Företagets sociala ansvar

Våra miljöloften

Det är inte bara logotypen som är grön. På GA är vi engagerade i jordvänlig tillverkning och minimal miljöpåverkan, varför vi har ställt oss dessa 10 miljölöften.

BIBAs Green Business Award Winner 2019

Du har nu möjlighet BIBAS är ”Be Inspired Business Awards Lancashire”. De är det största och längsta affärsprisprogrammet i Lancashire.

Det gör mig mycket nöjd att meddela att GA Pet Food Partners vann BIBAS -priserna 2019 för Årets gröna företag. Detta berodde på den viktiga avloppsrening, luktreducering, återvinning, energieffektivitet och ekologiskt arbete som teamet och alla kollegor på GA bidrar till att få minimal påverkan på vår miljö. Detta uppnåddes genom att våra kollegor lade avfall i rätt sopkärl, driften av avloppsreningsverket och GA: s åtaganden för framtida vattenåtervinning, energiproduktion, noll avfall till deponi 2025 och noll koldioxidutsläpp 2050.

David Colgan

Miljö- och energichef

20,000 XNUMX träd och buskar planterade

Vi planterade 20,000 träd och buskar över vår webbplats från 2016 till 2020 ensam. Vi har också förbättrat flodbredden som omger platsen och skapat våtmarker för att öka biologisk mångfald, ekologi och vilda djur. Dessutom har vi implementerat många fladdermöss- och fågelboxar.

Naturlig skadedjursbekämpning

Vi använder specialiserad fågelkontroll på Plocks Farm genom att utnyttja falkens expertis på Horus rovfåglar. Detta naturliga, icke-invasiva sätt att avskräcka skadedjur gör underverk för att skrämma bort och hålla undan olika skadedjur, till exempel måsar, som dras lika mycket till lukten av vår världs finaste sällskapsdjur som de husdjur vi matar. Linda och teamet använder en mängd olika fåglar för att ta sig till skyn runt Plocks Farm för att avvärja eventuella fågelskadedjur och hålla området fritt från häckning eller församling.

Vi återvinner och återanvänder allt vårt vatten på plats via våra två reningsverk.

Vår återvinningsanläggning på plats arbetar noggrant med att separera kartong, plast, metall, papper och andra material som kan återvinnas. Idag återvinns 98% av allt avfall som genereras på plats. I morgon siktar vi på 100%.

Vi har investerat 9 miljoner pund i vårt toppmoderna luktreduceringssystem, vilket har resulterat i en betydande minskning av all lukt. Detta uppnås med våra fem stora biobäddar som skrubbar luften ren innan den släpps tillbaka i atmosfären.

Samhällsengagemang

Ett partnerskap har upprättats mellan GA Pet Food Partners och Bretherton begav C från E Primary School att investera i lokalsamhället och ge utbildningsbesök, med elever som nyligen deltog på webbplatsen på en "designdag för husdjursfoder". GA donerade 100 påsar sällskapsdjur för elever för att utforma förpackningen och märkningen.

Miljöbesök har också genomförts där eleverna lärde sig hur GA fungerar hållbart för att få lägsta möjliga miljöpåverkan. Att ha ett nära samarbete med Bretherton Endowed C från E Primary School och andra skolor i det lokala området har varit en underbar möjlighet för GA att få kontakt med lokalsamhället.

Amy Mee, HR-chef, möter grundskolelever vid Bretherton C från E Primary School där hon höll en workshop och tävling för eleverna om att designa sin egen påse med sällskapsdjurmat och sedan tog dem med på en rundtur i våra tillverkningsanläggningar på Plocks Farm .

Amy Mee, HR -chef, träffade grundskoleelever på Bretherton C i E Primary School, där hon höll en workshop och tävling för eleverna om att designa sin egen påse med husdjursfoder och sedan tog dem med på en rundtur i vår Tillverkningsanläggningar på Plocks Farm.

Förutom vårt lokalsamhälle är vi stolta över att sponsra lokala och nationella välgörenhetsorganisationer som t.ex. Cancer Research UK, Macmillan cancerstöd och Derian House Children's Hospice.