200 lastbilar per vecka på vårt distributionscenter, inklusive våra egna leveranser.

 • Exportera till 50 länder:

  Vi exporterar vår partners produkter till 50 länder, inklusive Island i norr, Japan i öster, Nya Zeeland i söder och Guadeloupe i väster.

 • 3,000 XNUMX etiketter:

  I vårt distributionscenter använder vi i genomsnitt 3,000 XNUMX partneretiketter dagligen.

 • Renare och hälsosammare:

  För att minimera buller och föroreningar använder vårt distributionscenter elektriska gaffeltruckar. Vi har 10 Altet PLP200 åkmotordrivna pumptruckar, 5 Toyota RRE200 skjutstativtruckar och 4 Briggs elektriska motviktstruckar, alla med batteribytesmöjligheter.

MyBox Delivery

Att driva ett företag är en utmaning och tiden är begränsad. På GA strävar vi efter att göra ditt liv enklare genom att ge dig större flexibilitet och mer kontroll. Genom att använda ditt onlinebeställningssystem kan du göra beställningar vid en tidpunkt som passar dig. MyBox Delivery är vår snabba och bekväma tjänst som gör att du kan beställa så lite som en påse och skicka den till en valfri destination, inklusive direkt till dina kunders dörrar*.

Du kontrollerar all kommunikation med din kund. De kan kontakta dig via telefon, i butik eller online, men GA talar aldrig med din kund och din leverans visar inte heller någon korrespondens från GA.

*48-timmars leverans är endast tillgänglig i Storbritannien.

TA REDA PÅ MER OM MYBOX-LEVERANS

Kollega i Rampljuset: En intervju med Darren Swift

Hur länge har du arbetat på GA?

Sjutton år hittills, efter karriärer inom Royal Corps of Signals och Her Majesties Prison Service. Jag började hos GA Pet Food Partners i fabriken på förpackningslinjen och flyttade sedan till butikerna för att lasta fordon och utföra allmänna lageruppgifter.

Jag blev platschef för R2 Distribution Centre i april 2011 och D2 Distribution Centre i december 2016. Rollen kan ibland vara mycket utmanande men ger utmärkt arbetsglädje, och jag har turen att få arbeta med ett fantastiskt team.

Vilka är de viktigaste förändringarna du har sett när det gäller investeringar och förbättringar inom lager/logistik?

Den viktigaste förändringen jag har sett är verksamhetens omfattning, från den tidiga tiden med lastning i gamla byggnader på Plocks Farm för en handfull kunder till de två specialbyggda distributionscentren för hundratals kunder över hela världen.

Som ett resultat av detta har GA nu flexibiliteten och kapaciteten att tillgodose våra partners nuvarande och framtida krav på lagerhållning. Det har också skett betydande förändringar inom tekniken, och vi använder nu några av de mest avancerade automatiseringsmetoderna som finns tillgängliga.

Var ser du tillväxt och fokus under de kommande månaderna/åren?

MyBox Delivery är en del av verksamheten som ständigt växer både i hemlandet och utomlands. Vi har gjort en betydande investering för att säkerställa att vi kan hantera våra partners tillväxt och framtida behov. Expansionen till marknader i andra länder är också en ökande potential, parallellt med utvecklingen av befintliga inhemska partners tillväxt.

Vilka är de viktigaste fördelarna för partnerna med vår lager- och logistiktjänst?

Med ett komplett lager med ett produktsortiment på upp till 28,000 1 pallar ger vi våra partner sinnesro då de kan beställa allt från en påse till flera fulla laster som kan skickas till vilken destination som helst i hela världen. Oavsett om partnern är en liten oberoende djuraffär eller ett stort multinationellt företag erbjuder vi samma utmärkta servicenivåer till alla.

Darren Swift

Warehouse & Distribution Center Manager